Siirry sisältöön

Yhteishallinnointilaista annettu esitys 18.8.

19.08.2016

Jo keväällä odotettu hallituksen esitys laiksi tekijänoikeuden yhteishallinnoinnista on annettu 18.8.2016. Seuraavaksi lakiesitys siirtyy eduskunnan käsiteltäväksi. Laki perustuu EU-direktiiviin, jonka kansallisen voimaansaattamisen määräaika oli 10.4.2016. Laki tulee voimaan mahdollisimman pian sen jälkeen, kun laki on hyväksytty, oletettavasti viimeistään vuoden 2017 alkupuolella.

Uusi laki sääntelee laajasti Teoston harjoittamaa taloudellista toimintaa, myös Teoston ja oikeudenomistajan välistä asiakassopimusta. Lain myötä Teoston pitää määritellä nykyistä selkeämmin yhdistyksen jäsenyyden kriteerit. Lisäksi laki vaikuttaa muun muassa Teoston palveluprosesseihin sekä päätöksentekoon ja edellyttää joitakin sääntömuutoksia.

Teosto valmistautuu muutoksiin

Lain vaatimia muutoksia valmistellaan parhaillaan Teoston hallituksen asettamassa työryhmässä, jossa ovat mukana Teoston jäsenjärjestöjen toiminnanjohtajat.  Samanaikaisesti Teoston toimisto suunnittelee, miten lainmuutoksen aiheuttamat muutokset käytännön toimintaamme ja muun muassa asiakassopimukseen toteutetaan. Kerromme asiasta lisää muun muassa uutiskirjeissämme, kun työ etenee.

Jaa somessa