Siirry sisältöön

TOP 20 – Future Hitmakers – Vuoden 2023 kurssilaiset valittu

Top 20 -kurssi logo
22.12.2022

Top 20 – Future Hitmakers -kurssin tavoitteena on auttaa musiikin tekijöitä etenemään urallaan, verkostoitumaan muiden biisintekijöiden ja musiikkialan ammattilaisten kanssa sekä inspiroida luomaan uutta musiikkia. Kurssille haetaan vuosittain syksyllä ja uusi kurssi alkaa aina tammikuussa.

Vuoden 2023 -kurssille haki 179 musiikin tekijää, joista kurssille valittiin 21. Valinnat tehtiin hakemuksissa olleiden hakukirjeiden sekä musiikkinäytteiden perusteella. Lopulliset kurssilaiset valitsi TOP 20 -kurssin raati, johon kuuluivat tänä vuonna säveltäjä, sanoittaja ja tuottaja Risto Asikainen, laulaja-lauluntekijä Emmi Hakala ja sekä Elements Music Oy:n A&R Manager Oskar Pullinen.

Hakijoiden taso oli yllättävänkin korkea. On paikoin melkoista ammatillista osaamista demojen sävellysten ja tuotantojen osalta.

”Kurssilaisten toivoisin kuitenkin kiinnittävän huomiota niin sanotun oman äänen löytämiseen, niin biisintekijöinä kuin artisteinakin. Eli rohkeasti lisää omaperäisyyttä ja vaikka vähän outojakin ratkaisuja – luovaa hulluutta. Ei siis vielä riitä, että osaa samat asiat kuin top-listoilla kuulee, vaan matka vasta alkaa siitä. Toivottavasti tämä kurssi saa kaikista sen oikean taiteilijan esiin – hyvällä alulla ovat kaikki nyt valitut”, Risto Asikainen raadista pohtii.

Vuoden 2023 kurssilaiset

Kaikki kurssille valitut ovat ottaneet paikan vastaan ja vuoden 2023 kurssille valittiin:
Alex Hyvärinen, Alisa Raike, Aura Pineda, Bisleidys Farias, Deniz Kardzha, Eemil Helin, Eero Pääkkönen, Emma Johansson, Emmi Haapaniemi, Gráinne Bates, Iines Jaakkola, Jenni Holma, Kasimir Kemppainen, Kristian Seppälä, Miika Keskilammi, Oona Laine, Patrik Tuominen, Saaga Suonvieri, Severi Seppänen, Venla Seppä ja Vilma Niemistö.

Vuoden 2023 ohjelma ja puhujat

Future Hitmakers -kurssi koostuu seitsemästä kurssikerrasta ja yhdestä studiosessiosta. Kurssilla tunnetut musiikintekijät kertovat työskentelytavoistaan, biisiensä synnystä ja urapoluistaan. Lisäksi kustannus- ja levy-yhtiöiden edustajat valottavat alan lainalaisuuksia ja toimintamalleja sekä vinkkaavat, miten aloittelevat tekijät pääsevät mukaan bisnekseen.

Vuonna 2023 puhujina ovat mm. muusikko, säveltäjä, biisinkirjoittaja ja tuottaja Alex Mattson, tuottaja & Elements Music Oy:n A&R Creative Mikko Koivunen, tuottaja, säveltäjä ja muusikko Jukka Immonen sekä tuottaja ja pianisti Bettina Bergström. 


Lisätiedot ja järjestäjätahot:

Jeni Lindfors
asiakassuhdepäällikkö
Minna Auvinen
Suomen Musiikkikustantajat
Lumi Ollila
Suomen Musiikintekijät
Anna Reponen
Music Finland


Jaa somessa