Siirry sisältöön

Esitykset ulkomailla

Jos esiinnyt itse tai musiikkiasi esitetään ulkomailla, on tärkeää, että ilmoitat esityksistä meille mahdollisimman nopeasti. Teemme asiasta valvontapyynnön ulkomaiselle tekijänoikeusjärjestölle, joka kerää tekijänoikeuskorvaukset saamiensa tietojen mukaisesti ja välittää ne Suomeen.

Voit tehdä ilmoituksen ulkomaan keikoistasi verkkopalvelussamme tai Keikkamobiili-sovelluksessa. Jos joku muu on esittänyt teoksiasi ulkomailla, lähetä meille tieto esityksistä  sähköpostitse osoitteeseen omateosto (at) teosto.fi. 

Kun esiinnyt ulkomailla keikalla tai konsertissa, varmista myös mahdollisuuksien mukaan, että tapahtumanjärjestäjä toimittaa esitystiedot paikalliselle tekijänoikeusjärjestölle. Jotta voimme maksaa korvauksia ulkomaan esityksistä, paikallisen sisarjärjestömme täytyy saada niistä tieto.

Mitä esitysilmoituksessa ilmoitetaan?

Täytä esitysilmoitukseen:

  • kaikkien esittämiesi kappaleiden tiedot (sekä omat teoksesi että esittämiesi cover-kappaleiden)
  • esiintymispäivä
  • esityspaikan ja tapahtumanjärjestäjän nimi, osoite ja maa
  • esiintyjän nimi
  • esitetyt teokset ja kestot
  • teosten tekijät

Näiden tietojen perusteella pyydämme ulkomaista sisarjärjestöä huolehtimaan esityskorvausten laskuttamisesta.

Esitykset ulkomaisilla radio- ja tv- kanavilla

Jos teostasi on soitettu ulkomailla radio- tai tv-kanavalla, ilmoita esityksen tiedot (maa, kanava, ohjelma, teoksen tiedot)  meille verkkopalvelussa. Erityisesti tv-ohjelmien osalta on hyvä lisätä tieto ohjelman nimestä esitysmaan kielellä, jos se on tiedossasi. Tämä auttaa ulkomaista järjestöä tunnistamaan ohjelman, jossa musiikkiasi on esitetty.

Jos musiikkiasi on ulkomailla esitettävässä mainoksessa, kerro meille, millä kanavalla mainosta on esitetty, mainoksen tuottaneen tuotantoyhtiön nimi ja mainoksen tunnus, mikäli nämä asiat ovat tiedossasi.

Lue lisää
kannettava läppäri tietokone
Mitä minun täytyy ilmoittaa, jotta saan musiikistani Teosto-korvauksia?
Keikka konsertti
Ilmoita keikat ja konsertit
Spotify
Miten saan musiikkiani Spotifyyn?
Annathan meille palautetta!

Kehitämme verkkosivujamme ja otamme mielellämme vastaan palautetta. Vastaaminen onnistuu nopeasti!