Siirry sisältöön

Pitääkö hyväntekeväisyyskonserttiin hankkia lupa Teostosta?

Vaikka konsertin tai muun tapahtuman kaikki tuotot lahjoitettaisiin hyväntekeväisyyteen, se tarvitsee luvan. Teosto edustaa tapahtumissa oikeudenomistajiaan eli säveltäjiä, sanoittajia, sovittajia ja musiikkikustantajia, eikä voi heidän puolestaan myöntää maksuttomuutta edes hyvään tarkoitukseen esitetylle musiikille.

Hyväntekeväisyystapahtumassa esitettyjen kappaleiden tekijät ja kustantajat voivat kuitenkin halutessaan lahjoittaa konsertista saamansa tekijänoikeuskorvaukset valittuun hyväntekeväisyyskohteeseen. Tämän he voivat tehdä joko omalta pankkitililtään tai Teoston kautta.

Mikäli konsertissa esitetään ainoastaan musiikkia, joka ei ole Teoston hallinnoinnissa, Teosto ei laskuta konsertissa tapahtuvasta musiikinkäytöstä. Teoston hallinnointiin eivät kuulu kappaleet, joiden tekijänoikeudellinen suoja-aika on päättynyt tai joiden tekijöitä emme edusta. Konsertissa soitettujen kappaleiden tekijät ja kustantajat voivat halutessaan irrottaa kyseisen konsertin Teoston edustuksesta. Tämä tapahtuu käyttämällä Teoston asiakassopimuksen mahdollistamaa itsehallinnointia.

Annathan meille palautetta!

Kehitämme verkkosivujamme ja otamme mielellämme vastaan palautetta. Vastaaminen onnistuu nopeasti!