Siirry sisältöön

Treenikämpät ennen ja nyt Helsingissä

10.12.2012

Soitatko bändissä? Treenaatko nuorisotalolla, väestösuojassa vai bändihotellissa? Vai luukutitko heviä kellarissa Kontulassa 1970-luvulla? Ja soittiko ukki haitarijatsia saunakamarissa Pakilassa 1930-luvulla?

Teosto ja Helsingin kaupunginmuseo keräävät loka-marraskuussa 2012 yhdessä Suomen Jazz & Pop Arkiston kanssa tietoa ja kuvia Helsingin treenikämpistä, paikoista, joissa musiikkiyhtyeet ovat harjoitelleet ennen ja nyt.

Kysely jatkuu 16.12.2012 asti, johon mennessä vastanneet osallistuvat konserttilippujen arvontaan.

Verkkokyselyitä on kaksi erilaista:
Teosto haluaa selvittää Helsingin treenikämpät nyt -kyselyllä, kuinka erilaisissa oloissa musiikkia Helsingissä tänä päivänä treenataan ja mitä ammattimuusikot ja harrastajat hyvältä treenikämpältä toivovat. Vastaajien kesken arvotaan kolme 50 euron arvoista lahjakorttia lippukauppa Tikettiin.

Kaupunginmuseon ja Suomen Jazz & Pop Arkiston Helsingin treenikämpät ennen -kyselyssä kootaan muistoja ja kuvia musiikin tekemisen arjesta, harjoittelemisesta, takavuosina.

Helsingin treenikämpät nyt

Helsingin treenikämpät nyt -kysely on pilotti Teoston hankkeessa, jolla halutaan saada tarkempia tietoja musiikin tekemisen ehdoista Suomen suurissa kaupungeissa.  Selvitämme, millainen vaikutus harjoitustiloilla on musiikin tekemiseen ja miten laadukkaiden treenikämppien tarjontaa lisäämällä voitaisiin vahvistaa musiikinharrastusta ruohonjuuritasolla sekä luoda uusia menestystarinoita.

Helsingin treenikämpät ennen
Helsingin treenikämpät ennen -kyselyn vastaukset tallennetaan Suomen Jazz & Pop Arkistoon tutkimusaineistoksi. Kuvat kopioidaan Helsingin kaupunginmuseon kokoelmiin ja niitä käytetään tulevissa näyttelyissä ja julkaisuissa. Kaupunginmuseo kokoaa monipuolisesti Helsingin musiikkielämään liittyvää aineistoa vuonna 2015 avautuvaan näyttelyyn, joka käsittelee helsinkiläisten suhdetta musiikkiin.

Osallistu kyselyihin:
Helsingin treenikämpät nyt
Helsingin treenikämpät ennen

Lisätietoja:
Teosto: tutkija Turo Pekari, puh. 09 681 011 tai turo.pekari@teosto.fi
Helsingin kaupunginmuseo: tutkija Aki Pohjankyrö, puh. 09 3106 4693 tai aki.pohjankyro@hel.fi
Suomen Jazz & Pop Arkisto: arkistonjohtaja Janne Mäkelä puh. 09 757 0040 tai janne@jazzpoparkisto.net, www.jazzpoparkisto.net/ajankohtaista.php

Jaa somessa