Siirry sisältöön

Vuoden raportoija -tunnustus iskelmälaulaja Saija Tuupaselle

12.09.2017

Musiikintekijät ja -kustantajat jakoivat tänään Vuoden raportoija –tunnustuksen laulaja Saija Tuupaselle, jonka tulkinnat ja ohjelmisto keräävät yleisöä ympäri Suomen keikkapaikoille. Musiikkialan tunnustus myönnettiin Tuupaselle hänen ansiokkaasta toiminnastaan elävän musiikin saralla: Hän on esimerkillisesti huolehtinut esitetyn musiikin raportoinnista Teostolle ja varmistanut työllään, että Teosto voi kohdentaa tilitykset oikein kappaleiden tekijöille.

Keikkojen ja konserttien raportoinnilla on tärkeä merkitys musiikintekijöille, sillä artistien ja bändien lähettämien tietojen avulla Teosto maksaa korvauksia esitettyjen kappaleiden tekijöille. Monet säveltäjät ja sanoittajat eivät esiinny itse lainkaan, joten elävän musiikin korvaukset ovat heille tärkeää tuloa.

Tangokuningattareksi sekä Vuoden tanssittajaksi valittu Saija Tuupanen on vuosien mittaan esittänyt runsaasti kotimaisia kappaleita, jotka ovat muun muassa Esa Niemisen, Pertti Haverisen, Jukka Immosen, Kikka Laitisen ja Joel Hallikaisen käsialaa.

”Tanssimusiikissa ohjelmiston pitää olla monipuolista. Ohjelmisto suunnitellaan keikkakohtaisesti ja siinä pitää olla draaman kaari mietittynä. Yleisölle pitää löytyä monenlaisia tanssilajeja, kuten hidasta valssia, rokkia tai sambaa.”

Tuupanen on tehnyt konserttien ja kiertueiden lisäksi vuosittain myös jouluisia konsertteja. Hän on ollut mukana lisäksi musikaaleissa, kuten Suuri Tangomusikaali, Yes Sir antaa polttaa ja Kaunis Veera. Levytyksiä on kertynyt useita.

Elävälle musiikille riittää yleisöä

Vuoden raportoija -tunnustuksen Saija Tuupanen sai arvokkaasta työstään musiikintekijöiden hyväksi.

”Tunnustus on hieno asia ja olen erittäin kiitollinen musiikintekijöille. Esitysilmoitusten tekeminen on tärkeää ja niiden lähetys hoituu helposti keikan jälkeen. Olen myös todella onnellinen tästä työtilanteesta: musiikille ja keikoille riittää yleisöä. Tänä vuonna kalenterissani on 160 keikkaa ja ensi vuodenkin osalta viikonloppuni ovat jo varattuja.”

Tuupanen kertoo kommunikoivansa paljon yleisön kanssa esiintymistilanteissa. ”Eri tanssipaikoissa käy hyvin erilaista yleisöä. Heidän merkityksensä esiintyjälle on valtavan tärkeä.”

Tunnustuspalkinnon Saija Tuupaselle antoivat Säveltäjät ja Sanoittajat Elvis ry, Teosto, Suomen Säveltäjät ry ja Suomen Musiikkikustantajat ry.

Vuoden raportoija -tunnustuksella halutaan kunnioittaa sellaisia esittäjiä ja tapahtumien järjestäjiä, jotka hoitavat esitetyn ohjelmiston ja lipputulojen raportoinnin mallikkaasti.

Edellisinä vuosina Vuoden Raportoija -tunnustuksen ovat saaneet mm. Pekkaniskan pojat, Suvi Teräsniska, Yö-yhtye, Markku Aro ja Marko Maunuksela.

Tunnustus jaettiin Suomen Musiikkikustantajien tilaisuudessa, jossa jaettiin myös palkinnot kategorioissa: vuoden biisi, vuoden vientiteko, vuoden taidepopin tekijä, vuoden taidemusiikin säveltäjä ja kevyen musiikin tekijä.

Lisätietoja:
Kaisa Huikuri, viestintäpäällikkö, Teosto, kaisa.huikuri@teosto.fi, puh. 045 77349347
Liisa Marjomäki, viestintäpäällikkö, Magnum Live, liisa.marjomaki@magnumlive.fi, 050 525 4109 
Saija Tuupasen kotisivut: www.saijatuupanen.fi

 

Jaa somessa