Siirry sisältöön

Vuoden raportoija -palkinto Katri Ylanderille

27.09.2021

”Esitysilmoitukset ovat kunnioitusta esittämäni musiikin tekijöitä kohtaan”

Vuoden raportoija –tunnustuksen ja 2000 euron palkintosumman sai tänä vuonna laulaja Katri Ylander. Tunnustus myönnettiin hänelle ansiokkaasta toiminnasta elävän musiikin saralla: normaalioloissa noin sadan keikan vuosivauhdilla esiintyvä Katri on esimerkillisesti huolehtinut kaiken esittämänsä musiikin raportoinnista Teostolle. Tekemällä esitysilmoitukset hän on varmistanut, että musiikin esityskorvaukset voidaan kohdentaa oikein hänen esittämiensä kappaleiden tekijöille.

Katsri Ylander voitti vuoden raportoija -palkinnon vuonna 2021

Pitkän tauon jälkeen uutta musiikkia ja keikkoja

”Tällä hetkellä valmistelen tulevaa albumiani ja keikkailen mahdollisimman aktiivisesti koronatilanteen sen salliessa”, Katri kertoo. ”Suurimman osan levyttämistäni ja keikoilla esittämistäni kappaleista on tehnyt joku muu, kuin minä itse. Olenkin äärimmäisen kiitollinen kaikille, jotka ovat minulle musiikkia tehneet: saan kokea keikoilla yhteislaulua, herättää tunteita musiikin välityksellä ja jatkaa uraani hienojen kappaleiden ansiosta. Siksi esitysilmoituksen tekeminen keikan jälkeen kuuluu rutiineihini”, Katri jatkaa.

”Teen esitysilmoitukset yleensä jo kotimatkalla keikalta palatessa tai viimeistään seuraavana päivänä. Kunnioitan musiikintekijöitä niin paljon, että vähintä mitä voin tehdä, on tehdä ne ajallaan. Tekijät ansaitsevat heille kuuluvan korvauksen tekemiensä kappaleiden esittämisestä”.

Musiikin esityskorvaukset ovat tärkeää tuloa kappaleiden tekijöille

Monet säveltäjät ja sanoittajat eivät esiinny itse lainkaan, joten keikoilla ja konserteissa esitettyjen kappaleiden raportoinnilla on heille tärkeä merkitys: artistien ja bändien lähettämien esitysilmoitusten avulla Teosto voi kohdentaa ja maksaa keräämänsä musiikinkäyttökorvaukset kappaleiden alkuperäisille tekijöille.

Vuoden raportoija -tunnustuspalkinnon jakavat Teosto, Suomen Säveltäjät ry, Suomen Musiikintekijät ry ja Suomen Musiikkikustantajat ry. Palkinnon luovutti Suomen Musiikkikustantajien 27.9. järjestämässä tilaisuudessa Teoston asiakaskokemusjohtaja Miia Engberg.

Edellisinä vuosina Vuoden raportoija -tunnustuksen ovat saaneet mm. Annika Nord, Club For Five, Sinitaivas, Saija Tuupanen, Pekkaniskan pojat, Suvi Teräsniska, Yö-yhtye, Markku Aro ja Marko Maunuksela.

Lisätietoja palkinnosta:
Teosto/Susanna Perämaa
p. 040 558 8023

Haastattelupyynnöt:
Suomen Musiikki Oy/Kari Hynninen
p. 040 824 3915, khykari@gmail.com

Katrin Instagram: katriylanderofficial

Jaa somessa