Siirry sisältöön

Saatko virheellisiä tekijänoikeusilmoituksia Youtubessa?

23.12.2013

Viimeisen kahden viikon aikana olemme saaneet yhteydenottoja Youtube-käyttäjiltä. Käyttäjät ovat saaneet virheellisiä tekijänoikeusilmoituksia yrittäessään käyttää videoidensa musiikkia tai virheilmoituksia yrittäessään katso musiikkia sisältäviä videoita.

Virheilmoitus on estänyt videon katsomisen ja kertoo, että video saattaa sisältää esimerkiksi kumppanin TEOSTO_CS, KODA, TONO, Muyap, UMPG, BMG_Rights_Management, SACEM, Sony ATV Publishing tai UMPI sisältöä, vaikka sisältö ei välttämättä kuulu toimijoiden repertoaariin. Vaihtoehtoisesti videoiden katsominen on estetty ”tekijänoikeussyistä”, vaikka oikeudet sisältöön olisi tunnistettu oikein ja virhe johtuisi muista syistä.

Useimmin virheilmoitus ilmaantuu soitettaessa upotettuja videoita mobiililaitteilla.

Kiitos, että olette ottaneet meihin yhteyttä ongelman tiimoilta.

Selvyyden vuoksi: Teosto ry (TEOSTO_CS) ei estä videoiden mobiilikäyttöä eikä vaadi oikeuksia sisältöön, joka ei kuulu sen repertoaariin. Virhe tapahtuu luultavimmin Youtuben sisällöntunnistamisjärjestelmässä, joka tunnistaa osan sisällöstä väärin tällä hetkellä.

Selvitämme tällä hetkellä Youtuben käyttöä estävää vikaa yhdessä Youtuben sekä muiden oikeuksien omistajien kanssa.

Mitä pitää tehdä, jos virheilmoitus ilmaantuu tekemiini videoihin?

Palvelu on ainoastaan Youtuben hallinnoima, minkä vuoksi Teosto ei voi valitettavasti vapauttaa virheen piiriin joutuvia sisältöjä tapauskohtaisesti. Suosittelemme, että teet sisällöstäsi vastavaatimuksen (counter-claim) väärin tunnistetusta sisällöstä. Vastavaatimuksen avulla Youtube voi korjata mahdollisen virheen ja tunnistaa sisällön sen oikeille omistajille kuuluvaksi.

Ota yhteyttä Youtubeen: http://www.youtube.com/t/contact_us

Lisää tietoa:

Teoston Q&A (suomeksi): https://www.teosto.fi/teosto/artikkelit/teoston-ja-youtuben-lisensointisopimus-%E2%80%93-kysymyksi%C3%A4-ja-vastauksia

Youtuben Q&A: http://www.youtube.com/yt/copyright/fi/faq.html

Jos havaitset muunlaisia virheitä asiaan liittyen, toivomme yhteydenottoasi.

Twitter: @Teosto_ry
Facebook: www.facebook.com/musiikintekijoidenjarjesto
Sähköposti: teosto@teosto.fi

Jaa somessa