Siirry sisältöön
top 20 Future Hitmakers logo

Ohjelma ja puhujat 2023

Future Hitmakers -kurssi koostuu seitsämästä kurssikerrasta ja yhdestä studiosessiosta. Kurssilla tunnetut musiikintekijät kertovat työskentelytavoistaan, biisiensä synnystä ja urapoluistaan. Lisäksi kustannus- ja levy-yhtiöiden edustajat valottavat alan lainalaisuuksia ja toimintamalleja sekä vinkkaavat, miten aloittelevat tekijät pääsevät mukaan bisnekseen.

MA 16.1.2023 KLO 15.30–19.30: BIISIN TEKEMISESTÄ AMMATTI

Järjestäjä: Suomen Musiikintekijät

Kurssikerralla käsitellään biisintekijän ominaisuuksia ja menestyksen edellytyksiä, biisinteon prosessia ja sitä, miten biisinkirjoituksesta tulee ammatti. Puhujat kertovat työskentelymetodeistaan, biisinkirjoittajien rooleista sekä co-write -tekemisen hyödyistä. 

Puhuja:

  • Alex Mattson, muusikko, säveltäjä, biisinkirjoittaja ja tuottaja
  • Wilma Virintie, biisinkirjoittaja ja artisti

Paikka: Musiikin Satama

MA 13.2.2023 KLO 15.30–19.30: MITEN PÄÄSTÄ MUKAAN BISNEKSEEN?

Järjestäjä: Suomen Musiikkikustantajat Ry

Kurssikerralla käsitellään kustantajan roolia ja alalla tehtäviä sopimuksia. Puhujat kertovat mm. miten löytää oikeat verkostot ja yhteistyökumppanit sekä miten lähestyä oikeita tahoja. Lisäksi käydään läpi musiikin kustantamisen perusasioita.

Puhujat:

  • Oskar Pullinen, A&R Manager, Elements Music
  • Mikko Koivunen, tuottaja & A&R Creative, Kaiku Entertainment

Paikka: Musiikin Satama

MA 13.3.2023 KLO 15.30-19.30: KANSAINVÄLINEN URA

Järjestäjä: Music Finland

Kurssikerralla käsitellään uran rakentamista kansainvälisesti sekä sitä, millaisia reittejä kansainväliseen menestykseen voi olla. Ketkä ovat uran rakennuksen tärkeimmät partnerit ja mihin tekijän kannattaa uran alkuvaiheessa keskittyä, jos tähtäimenä on kansainväliset julkaisut sekä isommat musiikkimarkkinat? Tänä vuonna käsitellään myös biisintekijöiden mahdollisuuksia AV-markkinoilla. 

Puhujat: 

  • Bettina Bergströn, mediasäveltäjä

Paikka: Musiikin Satama

TI 14.3.2023 KLO TARKENTUU: VIERAILU YLELLÄ

Järjestäjä: Yle

Vuoden 2023 -kurssiin sisältyy uutena myös Yle-vierailu, jonka aikana kurssilaiset pääsevät kuulemaan, mitä Ylen uuden musiikkistrategian, isoja hitteja ja kulttuuritekoja tarkoittaa sekä tapaamaan Ylen keskeisiä musiikkitoimijoita.

Aiheesta lisää Tapio Hakanen & Miikka Maunula: Isoja hittejä ja kulttuuritekoja

Paikka: Yle, Helsinki (saapumisohjeet tarkentuvat)

MA 3.4.2023 KLO 15.30-19.30: CO-WRITE REFLEKTIOPÄIVÄ

Kurssin reflektiopäivänä keskustellaan ryhmätyöskentelystä ja siihen liittyvistä taidoista – erityisesti palautteenantotilanteista, jotka ovat luovalle ja herkälle mielelle monesti haaste. 

Puhuja:

  • Iisa Pajula, laulaja-lauluntekijä

Paikka: Musiikin Satama

MA 17.4.2023 KLO 15.30–19.30: BIISI PALASIKSI

Järjestäjä: Teosto

Päivän aikana avataan hitin elinkaarta demosta julkaisuun. Samalla tuodaan esiin biisinteon prosessia erityisesti co-write -näkökulmasta.

