Siirry sisältöön

Tapahtuman taustamusiikkilupa

  • Antaa oikeuden esittää taustamusiikkia tapahtumissa, kun musiikki soitetaan radiosta, TV:stä tai äänitteeltä.
  • Tapahtumiin, joiden yleisömäärä on enintään 2000 henkeä.
  • Tapahtuma voi olla esimerkiksi näyttely, messut, urheilu- tai liikuntatapahtuma, koulutus- tai valmennustilaisuus, jääshow, taikashow tai muotinäytös.
  • Luvan voi hankkia tarvitsemalleen tapahtumamäärälle ja tapahtumien määrää voi tarvittaessa lisätä.
  • Luvan minimilaskutus on kymmenen tapahtuman hinta vuodessa.
  • Lupa maksetaan kerralla vuoden alussa.
  • Ei tapahtumatietojen raportointia Teostolle.
  • Lisäksi tarvitaan musiikin esittäjien ja tuottajien oikeudet kattava Gramexin Äänitemusiikki tapahtumassa -lupa, joka myydään yhdessä taustamusiikkiluvan kanssa.

Kenelle lupa on tarkoitettu?

Lupa on tarkoitettu kenelle tahansa tapahtumajärjestäjälle, joka järjestää vuodessa vähintään kymmenen tapahtumaa, joissa soitetaan taustamusiikkia.

Mitä lupa kattaa?

Lupa kattaa musiikin julkisen esittämisen tapahtumassa, jossa musiikki ei ole tapahtuman pääasiallinen sisältö, mutta tukee sitä.  Tapahtuma voi olla esimerkiksi näyttely, messut, markkinat, urheilu- tai liikuntatapahtuma, asiakas- tai henkilöstötilaisuus, koulutus- tai valmennustilaisuus, liikunta- ja tanssinäytös, jääshow, sirkus, taikashow tai muotinäytös.

Musiikkia esitetään radiosta, televisiosta tai laillisesta lähteestä hankitulta äänitteeltä (esimerkiksi CD- tai DVD-levy, digitaalinen tiedosto).

Lupa kattaa taustamusiikin käytön tapahtumatilassa myös juuri ennen tapahtuman alkua, loppua tai sen väliajoilla.

Miten luvan hinta muodostuu ja mitä lupa maksaa?

Tapahtumien lukumäärä ilmoitetaan luvan ostohetkellä. Luvan minimilaskutus on kymmenen tapahtumaa.

Miten ja milloin lupa maksetaan?

Tapahtumamäärän mukainen hinta laskutetaan ostohetkellä ja jatkossa vuoden alussa koko vuodelta. Mahdolliset muutokset vuosittaisiin tapahtumamääriin ilmoitetaan aina kerralla vuoden alussa. Laskua ei hyvitetä, vaikka lupaa ei käytetä kokonaisuudessaan.

Kuinka kauan lupa on voimassa?

Tehtyäsi sopimuksen Teoston kanssa lupa on voimassa toistaiseksi eli kunnes irtisanot sen. Luvan irtisanomisaika on yksi kuukausi.

Tapahtuman taustamusiikkilupa 2023
Tapahtumia vuodessa vähintään kymmenen
Kuulijamäärä/tapahtuma Hinta €/tapahtuma
1–200 8,03
201-2000 12,32
Hintoihin lisätään arvonlisävero 10 %.
Gramex: Äänitemusiikki tapahtumassa 2023
Kuulijamäärä/tapahtuma Hinta €/tapahtuma
1–200 20,91
201-2000 41,82
Hintoihin lisätään arvonlisävero 10 %.
Tapahtuman taustamusiikkilupa 2024
Tapahtumia vuodessa vähintään kymmenen
Kuulijamäärä/tapahtuma Hinta €/tapahtuma
1–200 8,42
201-2000 12,91
Hintoihin lisätään arvonlisävero 10 %.
Gramex: Äänitemusiikki tapahtumassa 2024
Kuulijamäärä/tapahtuma Hinta €/tapahtuma
1–200 22,00
201-2000 43,99
Hintoihin lisätään arvonlisävero 10 %.

Tapahtuman taustamusiikkilupa, käyttötapakohtaiset erityisehdot

Lupa kattaa musiikin julkisen esittämisen mekaanisena taustamusiikkina Asiakkaan järjestämässä tapahtumassa (kuten näyttely, messut, markkinat, urheilu- tai liikuntatapahtuma, asiakas- tai henkilöstötilaisuus, koulutus- tai valmennustilaisuus). Lupa on käyttöyhteyskohtainen. Luvan piiriin kuuluvien tapahtumien lukumäärät ja niiden kävijämäärät ilmoitetaan ja hinnoitellaan erikseen.

Lupa kattaa myös taustamusiikin satunnaisen julkisen esittämisen elävänä pienimuotoisena esityksenä (esimerkiksi pianobaari tai ruokatarjoilun taustamusiikki) edellyttäen, että elävän musiikin esittämisellä on esitystilanteessa ja Asiakkaan toiminnassa toissijainen ja vähäinen merkitys. Lupa kattaa lisäksi esitystilanteita mahdollisesti edeltävän mekaanisen musiikin välittämisen yleisölle edellä mainitun toiminnan yhteydessä (esimerkiksi sisäverkossa), jos välittäminen tapahtuu Asiakkaan toimesta.

Lupa ei siten kata muuta taustamusiikkia asiakastiloissa, taustamusiikkia ravintola-, kahvila- tai muussa vastaavassa toiminnassa taikka muissakaan yhteyksissä tai tiloissa. Lupa ei myöskään kata konsertteja, elävän musiikin tai mekaanisen tanssimusiikin tai karaoken tapahtumia, musiikkia näytöksessä tai elokuva- tai näyttämöesityksessä, musiikin tallentamista, ilman Teoston erillistä suostumusta esitystilanteita mahdollisesti edeltävää musiikin välittämistä yleisölle, eikä myöskään mekaanisen musiikin esittämistä musiikkiautomaatista silloin, kun sen sijoituspaikan yleisö saa suorittamaansa maksua vastaan kuultavakseen kulloinkin valitsemansa, laitteeseen sisältyvän Teoksen.

Mikäli tapahtuman järjestää edellä ilmoitetussa vakituisessa tapahtumapaikassa kolmas osapuoli, vastaa tämä Asiakkaan ohella tapahtumasta maksettavasta korvauksesta. Luvasta maksettava korvaus määräytyy taustamusiikkia tapahtumissa koskevan hinnaston mukaisesti Asiakkaan ilmoittaman tapahtuman kävijämäärän, tapahtumien lukumäärän, tai muun Teoston Asiakkaalle ilmoittaman korvausperusteen mukaisesti. Asiakas ilmoittaa etukäteen Teostolle edellä mainituissa korvausperusteissa tapahtuvista muutoksista.

Gramexin Tapahtumalisenssin sopimusehdot (pdf)