Siirry sisältöön

Jäsenkokous valitsi uusia jäseniä Teoston hallitukseen

13.08.2020

Teoston sääntömääräinen kevätkokous järjestettiin 12.8.2020 Finlandia-talolla Helsingissä. Kevään koronarajoitusten jälkeen tilaisuus päästiin järjestämään fyysisenä kokouksena erityisjärjestelyin.

Teoston jäsenkokous on yhdistyksen ylin päättävä elin, jossa jäsenet päättävät toiminnan linjauksista ja nimittävät hallituksen. Koronapandemian vuoksi kevätkokous oli siirretty elokuulle.

Kokouksessa hyväksyttiin virallisesti Teoston vuoden 2019 tilinpäätös ja toimintakertomus sekä avoimuusraportti. Samoin hyväksyttiin Teoston tukitoimet koronaviruspandemian vaikutusten lieventämiseksi.Lisäksi Teoston hallitukseen valittiin kaksi uutta jäsentä.

Hallituksen kokoonpano

Säveltäjä Kimmo Hakola sekä säveltäjä Jussi Chydenius jättävät Teoston hallituksen elokuusta 2020 alkaen. Hakola on lisäksi toiminut pitkään Teoston hallituksen varapuheenjohtajana. Heidän tilalleen Teoston hallitukseen valittiin säveltäjä Antti Auvinen sekä musiikin tekijä Jiri Kuronen.

Antti Auvinen on työskennellyt päätoimisena säveltäjänä vuodesta 2004 lähtien ja opiskellut sävellystä Amsterdamissa ja Sibelius-Akatemiassa. Hän on toiminut vuodesta 2014 alkaen myös Suomen Säveltäjät ry:n hallituksen puheenjohtajana. Auvinen voitti Teosto-palkinnon vuonna 2016 sävellyksestään kamarioopperassa Autuus yhdessä Harry Salmenniemen kanssa.

Jiri Kuronen on ammattimuusikko ja sivutoiminen säveltäjä, joka on toiminut rytmimusiikin saralla jo 25 vuotta. Kuronen tunnetaan Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani -yhtyeestä sekä Olavi Uusivirran yhtyeestä. Sen lisäksi hän tekee opetustyötä, toimii Georg Malmstén-säätiön hallituksen puheenjohtajana sekä MES:n äänitetuotantotukilautakunnan jäsenenä. 

TEOSTON HALLITUS KAUDELLA 2020-2021:

  • Kevyen musiikin tekijä Kim Kuusi, jatkaa puheenjohtajana
  • Säveltäjä Antti Auvinen
  • Kustantaja Tommi Tuomainen
  • Kevyen musiikin tekijä Kaija Kärkinen
  • Musiikin tekijä Jiri Kuronen
  • Kustantaja Saara Konttinen
Jaa somessa