Siirry sisältöön

Tukea asiakkaillemme vaikeassa koronatilanteessa

24.03.2020

Päivitetty 31.3.2020

Maksoimme maaliskuun tilityksessä 8,5 miljoonaa euroa musiikin säveltäjille, sanoittajille, sovittajille ja kustantajille. Kesäkuun tilitys maksetaan 11.6.2020. Näiden tilitysten määriin koronaviruksella ei ole vaikutusta, sillä ne koskevat viime vuonna kertynyttä tuloa. 

Tämän lisäksi vaikutamme monin tavoin musiikkialan tilanteen helpottamiseksi:

 • Olemme helpottaneet livekeikkojen siirtämistä verkkoon siten, että jo olemassa oleva esittämislupa kattaa myös striimauksen. Lue lisää siitä, kuinka voit siirtää musiikkia sisältävät esitykset verkkoon joustavasti Teoston lupien puitteissa.
   
 • Jo ostettuja musiikin esityslupia voi muuttaa tai keskeyttää lupien laskutuksen mikäli tapahtumat ovat peruuntuneet.  Muutoksista ilmoitat helpoiten Ota yhteyttä -sivulta löytyvällä Muutosilmoitus-lomakkeella.
   
 • Teoston lupien laskutusväli vaihtelee kuukaudesta vuoteen. Mikäli et pysty maksamaan laskuasi eräpäivään mennessä, ole meihin yhteydessä. Voimme myöntää tarvittaessa laskullesi lisää maksuaikaa. Mikäli laskusi on ehtinyt jo mennä perintään, ole yhteydessä perintäyhtiöömme (yhteystiedot löytyvät laskulta).

Asiakaspalvelu palvelee normaalien aukioloaikojen puitteissa. Tavoitat meidän puhelimitse, verkkopalvelussa, sähköpostilla ja chatissa. Kaikki kokoukset ja yhteydenotot hoidetaan digitaalisin välinein tai puhelimitse. Aulapalvelu palvelee ainoastaan Kampin huipun 1. kerroksessa, jonne voi tarvittaessa jättää postia ja muita lähetyksiä. Katso tästä Teoston yhteystiedot

Muut tukitoimenpiteet

Myös yhteiskunnan muut toimijat ovat julkaisseet toimenpiteitä, joiden tavoitteena on tukea kulttuurialaa ja musiikin tekijöitä:

 • Music Finland nopeuttaa musiikkiviennin edistämiseen tarkoitetun tuen myöntämistä. Tuen tarkoituksena on edistää suomalaisen musiikin vientiä ja tunnettuutta erityisesti digitaalisilla alustoilla. Tuen määrä voi olla 500-6000 euroa. Hakemuksia käsitellään viikoittain, 3.4.–8.5.2020 välisellä ajalla. Lue lisää Music Finlandin sivuilta. 
 • Opetus- ja kulttuuriministeriö, suuret suomalaiset säätiöt sekä Taiteen edistämiskeskus myöntävät yhdessä nopeaa tukea koronaepidemian takia ahdinkoon joutuneille taiteen ja kulttuurin ammattilaisille. Noin 1,5 miljoonan euron apurahahaku aukeaa huhtikuun alussa taiteen edistämiskeskuksen sivuilla ja päätökset apurahoista tehdään huhtikuun lopussa. Lue lisää opetus- ja kulttuuriministeriön tiedotteesta
 • Lisäksi eri säätiöt ohjaavat tukea omia kanaviaan pitkin. Esimerkiksi Koneen säätiö on avannut haun taiteilijoiden kolmen kuukauden työskentelyapurahalle, joka tapahtuu taiteilijan omassa  kodissa. 
 • Business Finland on lanseerannut kaksi uutta rahoituspalvelua lieventämään koronavirusepidemian aiheuttamia talousvaikutuksia pk-yrityksille. Rahoitusta suunnataan toimialoille, jotka kärsivät epidemian vaikutuksista vakavimmin kuten matkailuyrityksille ja luovan alan yrityksille. Lue lisää Business Finlandin sivuilta
 • Työttömyysturva laajenee koskemaan väliaikaisesti myös yrittäjiä (ml. toiminimet) ja freelancereita.
 • Yleisradio tarjoaa vaikeassa tilanteessa entistä enemmän musiikkia uudessa Olohuone-konseptissaan. Kevään esityksistä kertyvät tekijänoikeuskorvaukset tulevat maksuun Teoston syksyn tilityksissä. Yle on luvannut panostaa myös radiokanavillaan erityisesti kotimaiseen musiikkiin.
 • Äänitteellä esiintyvien muusikoiden ja musiikintuottajien tekijänoikeusjärjestö Gramex on päättänyt aikaistaa toukokuun tilitystään huhtikuulle. Lue lisää Gramexin tiedotteesta.
 • Verkkoon on perustettu useita alustoja, joiden kautta musiikin esittäjät voivat tarjota keikkojaan striimattuna – joko maksullisesti tai maksutta. Yksi näistä Rockwayn, Lippu.fi:n ja Muusikkojen liiton perustama Keikalla.fi-livestriimauspalvelu. Tietoa netissä esitettävistä keikoista jakamaan on perustettu myös mm. Koronakonsertit-sivusto

Työskentelemme yhdessä eri toimijoiden ja viranomaisten kanssa, jotta tukitoimet kohdistuisivat niitä eniten tarvitseville ja olisivat tasoltaan riittäviä. Tätä tiedotetta päivitetään sitä mukaa, kun uutta informoitavaa ilmenee. 

Jaa somessa