Puhujat:

  • Jukka Immonen, tuottaja, säveltäjä, muusikko
  • Noora Tuuri, artisti, tuottaja, laulunkirjoittaja

Paikka: Musiikin Satama

MA 22.5. KLO 9–21: CO-WRITE -PÄIVÄ STUDIOLLA

Järjestäjä: Teosto, Suomen Musiikintekijät, Suomen Musiikkikustantajat Ry, Music Finland

Koko päivän kestävä studio-/kirjoitussessio. Studiosession jälkeen kurssilaiset saavat palautetta biiseistään musiikintekijöiltä ja -kustantajilta. Kuuntelutilaisuus toimii kurssin päättäjäisinä. 

Paikka ja aika: The Grind Studios, Helsinki


Lue lisää vuoden 2023 puhujista

Aleksi Kaunisvesi a.k.a Alex Mattson on muusikko, säveltäjä, biisinkirjoittaja ja tuottaja. Hänet tunnetaan parhaiten nykyään Blind Channel -yhtyeen jäsenenä, biisinkirjoittajana sekä tuottajana. Yhtye palkittiin tämän vuoden Emma Gaalassa kuudella palkinnolla, joita olivat mm. Vuoden Biisi sekä Vuoden Striimatuin Kappale. 

Aleksi on toiminut kirjoittajana sekä tuottajana useiden suomalaisten- ja ulkomaalaisten artistien kappaleilla sekä myös tehnyt soolouraa Alex Mattson nimellä. 

Ota kuunteluun: Written by Aleksi Kaunisvesi -soittolista.

Kuva: Joona Mäki

Mikko Koivunen on noussut nopeasti Suomen kärkituottajien joukkoon. Hän debytoi kirjoittajana ja tuottajana Idols-voittaja Anniinan ensisinglellä Syvään Päähän vuonna 2017. Koivunen on tuottanut kappaleilta laajalla skaalalla artisteille kuten Pihlaja, Ahti, Antti Ketonen ja Frans Harju. 

2022 tehtiin suomalaista musiikkihistoriaa, kun ensi kertaa koskaan FIFA-jalkapallopelin soittolistalle valittiin suomalainen artisti ja suomenkielinen kappale. Yeaboyahin Just Se -tuotannosta vastasi Mikko Koivunen yhdessä Yrjänän ja MD$:n kanssa. 

Mikko Koivunen on Top 20 Future Hitmakers -kurssilainen vuosimallia 2017 ja työskentelee Kaiku Entertainmentillä tittelillä A&R Creative.  

Oskar Pullinen toimii A&R Managerina Elements Musicilla, pääsääntöisesti keskittyen yrityksen kansainvälisen toiminnan kehittämiseen.

Oskar on vahvasti mukana kansainvälisesti jo meritoituneiden kirjoittajien kuten Axel Ehnströmin ja Tomi Saarion kansainvälisten urien edelleen edistämisessä. Tämän lisäksi Oskar edustaa tekijöitä myös Suomen ulkopuolella, kuten Elementsin rosteriin kuuluvat Gevin Niglas (EST) ja Sara Ryan (SWE). 

Iisa Pajula (s. 1979) on helsinkiläinen laulaja–lauluntekijä, esiintyvä artisti ja kirjoittaja.

Hän on toiminut useissa rooleissa musiikin parissa vuodesta 2005: Regina-yhtyeen solistina, Johanna Kustannukselle, EMI Capitol Finlandille ja Fullsteam Recordsille kiinnitettynä, neljä levyä julkaisseena sooloartistina, ammattisanoittajana sekä erilaisissa koulutus-, mentorointi- ja luottamustehtävissä.

Hän on toiminut 2012–2020 HMC Publishingille kiinnitettynä house writerina sekä opettanut sanoittamista alan oppilaitoksissa ja omilla sanoittamiskursseillaan.

Iisan sanoituksia ovat levyttäneet lukuisat suomalaiset eturivin artistit (mm. Kaija Koo, Paula Koivuniemi, Laura Närhi, Jesse Kaikuranta, Jannika B, Anna Abreu, Irina, Egotrippi, Mitra, Katri Ylander).

