Siirry sisältöön

Teostosta hiilineutraali organisaatio

21.05.2019

Teoston toiminnassa ympäristöarvot ovat tärkeässä roolissa ja tavoitteemme on hiilineutraalius organisaationa. Tänä keväänä selvitimme toimintamme hiilijalanjäljen koon ulkopuolisen asiantuntijan avulla ja kompensoimme toiminnastamme aiheutuvan vuosittaisen 215 tonnin hiilidioksidikuorman.

Teostolla on ollut WWF:n Green Office -sertifiointi jo noin 10 vuotta. Suuri osa toimiston aiheuttamista päästöistä syntyy liikkumisesta ja etätyöstä on tullut viime vuosina vakiintunut osa työtapojamme. Nykyään arviolta noin 2/3 kansainvälisestä yhteydenpidostamme ja neuvotteluistamme hoidetaan joko puhelimitse tai videoneuvotteluina. Ympäristökysymykset ovat puhuttaneet myös Teoston jäsenistöä ja aiheesta on keskusteltu yhdistyksen kokouksessa.

Jatkossa Teostolla pyritään edelleen vähentämään toiminnan ympäristökuormaa muuttamalla sisäisiä työtapoja ja matkustuskäytäntöjä ympäristöystävällisemmiksi sekä siirtymällä mahdollisuuksien mukaan 0-energian käyttöön toimitilojen lämmitysenergiassa. Lisäksi selvitämme keinoja sijoitustoiminnan ohjaamiseksi vähäpäästöisempiin kohteisiin.

Kompensaatiolla tuetaan YK:n projektia

Päästöt, joita Teoston toiminnasta aiheutuu, kompensoidaan YK:n välityksellä.

Teosto hyvittää päästöt osallistumalla YK:n Gold Standard -biokaasuprojektiin Thaimaassa, maaseudulla noin 250 km Bangkokista pohjoiseen. Biokaasutuotannon tukemisella on vaikutuksia alueen ilman ja veden laatuun, työllisyyteen, seudun energiaomavaraisuuteen sekä fossiilisten polttoaineiden käytön vähentämiseen.

Päästöjen kehittymistä seurataan säännöllisesti 

Hyvitämme toiminnastamme aiheutuvat päästöt käyttäen luotettavia toimijoita, kuten YK:n Gold Standard -projektia. Seuraamme kasvihuonepäästöjen kehittymistä vuositasolla ja jaamme jäsenistöllemme tiedot Teoston hiilikuorman kehittymisestä ja sen kompensoimisesta.

Lue lisää: Ilmastonmuutos puhuttaa Teoston jäsenistöä

Kuva: Shutterstock

Jaa somessa