Siirry sisältöön
Kirjoittaja: Oona Sunnari, Johanna Laitinen
Kuva: Johanna Laitinen

Oona Sunnari sai Teoston datatiimin harjoittelijana eväitä tulevaan

Taloustieteen maisterivaiheen opiskelija Oona Sunnari työskenteli Teostossa korkeakouluharjoittelijana kesäkuusta syyskuuhun 2023. Millaista harjoittelu Teostolla oli?

Kuka olet ja mitä opiskelet?

Olen Oona Sunnari ja työskentelin tänä kesänä Teostossa dataharjoittelijana kolme ja puoli kuukautta. Opiskelen tällä hetkellä maisterivaiheen viimeistä vuotta Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa pääaineenani taloustiede.

Miten päädyit Teostolle korkeakouluharjoittelijaksi?

Hain Teostolle harjoittelijaksi viime keväänä, sillä halusin kartuttaa käytännön dataosaamistani tilastotieteen ja tietotekniikan opintojeni jälkeen. Luovat alat ja erityisesti musiikkiala ovat kiinnostaneet minua työmahdollisuuksissa, ja musiikki on aina ollut rakas harrastukseni.

Pienenä aloitettu viulunsoittoharrastus vaihtui alttoviuluun yläasteella, ja kävin Lahdessa koko musiikkiluokkapolun kuoroissa, lauluyhtyeissä, kansanmusiikkiyhtyeessä ja muutamassa musikaaliproduktiossa. Yliopistoaikoinani olen laulanut Aalto-yliopiston sekakuoro Dominantessa ja olen nyt toista kertaa mukana kauppiksen speksi-improvisaatiomusikaalin bändissä laulajana ja alttoviulistina.

Mitä työtehtäviisi harjoittelijana kuului?

Kesän työtehtäviini kuuluivat Teoston datatiimin avustaminen datan visualisointiprojekteissa ja datan dokumentoinnissa. Kehitin esimerkiksi käyttäjäasiakkaidemme musiikin käytön visualisointia, jotta Teosto voisi tehokkaammin tarkastella käyttäjäasiakkaidensa musiikin käytön muutoksia ja trendejä erityisesti Suomen audiovisuaalisessa mediassa.

Datan kerääminen Teoston raportointijärjestelmistä ja siitä arvokkaimman tiedon käytettäväksi saattaminen oli itselleni todella mielekäs tehtävä. Samalla sain kattavan kokonaiskuvan Teoston raportointijärjestelmistä, tietokannoista ja liiketoiminnan ehdoista.

Toisena isompana työtehtävänä dokumentoin Teoston koko organisaation datan ja tietolähteitä yhdeksi kokonaisuudeksi, jotta tulevaisuudessa tiedonhaku olisi helpompaa läpi organisaation. On myös tärkeää, että Teoston eri tiimit ovat entistä tietoisempia uusista mahdollisuuksista hyödyntää muiden tiimien osaamista.

Mikä oli parasta harjoittelussasi Teostolla?

Parasta on ollut ehdottomasti itsenäinen ja vapaa työote: olen päässyt itse vaikuttamaan miten, milloin ja missä edistän töitäni parhaiten, mutta tukea ja vinkkejä on myös ollut aina saatavilla.

Koin työyhteisöön liittymisen mutkattomaksi, sillä olen päässyt tutustumaan Teoston kaikkien tiimien työntekijöihin esimerkiksi henkilöstön yhteisissä tilaisuuksissa, kvartaalisuunnitteluissa ja strategian tulevaisuustyöpajassa sekä perinteisessä työhyvinvointipäivässä.

Mitä haluat tehdä sen jälkeen, kun valmistut yliopistosta?

Urahaaveet ovat minulla vielä melkoisen auki, sillä talous- ja erityisesti dataosaamista voi hyödyntää alalla kuin alalla. Teoston harjoitteluni kuitenkin antoi positiivisen kuvan myös musiikkialasta ja Suomen luovien alojen tekijänoikeusskenestä. Katsotaan mitä tuleman pitää!

Jaa somessa
Lue lisää