Syksyllä 2021 julkaistiin Iisan ensimmäinen, sanoittamista ja tunneherkkyyttä omaelämäkerrallisesti käsittelevä kirja ”-Itke, kirjoita, laula – Kaikki sanoittamani tunteet-” (Nemo).

Noraturi artistinimellä tunnettu Noora Tuuri toimii tällä hetkellä biisintekijänä ja tuottajana Kaiku Entertaimentilla. Noora on tuottanut musiikkia mm. Antti Tuiskulle, Tuure Boeliukselle, Uniikille ja La Hakalle. Noora on käynyt Top 20 Future Hitmakers -kurssin vuonna 2018 ja vuoden 2022 syksystä asti Tuuri on toiminut myös Ylen Sound Designerina.

Noraturin musiikkia voit kuunnella tästä

Bettina Bergström on suomalainen musiikin tuottaja ja klassisen koulutuksen saanut pianisti, joka on säveltänyt musiikkia useisiin kansainvälisiin TV- ja elokuvatuotantoihin. Bettina haluaa myös olla esimerkkinä ja tienraivaaja muille naispuolisille säveltäjille hyvin miesvaltaisella alalla.

Bettinan viimeisimpiä projekteja ovat mm. White Bird: A Wonder Story -elokuva ja tuotantoyhtiö Hulun The Handmaid’s Tale: Season 4 Teaser, Antebellum, Resistance -trailerit sekä Maggie Rogersin Back In My Boby, joka oli ehdolla myös AICP Award -palkinnon saajaksi. Bettinan sävellykset olivat osana myös Calm App Sleep Remix Series -kokoinaisuutta, joka sisälsi yhteistyötä mm. Andrea Boccellin ja Jhené Aikon kanssa.

Bettina on tehnyt myös lukuisia yhteistöitä Universal Music Groupille ja eturivin artisteille, joita ovat mm. The WeekndNorah JonesMaggie Rogers, Louis The Child ja Ruelle. Bergstörmin kustantajana toimii Silo/Ultra Music Publishing.

 

Wilma on biisinkirjoittaja sekä artisti nimellä Mendi Moon. Hän unelmoi kansainvälisestä urasta ja onkin päässyt tekemään jo mm. Moominvalley 2 jakso- ja trailerkappaleen, miljardeja striimanneen TikTok rap-mainoksen, Times Squaren suurella näytöllä nähdyn hitin Kiinalaiselle tyttöbändille sekä Pierce Brosnanin tähdittämään Hollywood-elokuvaan loppuhuipennuskappaleen, jonka Wilma myös laulaa.

Tämän lisäksi hän on luottokirjoittaja suomalaisissakin major-projekteissa ja rakastaa hullunkurista A-poppia.

Wilma on intohimolla mukana musiikkiviennin edistämisessä ja sydänprojektinsa Mendi Moon pääsi mm. Music Finlandin 2021 vientiartistijalostamoon. Saamme kuulema pian kuulla henkilökohtaista ja vahvaa kannanottoa ironisen punk-popin sekä hiustaiteen saattelemana.

Vahvan rock-äänensä lisäksi Wilma tunnetaan nimenomaan monimuotoisuudestaan sekä melodioissa että laulussa ja halusta tehdä kaikkea K-pop -räpistä herkkiin iskelmä-balladeihin.

Wilma myös opettaa biisinkirjotusta, pianon alkeita ja laulua, ja onkin studiossa usein nopea kirjoittaja ja erinomainen laulattaja. Hän osallistui itsekin Top 20 Future Hitmakers -kurssille vuonna 2019.

Wilma auttaa ja sparraa uusia tekijöitä hyvin mielellään ja hänelle saa aina pistää vaikka viestiä @mendimoonofficial -tilin kautta!

Kuva: Kanerva Mantila, hiukset: Jaana Mäyrä + team Qtime, tyyli: Heidi Marika, meikki: Saboreko
Annathan meille palautetta!

Kehitämme verkkosivujamme ja otamme mielellämme vastaan palautetta. Vastaaminen onnistuu nopeasti!