Siirry sisältöön

Uratarina: Anne Varis – miten musiikkitietelijästä tuli tuotepäällikkö?

Anne Varis

Teoston tuotepäällikkö ja asiakasvastaava Anne Varis on seurannut työuransa aikana niin internet- ja mobiiliaikakauden vaiheita, kuin livemarkkinoiden kehitystä. ”Kiinnostavinta työssäni on hakea ratkaisuja asiakkaiden erilaisiin tarpeisiin.” 

Miten päädyit Teostoon töihin?

Opiskelin Jyväskylässä musiikinohjaajaksi ja sittemmin filosofian maisteriksi musiikkitieteen laitokselta. Opiskeluiden jälkeen hakeuduin unkarin kielen opintojen innoittamana Budapestiin töihin ja palattuani Suomeen pääsin Teostolle töihin. 

Aloitin Teostossa palveluneuvojana taustamusiikkiryhmässä. 2000-luvun puolivälissä siirryin NCB:en online-, soittoääni- ja mp3 –lisensioinnin pariin, jotka olivat siihen aikaan iso bisnes kaikin puolin. Kännyköissä yksi suosituimmista soittoäänistä taisi muuten olla Axel F -biisi Beverly Hillsin kytästä.  Myöhemmin siirryin suunnittelijaksi mediayksikköön ja siitä etenin nykyiseen tuotepäällikön ja asiakasvastaavan toimeeni live- ja tapahtuma-alueelle.

Millaisten tehtävien parissa nykyisin työskentelet? 

Vastaan taustamusiikin ja tapahtumien musiikin käyttölupien kehittämisestä, sekä vastuullani olevien asiakkaiden lisensiointiin ja sopimusneuvotteluihin liittyvistä asioista. Tällä hetkellä olen mm. projektipäällikkönä lisensioinnin uudistushankkeessa, vastaan chatbot-palvelun kehityksestä ja vedän Teosto-Akatemia -strategiahankkeen tiimiä. Käyn myös luennoimassa Teoston asioista ja musiikinkäyttöluvista esim. oppilaitoksissa ja pidän tuotekoulutuksia talon sisällä.

Mitä perustyöviikkoosi kuuluu?

Perusviikkoa ei olekaan! Viikko koostuu laajemmista projekteista asiakastapaamisiin, neuvotteluista ad-hoc –kysymysten ratkomiseen. Työssä on viime vuosina korostunut entistä enemmän kehittäminen yhdessä asiakkaiden kanssa, mutta myös organisaatiorakenteen madaltaminen ja vastuun jakaminen laajemmalle joukolle, pystyäksemme vastaamaan entistä nopeammin asiakkaan tarpeisiin.

Oletko tehnyt jatko-opintoja työsi ohessa?

Kyllä olen. Teostossa alkoi 2019 syksyllä erittäin mielenkiintoinen ja hieno Teosto-Akatemia –hanke, jossa jokaisella työntekijällä on mahdollisuus kehittää itseään ja opiskella työn ohessa erikoisammattitutkinto oppisopimuksella kolmelta eri alueelta. Teen itse johtamisen erikoisammattitutkintoa, tavoitteena saada tutkinto valmiiksi 2021 keväällä. Tein myös muutama vuosi sitten tuotteisiin ja asiakaspalveluun liittyen palveluratkaisujen kehittämisen opintokokonaisuuden Aalto yliopistossa. Kaiken kaikkiaan olen aina ajatellut, että opiskelu on osa elämää, eikä lopu koskaan.

Mikä työssäsi on kiinnostavinta?

Pidän siitä, että päivät ja työtehtävät ovat erilaisia. Tykkään työskennellä kädet savessa ja ratkaista erilaisten asiakkaiden tarpeita. Viihdyn Teostossa myös siksi, että täällä on todella kivoja työkavereita ja saan tehdä töitä musiikkialalla.

Mitä touhuat vapaa-ajalla?

Luonnossa liikkuminen ja raitis ulkoilma on hyvä vastapaino toimistotyölle; patikoin, juoksen ja pyöräilen säännöllisesti. Myös hevoset ovat olleet lähellä sydäntä lapsesta asti ja käyn viikoittain ratsastamassa. Musiikkipuolella soitan pianoa, rämpytän kitaraa, olen laulanut useissa kuorossa ja kuuntelen päivittäin paljon musiikkia laidasta laitaan. Toivottavasti korona-aika menee pian ohi, niin keikoillekin pääsee taas!

Annathan meille palautetta!

Kehitämme verkkosivujamme ja otamme mielellämme vastaan palautetta. Vastaaminen onnistuu nopeasti!