Siirry sisältöön

Musiikkialan ammattilaiset auttavat lupaavia hitintekijöitä uralla eteenpäin Top 20 – Future Hitmakers -kurssilla

Top 20 logo
09.12.2020

Yli 130 musiikintekijää haki ensi keväänä järjestettävälle Top 20 – Future Hitmakers -intensiivikurssille. Kurssille valittiin 21 musiikintekijää, jotka pääsevät tunnettujen biisintekijöiden ja muiden alan ammattilaisten mentoroitavaksi.

Teosto, Music Finland, Suomen Musiikkikustantajat ja Suomen Musiikintekijät järjestävät kuudetta kertaa intensiivikurssin nuorille, lupaaville musiikintekijöille. Kurssilla tunnetut kotimaiset biisintekijät ja tuottajat, kuten Vilma Alina, RZY ja Eva Louhivuori ja sekä ruotsalainen Linnea Södahl, sparraavat uransa alkutaipaleella olevia musiikintekijöitä. Muut alan ammattilaiset levy- ja kustannusyhtiöistä, kuten Fredi Lunden ja Nelli Petro, kertovat vinkkinsä musiikkibisneksen saloihin.

Koronapandemia on vaikuttanut musiikkialaan voimakkaasti ja on ilahduttavaa nähdä, kuinka paljon lahjakkaita hakijoita kurssille oli tästä huolimatta. Haluamme tukea lupaavia uran alussa olevia tekijöitä siinä, että biisien teko olisi heille varteenotettava ammatillinen vaihtoehto: saamalla kurssilla ensikäden ohjausta suoraan alan ammattilaisilta, realistisesti ja käytännönläheisesti, uuden tekijät voivat keskittyä musiikintekemisessään olennaisiin asioihin, kenties välttyä turhilta mutkilta matkassa sekä kehittää tarkemmin omia vahvuuksiaan ja identiteettiään musiikintekijöinä tulevaisuutta varten”, kertoo Teoston asiakassuhdepäällikkö Jonna Kärkkäinen

Kurssilaiset pääsevät myös itse tekemään musiikkia co–write-tiimeissä ja saavat biiseistään palautetta kurssin mentoreilta. Co-write eli musiikin kirjoittaminen yhdessä on tapa, jolla suuri osa popkappaleista syntyy tänä päivänä. 

“Kurssilla tulevat musiikintekijät saavat laajan käsityksen musiikkialaan liittyvistä tahoista, ammatin erityispiirteistä ja tavoista työskennellä alalla. Näiden lisäksi yksi tärkeimmistä kurssin anneista on verkostoituminen, sillä hittibiisit yleensä syntyvät yhteistyössä. Odotan innolla minkälaisia biisejä tältä kurssikerralta syntyy!”, kommentoi Suomen Musiikintekijöiden koordinaattori Lumi Ollila.

Verkostoitumista ja apua ammattimaistumiseen

“Top 20 – Future Hitmakersissä ala puhaltaa yhteen ammattimaisten biisinkirjoittajien lisäämiseksi kentälle. Future Hitmakersissä on mukana niin järjestöt, kustannusyhtiöt kuin kokeneet musiikintekijät mentoreina ja tällä tapaa kurssilaiset saavat suoran yhteyden suomalaisen musiikkialan ytimeen” , kommentoi Music Finlandin vientipäällikkö Katariina Sorsa.

Future Hitmakers –kurssi on inspiroinut monia musantekijöitä etenemään urallaan. Aikaisempien vuosikurssien kurssilaisista moni on päätynyt alalle ja tekee musiikkia ammattilaisena.  

Kurssi on toiminut useana vuotena ponnahduslautana monelle vielä tuntemattomalle musiikintekijälle. Se koetaan luontevana paikkana kustantajien ja uusien tekijöiden kohtaamiselle”, jatkaa Suomen Musiikkikustantajien tiedottaja Minna Auvinen.  

Useampikin musiikintekijä on solminut kurssin jälkeen kustannussopimuksen. Näiden joukossa muun muassa Noora TuuriKaisa KorhonenKarri Mikkonen ja Tiina Vainikainen

”Kurssin aikana musiikintekijän ammatti alkoi tuntua minusta ensimmäistä kertaa realistiselta. Kurssilla tutustuin myös muihin nuoriin musiikintekijöihin, joista muutamien kanssa teen edelleen yhteistyötä”, kertoo vuonna 2017 kurssille osallistunut, nykyään Elements Musicin kirjoittajiin kuuluva Kaisa Korhonen.

Valinnat kurssille tekivät kustannusyhtiöiden edustajat Rafael Elivuo (Kaiku Songs) ja Semira Ketroussi (Elements Music), musiikintekijä Riku Mattila sekä Teoston, Music Finlandin, Suomen Musiikkikustantajat ry:n ja Suomen Musiikintekijät ry:n edustajat.

Kurssi alkaa maanantaina 18.1.2020 ja jatkuu toukokuuhun 2020 asti. Kurssin järjestävät Teosto, Music Finland, Suomen Musiikkikustantajat ja Suomen Musiikintekijät

Lisätietoja: 

Jonna Kärkkäinen, asiakassuhdepäällikkö, Teosto
puh. 040 715 0705 
jonna.karkkainen@teosto.fi 

Minna Auvinen, tiedottaja, Suomen Musiikkikustantajat  
puh. 040 1973 704  
minna.auvinen@musiikkikustantajat.fi 

Katariina Sorsa, vientipäällikkö, Music Finland  
puh. 040 561 1150 
katariina.sorsa@musicfinland.fi 

Lumi Ollila, koordinaattori, Suomen Musiikintekijät  
puh. 041 536 4930 
lumi.ollila@musiikintekijat.fi 

Jaa somessa