Siirry sisältöön
Kirjoittaja: Kaisa Huikuri
Kuva: Kuljun koulun musiikkitunti (kuva videolta)

Katso video: musiikin tekeminen innostaa luokkahuoneissa

Teoston koordinoimassa Future Songwriting -projektissa on kokeiltu musiikin uusia opetustapoja niin Suomessa, Ranskassa kuin Saksassakin. Luova tekeminen on innostanut lukuisia oppilaita ja opettajia, jotka ovat päässeet opiskelemaan omien kappaleiden tuottamista.

Future Songwriting on kaksivuotinen EU-hanke, jonka tavoitteena on kehittää uusia työskentelytapoja musiikin tunneille ja kannustaa opettajia ja oppilaita musiikin luovaan tuottamiseen. Tänä keväänä päättyvä hanke on yhdistänyt Teoston kansainvälisen yhteistyöverkoston sekä Janne HiedanniemenTuomas Hiedanniemen ja Kari Saarilahden kehittämän Into School -konseptin.

Katso videolta, mitä ajatuksia uudet opiskelutavat herättävät:

Tämän sisällön tarkastelu edellyttää evästeiden hyväksyntää.

Sibelius-Akatemian musiikkikasvatuksen professori Heidi Partti ja tutkimusavustaja Jussi Puukka kertovat hankkeen tarjoavan kiinnostavia näkökulmia opetukseen.

”Me olemme saaneet monenlaisia tutkimustuloksia. Voisin sanoa, että suurin osa opettajista, jotka hankkeeseen ovat osallistuneet, ovat todenneet, että tämä on ollut todella hyvä heidän ammatillisen kehittymisensä kannalta. Opettajat ovat saaneet itseluottamusta, tietoa ja taitoa ja rohkeutta käyttää teknologioita säveltämisen opettamisessa”, Heidi Partti kuvailee.

Keväällä 2021 päättyvään hankkeeseen ovat osallistuneet Teoston lisäksi Taideyliopisto, Sibelius-Akatemia (Suomi),Pom peu Fabran yliopisto (Espanja), Kölnin yliopisto (Saksa), Musical Futures (Iso-Britannia) sekä tekijänoikeusjärjestöt Sacem (Ranska) ja Artisjus (Unkari). Hanke on saanut rahoitusta Euroopan komission Luova Eurooppa- ohjelmasta. 

Lue lisää:

Tutustu kansainväliseen Future Songwriting -hankesivuun. Alapuolelta löydät myös hanketta ja sen toimintamallia taustoittavan haastattelun.

Jaa somessa
Lue lisää