Siirry sisältöön

Kalevi Hämäläinen ja Vivian Stolt yhdistivät Teostolla yliopisto-opintonsa ja syvän rakkautensa musiikkiin

Vivian Stolt ja Kalevi Hämäläinen
01.07.2022

Yhteiskuntapolitiikan kandidaatti Kalevi Hämäläinen ja musiikin maisteri, oikeustieteitä opiskeleva Vivian Stolt työskentelivät Teostossa korkeakouluharjoittelijoina touko-kesäkuussa 2022. Miten opiskelijat kokivat harjoitteluaikansa Teostossa? Annamme kertoa heidän siitä itse.

Kalevi Hämäläinen: ”Odotukseni olivat korkealla, mutta heti harjoittelun alettua ne ylittyivät”

”Opiskelen yhteiskuntapolitiikan maisteriopintoja Itä-Suomen yliopistossa Joensuussa. Lisäksi minulla on kokemusta muusikkona ja musiikintekijänä toimimisesta.

Ajatus Teostoon harjoitteluun hakemisesta tuli ensimmäisen kerran jo pari vuotta sitten, kun aloin haudutella kandidaatintutkielmani aihetta. Kirjoitin keväällä 2021 kandidaatintutkielmani, jossa tarkastelin Teoston esitysilmoitusten tekemistä musiikkialan solidaarisuuden näkökulmasta. Olin päättänyt jo etukäteen, että haen harjoittelupaikkaa heti tutkielman valmistuttua. Näin sitten teinkin ja onnekseni tulin valituksi.

Kalevi Hämäläinen
Haluan olla jatkossakin edistämässä musiikkialan ja sen työntekijöiden asemaa yhteiskunnassa. Koen Teoston yhdeksi alan tärkeimmistä toimijoista.
Kalevi Hämäläinen

Olen työskennellyt harjoittelijana Teoston asiakaskokemus-, oikeudenomistajapalvelut- ja asiakaspalvelu -tiimissä, jossa olen päässyt tekemään erilaisia selvitystöitä. Tein muun muassa kartoitusta kansainvälisistä sekä kotimaisista aggregaattoripalveluista, minkä lisäksi pääsin haastattelemaan nuoria tekijäartisteja liittyen heidän ajatuksiinsa ja kokemuksiinsa Teostosta. Olen myös ollut aktiivisesti mukana Teoston verkkopalvelun kehityksessä sekä ollut avustamassa tapahtuma- ja viestintäpuolen henkilöstöä.

Koska olin suunnitellut pitkään hakevani Teostolle harjoitteluun, odotukseni olivat korkealla jo ennen harjoittelun alkamista. Heti harjoittelun alettua odotukseni ylittyivät ja innostus vain kasvoi, kun pääsin konkreettisesti tekemään vastuullisia tehtäviä tärkeiksi kokemieni tavoitteiden eteen osana asiantuntevaa ja lämminhenkistä työyhteisöä. Tämän enempää ei voisi harjoittelulta toivoa, olen tykännyt todella paljon.

Alan kirjoittaa syksyllä pro gradu -työtäni jatkaen kandidaatintutkielmani aiheen parissa, eli yhteys Teostoon säilyy.”

Vivian Stolt: ”On ollut inspiroivaa nähdä musiikkiala uudesta näkökulmasta”

”Olen Taideyliopiston Sibelius-Akatemiasta valmistunut ammattiviulisti, Tilburgin yliopistosta Hollannista kuukauden päästä valmistuva oikeustieteiden kandidaatti sekä tuleva kansainvälisen taidehallinnon ammattilainen. Syksyllä 2022 suuntaan New Yorkiin Columbian yliopistoon jatkamaan opintojani taidehallinnon parissa.

Musiikin ja juridiikan yhdistelmä on lähellä sydäntäni: oikeustieteellisissä opinnoissani olen halunnut perehtyä ennen kaikkea taidealaa mahdollisesti hyödyttäviin oikeudenaloihin, enkä voi kuvitella Teostoa parempaa paikkaa tämän osaamisen kartoittamiseen tähtäävälle harjoittelulle. Harjoittelu Teostolla olikin tavoitteenani jo ensimmäisistä oikeustieteellisistä kursseista lähtien. Teosto on tärkeä toimija musiikin alalla ja koin, että harjoittelun kautta saisin tärkeää oppia ja näkemystä tekijänoikeuksien hyödyntämisestä musiikkialan eduksi.

Vivian Stolt
Olen iloinnut aivan erityisesti nähdessäni, miten paljon Teosto tekee suomalaisen musiikkialan eteen. Uskon, että tulen hyötymään täällä saaduista näkökulmista paljon myös tulevassa.
Vivian Stolt

Olen työskennellyt harjoittelijana Teoston lakitiimissä.  Harjoittelun aikana olen muun muassa jatkanut edellisen harjoittelijan aloittamaa oikeustapaushakemistoa, perehtynyt kilpailuoikeudellisiin EU-tapauksiin, osallistunut sopimusten luonnosteluun sekä tehnyt tekijänoikeuden ja tekoälyn suhdetta kartoittavan selvityksen. Vaikka erityisesti tekoäly tuntui tosi etäiseltä harjoittelun alkaessa, on ollut hauskaa nähdä, miten kiehtovana aihealue loppujen lopuksi näyttäytyi! On ollut tosi motivoivaa päästä oppimaan uutta ja kehittää omaa oikeustieteellistä osaamista osana kivaa ja osaavaa tiimiä. 

Motivoivien työtehtävien lisäksi on ollut erityisen inspiroivaa nähdä musiikkiala ihan uudesta näkökulmasta. Klassisena viulistina kevyen musiikin ala ja siihen liittyvät oikeudelliset kiemurat ovat olleet aika etäisiä, ja on ollut tosi mielenkiintoista nähdä, mitä kaikkea Teoston toimintaan liittyy.”


Töissä Teostolla

Tutustu muihin Teostolaisiin ja katso avoimet työpaikkamme. Jos meillä ei ole juuri nyt mitään auki, voit aina lähettää myös avoimen työhakemuksen.

Jaa somessa
Lue lisää