Siirry sisältöön

Teosto ja YouTube solmivat lisensointisopimuksen

18.10.2013

Sopimuksen ansiosta suomalaiset musiikintekijät voivat saada korvauksia YouTuben kautta kuunnellusta musiikista.

YouTube ja 27 000:ta suomalaista musiikintekijää ja kustantajaa edustava Teosto ovat solmineet lisensointisopimuksen. Sopimuksen ansiosta suomalaiset musiikintekijät voivat jatkossa saada korvauksia, kun heidän musiikkiaan kuunnellaan YouTuben kautta Suomessa. Musiikintekijät saavat tuloa, kun YouTuben kumppaniohjelmaan kuuluvissa videoissa esitetään mainoksia.

”YouTube on yksi Suomen suosituimmista musiikkikanavista ja on erittäin tärkeää, että musiikintekijät saavat korvauksen musiikkinsa käytöstä YouTubessa Suomessa. Uskomme, että musiikin suoratoistopalvelut tulevat olemaan tulevaisuudessa entistä tärkeämmässä roolissa, ja tekemämme lisensointisopimus YouTuben kanssa on tässäkin suhteessa merkittävä virstanpylväs”, sanoo Teoston toimitusjohtaja Katri Sipilä.

”Olemme erittäin tyytyväisiä päästyämme korvauksen mahdollistavaan sopimukseen Teoston kanssa”, sanoo YouTuben kustantaja- ja järjestösuhteista vastaava johtaja Gudrun Schweppe.

 ”Tämä on myös iso asia YouTube-yhteisölle, jolle musiikin kuunteleminen ja uusien, paikallisten artistien löytäminen on tärkeä osa heidän online-kokemustaan.”

YouTube on tehnyt lisensointisopimuksia useiden eurooppalaisten tekijänoikeusjärjestöjen kanssa. YouTubella on voimassa oleva sopimus mm. Englannin PRS for Musicin, Espanjan SGAEn, Ranskan SACEMin ja Sveitsin SUISAn kanssa.

Lue lisää: Kysymyksiä ja vastauksia sopimuksesta

Jaa somessa