Siirry sisältöön

Teoston jäsenkokous valmisteli uutta koronatukikierrosta sekä päätti sääntömuutoksista

02.02.2021

Teostossa ylintä päätösvaltaa käyttävät sen jäsenet kaksi kertaa vuodessa järjestettävässä jäsenkokouksessa. Teoston jäsenkokous kokoontui pääosin etäyhteydellä maanantaina 1.2.

Nyt järjestetyssä kokouksessa oli kyseessä joulukuulta 2020 lykätty sääntömääräinen syyskokous, jossa hyväksyttiin muun muassa Teoston budjetti ja toimintasuunnitelma vuodelle 2021. Alun perin kokous oli tarkoitus järjestää fyysisenä kokouksena joulukuussa 2020 mutta sitä jouduttiin koronatilanteen vuoksi lykkäämään ja siirtämään se yhdistyslain mahdollistaman poikkeuksen turvin virtuaalialustalla järjestetyksi kokoukseksi.

Toimintasuunnitelman käsittelyn yhteydessä Teoston toimitusjohtaja Risto Salminen korosti poikkeuksellista viime vuotta ja erittäin epävarmaa tilannetta vuoteen 2021 lähdettäessä.

”Koronatilanne tekee talouden ennustamisesta poikkeuksellisen hankalaa: on oletettavissa, että erityisesti ensimmäisellä vuosipuoliskolla elävän musiikin alue jatkuu erittäin hiljaisena. Kesä tulee olemaan vedenjakaja, josta toivomme käännettä parempaan. Taloudellisen kasvun tavoittelu ja koronan vuoksi menetettyjen eurojen ansaitseminen tulee olemaan koko ajan entistäkin tärkeämpää”, Salminen totesi.

Vuosi 2021 tulee olemaan Salmisen mukaan merkittävä myös edunvalvonnan kannalta, kun tekijänoikeusdirektiivi tulee vihdoin eduskunnan käsittelyyn. Toimialayhteistyö tiivistyy, kun musiikkialan järjestöt muuttavat keväällä uusiin yhteisiin toimitiloihin.

Koronatuen jakoperusteet uudelleentarkasteluun

Budjettikäsittelyn yhteydessä hyväksyttiin myös esitys lisätä enintään 500 000 euroa Teoston koronatukeen, jota jaettiin ensimmäisen kerran loppuvuodesta 2020. Edelliseltä hakukerralta saatiin runsaasti palautetta, jota hyödynnetään uuden hakukierroksen suunnittelussa.

Syksyllä 2020 tukea jäi käyttämättä 454 000 euroa, koska tuen myöntämiskriteerit täyttäviä hakemuksia saapui odotettua vähemmän. Tarkoituksena on yhdistää tämä summa vuodelle 2021 varattuun tukeen ja jakaa koko summa (yhteensä enintään 954 000 euroa) uutena koronatukena vuonna 2021.

Myös koronatuen jakoperusteita tarkastellaan uudelleen syksyllä saadun palautteen perusteella. Esitys uusituiksi kriteereiksi käsitellään Teoston kevätkokouksessa, jossa myös vahvistetaan jaettavan koronatuen kokonaismäärä. Uusi hakukierros voidaan käynnistää kevätkokouksen päätöksen jälkeen. 

Lisäksi kokouksessa hyväksyttiin Teoston sääntömuutos, joka mahdollistaa virtuaalikokoukset entistä paremmin: Nykyiset yhdistyksen säännöt mahdollistavat kyllä etäosallistumisen, mutta eivät etä-äänestämistä. Kokouksessa hyväksyttiin sääntöihin muutokset lisäävät mahdollisuuksia kokousten käytännön toteuttamiseksi myös poikkeustilanteissa.

Kiinnostaako Teoston jäsenyys?

Teosto on aatteellinen yhdistys, jonka jäsenet tekevät päätökset toimintamme linjauksista. Liity jäseneksi ja tule mukaan päättämään!

Lue lisää jäsenyydestä
Jaa somessa
Lue lisää