Siirry sisältöön

Tunnetut musiikintekijät auttavat nuoria biisintekijöitä uralla eteenpäin – yli 200 hakijaa pop-musiikkikurssille

17.12.2019

Yli 200 nuorta musiikintekijää haki ensi keväänä järjestettävälle Top 20 – Future Hitmakers -intensiivikurssille. Kurssille valittiin 21 musiikintekijää, jotka pääsevät tunnettujen biisintekijöiden ja muiden alan ammattilaisten mentoroitavaksi. 

Teosto, Music Finland, Suomen Musiikkikustantajat ja Suomen Musiikintekijät järjestävät viidettä kertaa intensiivikurssin nuorille, lupaaville musiikintekijöille. Kurssilla tunnetut biisintekijät ja tuottajat, kuten Jurek, Risto AsikainenAxel Ehnström ja Tiina Vainikainen sekä muut alan ammattilaiset sparraavat uransa alkutaipaleella olevia musiikintekijöitä. 

”Musiikkiala on ollut viime vuodet murroksessa. Jatkuva uusiutuminen, uusien ideoiden ja virtausten seuraaminen sekä kansainvälistyminen on alan elinehto. Siksi haluamme tukea musiikillisesti lahjakkaita nuoria siinä, että myös biisien teko olisi heille varteenotettava ammatillinen vaihtoehto”, kertoo Teoston asiakkuusjohtaja Jani Jalonen.

Kurssilaiset pääsevät myös itse tekemään musiikkia cowrite-tiimeissä ja saavat biiseistään palautetta kurssin mentoreilta. Co-write eli musiikin kirjoittaminen yhdessä on tapa, jolla suuri osa popkappaleista syntyy tänä päivänä.

Ponnahduslauta menestykseen

”Monet nuoret musiikintekijät kaipaavat apua yhteistyökumppaneiden tapaamiseen sekä verkostojen luomiseen muiden biisintekijöiden kanssa. Lisäksi erilaiset sopimusasiat mietityttävät sekä tietenkin kustantajan ja/tai levy-yhtiön löytäminen”, kommentoi Minna Auvinen Suomen Musiikkikustantajista. “Kaikkina menneinä vuosina kurssilta on saatu pelkästään positiivista palautetta niin osallistujilta kuin kustantajiltakin. Future Hitmakers saa varmasti jatkoa tulevinakin vuosina.”

Future Hitmakers kurssi on inspiroinut monia musantekijöitä etenemään urallaan. Aikaisempien vuosikurssien kurssilaisista moni on päätynyt alalle ja tekee musiikkia ammattilaisina. 

Useampikin musiikintekijä on solminut kurssin jälkeen kustannussopimuksen. Näiden joukossa muun muassa Satu SairaPeppina Pällijeff, Teemu Javanainen (2018), Kaisa KorhonenMikko Koivunen (2017), Karri Mikkonen ja Tiina Vainikainen (2016). 

”Parasta kurssilla oli se, että pääsi tutustumaan alan tyyppeihin, myös kustannusyhtiöiden edustajiin. Verkostoituminen on kuitenkin tällä alalla tosi tärkeää. Yhteistyötä on helpompi tehdä, kun on jo tavannut aiemmin”, vuonna 2016 kurssille osallistunut, nykyään pop-hittejä Aasian markkinoille tehtaileva Karri Mikkonen kertoo. 

Valinnat kurssille tekivät kustannusyhtiöiden edustajat Patric Sarin (HMC PUBLISHING) ja Semira Ketroussi (Elements Music), musiikintekijä Riku Mattila sekä Teoston, Music Finlandin, Suomen Musiikkikustantajat ry:n ja Suomen Musiikintekijät ry:n edustajat.

Kurssi alkaa maanantaina 13.1.2020 ja jatkuu toukokuuhun 2020 asti. Kurssin järjestävät Teosto, Music Finland, Suomen Musiikkikustantajat ja Suomen Musiikintekijät.

Lisätietoja:

Jonna Kärkkäinen, Teosto
puh. 040 715 0705
jonna.karkkainen@teosto.fi

Minna Auvinen, tiedottaja, Suomen Musiikkikustantajat
puh. 040 1973 704
minna.auvinen@musiikkikustantajat.fi

Loviisa Pihlakoski, viestintäkoordinaattori, Music Finland
puh. 040 724 8211
loviisa.pihlakoski@musicfinland.fi

Lumi Ollila, koordinaattori, Suomen Musiikintekijät
puh. (09) 407 991 (toimisto)
lumi.ollila@musiikintekijat.fi

Jaa somessa