Siirry sisältöön

Teoston Luvan lisäksi

Erillistä lupaa ei tarvita
Yksityishenkilöt eivät tarvitse Teoston tai levy-yhtiön lupaa musiikin käyttöön YouTubessa tai some-alustoilla mikäli sisältö ei ole kaupallista. Kuten Teostokin, myös levy-yhtiöt ovat sopineet musiikin käytöstä suoraan alustojen kanssa. >> Lue lisää täältä

Erillinen lupa tarvitaan
Levy-yhtiöltä on kuitenkin aina kysyttävä lupa äänitteen käyttöön (ns. master-oikeudet) kaupallisissa videoissa, joissa käytetään musiikkia. Tällaisia kaupallisia videoita ovat esimerkiksi mainokset, sponsoroidut videot, kaupalliset yhteistyöt ja brändivideot.

Yritysten ja yhteisöjen kuten kuntien, seurakuntien, koulujen, yhdistysten jne. lupakäytännöt ei-kaupallisten videoiden osalta vaihtelevat levy-yhtiökohtaisesti. Siksi on hyvä varmistaa levy-yhtiöltä, tarvitaanko lupa vai ei, jos käytettävä musiikki on äänitemusiikkia eli levy tai muu musiikkitallenne.  

Tieto levyn julkaisseesta levy-yhtiöstä löytyy fyysisen levyn kansista tai esim. Spotifyn Show credits -tiedoista Source-kohdasta. Levy-yhtiöiden kotisivut ja yhteystiedot löytyvät esimerkiksi Googlen avulla.

Levy-yhtiöillä on äänitteen käytölle ja master-oikeuksille erilaisia toimintatapoja ja hintoja, joista he päättävät itsenäisesti – Teostolla ei ole niistä tietoa.

Annathan meille palautetta!

Kehitämme verkkosivujamme ja otamme mielellämme vastaan palautetta. Vastaaminen onnistuu nopeasti!