Siirry sisältöön

Voitto-kilpailun mainosmusiikkisarjan voittajaksi Lauri Porran Polar Night Magic

08.03.2016

Lauri Porran säveltämä ja sovittama Polar Night Magic nappasi voiton Mainosmusiikki-sarjassa tänään Suvilahden Kattilahallissa pidetyssä Voitto-gaalassa. Gaalassa palkittiin viime vuoden parhaita mainoselokuvia. Polar Night Magic soi Visit Finlandin spotissa.

Mainosmusiikki-sarja oli mukana Voitto-mainoselokuvakilpailussa nyt toista kertaa. Sarja perustettiin osaksi Voitto-kilpailua kunnianosoituksena musiikintekijöitä kohtaan ja musiikin arvostuksen nostamiseksi osana mainostuotantojen kokonaisprosessia. Viime vuoden Voitto-kilpailussa Mainosmusiikki-sarjassa palkittiin Kalle Aholan ja Kie von Hertzenin säveltämä ja Kalle Aholan sanoittama Hyvää yötä ja huomenta, jonka uudelleen sovitetun version Sokos Hotelsin spotissa esitti Peppina.

Mainosmusiikki-sarjan shortlistalla kova taso

Voitto-mainoselokuvakilpailun mainosmusiikkisarjassa voitosta kilpaili neljä erinomaista musiikintekijää ja teosta. Lauri Porran lisäksi ehdokkaina olivat Kimmo Pohjosen ABB:n spottiin säveltämä Machine Music, Noah Kinin ja Markku Mäkelän Jokerit Hockey Clubin spottiin säveltämä, sanoittama ja sovittama Sabotage  sekä Markku Mäkelän Ruokakesko Oy/Pirkan Majakanvartija-spottiin uudelleen sovittama Kasmirin Vadelmavene (säv. Henri Salonen, Jonas Karlsson, Thomas Kirjonen, sov. Markku Mäkelä, Aki Rissanen
Kustantajat: Sony ATV Music Publishing Scandinavia KB, Elements Music Oy, EMP Elements Music Publishing).

Mainosmusiikki-sarjaan ilmoitettiin kaikkiaan 22 työtä, joista esiraati valitsi shortlistalle neljä. Voittajan valitsi Voitto-mainoselokuvakilpailun varsinainen tuomaristo, jossa oli mainostajien, mainostoimistojen ja tuotantoyhtiöiden edustajia. Kaikki gaalassa palkitut spotit ovat katsottavissa osoitteessa www.voittokilpailu.fi

©Voitto – Suomalainen mainoselokuvakilpailu on SATU ry:n, Mainostajien Liiton ja MARK Suomen Markkinointiliitto r.y.:n omistama rekisteröity tavaramerkki. Kilpailun tarkoituksena on ylläpitää suomalaisen mainoselokuvan tasoa, lisätä sen arvostusta ja kehittää tekijöiden ammattitaitoa. Kilpailu järjestetään jo 21. Kerran.  Voitto-mainoselokuvakilpailussa on oma sarja äänisuunnittelulle ja musiikille ja vuoden paras mainosmusiikki palkitaan nyt toista kertaa. Mainosmusiikki-sarjassa arvioidaan mainoselokuvan onnistunutta äänikerrontaa, äänisuunnittelua, musiikin valinnan omaperäisyyttä sekä teknistä laatua. Sarja on perustettu yhteistyössä Teosto ry:n kanssa musiikin arvostuksen ja musiikintekijöiden ammattitaidon nostamiseksi osana mainostuotantoja.

Jaa somessa