Siirry sisältöön

Yleisöehdotuksia Teosto-palkinnon saajaksi lähetettiin laajalla skaalalla

09.01.2020

Ehdotuksia huhtikuussa jaettavan Teosto-palkinnon saajaksi kerättiin jälleen Teoston nettisivujen kautta myös suurelta yleisöltä eli kaikilta suomalaisilta musiikin kuuntelijoilta. Kaikkiaan ehdotuksia lähetettiin 57 kappaletta, mutta päällekkäisyyksien karsimisen jälkeen ehdotusten lukumääräksi jäi 45 kappaletta. Ehdotuksia tuli laajalla skaalalla popista, rokista ja gospelista ooperaan ja klassiseen. Kaikki Teosto-palkinnon säännöissä asetetut teos- tai teoskokonaisuuskriteerit täyttävät ehdotukset on toimitettu ehdokkaat asettavalle esiraadille.

Palkintoehdokkaat julki helmikuussa, voittajan julkistus huhtikuussa

Teosto-palkintoehdokkaat asettaa riippumaton esiraati, johon Teoston johtoryhmä kutsuu seitsemän jäsentä. Esiraadin jäsenet ovat kattavasti eri musiikinlajeja tuntevia musiikin ammattilaisia, jotka tekevät koko vuoden ajan perusteellista työtä ehdokkaiden löytämisen, musiikin kuuntelun ja arvioinnin kanssa.

Esiraadin asettamat 5-7 Teosto-palkintoehdokasta julkistetaan helmikuussa. Voittajan tai voittajat esiraadin asettamien ehdokkaiden joukosta valitsee varsinainen raati, johon Teoston johtoryhmä kutsuu kolme jäsentä. Voittaja(t) julkistetaan huhtikuussa Helsingissä pidettävässä tilaisuudessa.

Teosto-palkinto on yksi Pohjoismaiden merkittävimmistä taidepalkinnoista

Vuosittain 1 – 4:lle kotimaiselle musiikkiteokselle jaettava Teosto-palkinto on yksi Pohjoismaiden suurimmista taidepalkinnoista. Teosto on jakanut tunnustuspalkintoa vuodesta 2003 lähtien edistääkseen kotimaista luovaa säveltaidetta. Palkinnon rahoittavat musiikin tekijät, säveltäjät ja musiikkikustantajat omista varoistaan.

Vuosittain jaettavan palkinnon arvo on 40 000 euroa, mikä jaetaan voittajateosten kesken teoskokonaisuudelle. Jos palkinnon saa vain yksi, palkintosumma on 25 000 euroa.

Teosto-palkintoa ei valita myyntimäärien perusteella, vaan sen avulla halutaan nostaa esiin rohkeita, innovatiivisia ja omaperäisiä kotimaisia teoksia. Palkinnon saava teos voi edustaa mitä tahansa musiikin lajia ja sen tulee olla edellisen vuoden tuotantoa.

Katso kaikki yleisöehdotukset
Lue lisää Teosto-palkinnosta

Jaa somessa