Siirry sisältöön

Uusi livestriimauslupa käyttöön 1.9.2020

18.08.2020

Kaikkiin kuluttajille maksullisiin musiikkia sisältäviin striimeihin ja tallenteisiin kaikilla eri alustoilla tarvitaan 1.9.2020 alkaen uusi Livestriimauslupa. Se korvaa kokeiluluontoisen Live-esiintymisten kuluttajamaksullinen suoratoisto -luvan.

keikka esitysilmoitus konsertti

Muutoksen myötä nyt voimassa olevat edellämainitut kokeiluluontoiset luvat päättyvät 31.8.2020. 

Livestriimausluvan skaalautuva hinnoittelumalli huomioi musiikin määrän striimattavassa sisällössä. Luvan hintaan vaikuttaa myös striimien  katseluoikeuksista saatu tulo sekä mahdollinen tallenne on demand -katselua varten.

Voit hankkia luvan helposti sivujemme kautta hakulomakkeella. 

Mediapienlupa muuttuu

Myös Mediapienluvan ehdot muuttuvat. 1.9. alkaen Mediapienlupa kattaa kuluttajille maksuttomien konserttien ja keikkojen livestriimauksen vain silloin, kun

  • livestriimien arvioitu katsojamäärä on enintään 2000 henkilöä/striimi ja
  • striimaus tapahtuu Teoston lisensoimalla alustalla.

Jos konsertin tai keikan kuluttajille maksuttoman livestriimauksen katsojamäärän arvioidaan olevan yli 2 000 katsojaa (tai toteutunut katsomäärä on yli 2 000 katsojaa), striimaukseen tarvitaan Livestriimauslupa. Muilta osin Mediapienlupa säilyy ennallaan eikä sen hinta muutu. 

Maksuttomiin livestriimeihin ei tarvita lupaa Teoston lisensoimilla alustoilla

Kuluttajille ilmaisiin musiikkia sisältäviin livestriimeihin et tarvitse musiikinkäyttölupaa ollenkaan, jos striimaus tapahtuu Teoston lisensoimalla alustalla etkä jätä palveluun tallennetta myöhempää katselua varten. Teoston lisensoimia alustoja ovat tällä hetkellä YouTube, Facebook ja Instagram

Jaa somessa