Siirry sisältöön
Kirjoittaja: Musiikin edistämissäätiö
Kuva: MES-soitinpankki

MES-soitinpankki: Arvosoittimia ammattikäyttöön

MES-soitinpankki hankkii ja ylläpitää laajaa valikoimaa erilaisia arvosoittimia aktiivimuusikoiden ja musiikintekijöiden käyttöön. Soitinpankki lainaa ja vuokraa pientä käyttökorvausta vastaan soittimia sekä muuta musiikkituotannossa käytettävää laitteistoa ammattikäyttöön. Soittimia voivat vuokrata kaikki Teoston asiakkaat, Teoston jäsenet ovat lisäksi oikeutettuja alennuksiin soitinten hinnoissa.

Soittimet ovat näytillä MES-soitinpankin verkkosivuilla, mistä niitä voi kätevästi varata esimerkiksi levytyssesioon tai konserttiin. Soittimista on äänitetty ja kuvattu verkkosivuille näytteitä, joiden perusteella voi valita sopivan soittimen omiin käyttötarkoituksiin.

Palvelu on tarkoitettu kaikille ammattimuusikoille ja musiikintekijöille, jotka kuuluvat esimerkiksi Teostoon, Gramexiin, Muusikkojen liittoon, Suomen Musiikintekijät ry:hyn tai Suomen Säveltäjiin. Teoston jäsen voi vuokrata soittimia levytyssessioihin tai sävellystyöhön alennushintaan. 

Soitinpankki tukee korkeatasoista suomalaista soitinrakennusta

MES-soitinpankin sähköiseen tietokantaan kerätään tarkat tiedot soitinten valmistusmateriaaleista ja käyttöhistoriasta. Soittimien säilytyksestä ja huoltamisesta vastaavat Kitarapaja sekä Percussion Finland Oy.

Valikoimaan sisältyy useita kotimaisen populaarimusiikin näkökulmasta legendaarisia soittimia, kuten Pave Maijasen, Maija Vilkkumaan ja Kari Tapion käytössä olleita kitaroita. Lisäksi esimerkiksi U2-yhtyeen The Edgen omistuksessa ollut 12-kielinen Rickenbacker-sähkökitara on suomalaismuusikkojen ulottuvilla.

Soitinpankin kokoelmaan kuuluu myös erilaisia virvelirumpuja 1920-60-luvuilta, 39-kielinen Lovikka-sähkökannel sekä merkittävä valikoima ajan patinoimia akustisia kitaroita 1920-40-luvuilta.

Soittimistosta jatkuvasti kysytyimpiä ovat muun muassa akustinen kitara Martin 000-18, akustinen Gibson J-35, Mini Moog -syntetisaattori, Gibson 335 -sähkökitara sekä Roland Jupiter-8 syntetisaattori. Lyömäsoitinten suosituin on ollut Tama Bell Brass -virveli ja kotimaisista soittimista Paasonen AR3 -mandoliini.

Soitinpankki tukee myös korkeatasoista suomalaista soitinrakennusta tilaamalla vintagesoittimien ohella uusia instrumentteja, jotka on valmistettu kotimaisin voimin suomalaisista soitinpuista.

Esittelyitä soittimista kannattaa seurata MES-Soitinpankin Instagram- tai Facebook-tililtä.

Katso MES-soitinpankin esittelyvideo

Tämän sisällön tarkastelu edellyttää evästeiden hyväksyntää.

LUE LISÄÄ: MES-soitinpankin kotisivut >

Jaa somessa
Lue lisää