Siirry sisältöön

Uusi AV Music -palvelu helpottaa musiikinkäyttöä av-tuotannoissa

24.11.2023

Suomessa aloittaa toimintansa uusi palvelu, joka yhdistää AV-tuotantojen tekijät ja musiikkioikeuksien haltijat. Palvelussa av-tuotantojen tekijät voivat kertoa, mihin kappaleisiin haluavat käyttöoikeudet, ja AV Music yhdistää tuotantojen tekijät musiikkioikeuksien haltijoihin.

Musiikin tekijänoikeusjärjestöt Gramex ja Teosto ovat avanneet uuden AV Music -palvelun, jonka tarkoituksena on helpottaa musiikkioikeuksien hankkimista audiovisuaalisiin tuotantoihin. AV Musicin ensimmäinen työntekijä Suomessa on Eveliina Pitkänen. Palvelu käynnistyy pilottina, jonka kesto on kaksi vuotta.

Av Music palvelee tuotantoyhtiöitä henkilökohtaisesti

Pitkänen aloitti lokakuun lopussa työt GT Musiikkiluvilla, joka on Gramexin ja Teoston yhteinen yritys.

”Licensing Managerina pääsen hyödyntämään laaja-alaista kokemustani musiikin lisensoinnista osana av-tuotantojen suunnittelua ja toteutusta. Odotan innolla, että pääsen palvelemaan kotimaisia av-tuottajia ja sisällöntekijöitä, jotta musiikki soisi yhä enemmän kotimaisissa ja kansainvälisissä tv- ja elokuvasisällöissä”, Pitkänen toteaa.

Pitkäsellä on yli 20 vuoden kokemus kotimaiselta av-alalta. Viimeiset 11 vuotta hän on työskennellyt useiden eri tuotantoyhtiöiden palveluksessa non-scripted -sisältöjen operatiivisena tuottajana.

GT Musiikkiluvat Oy:n toimitusjohtaja Lauri Ogawa toteaa, että tärkeintä pilotin onnistumisen kannalta on sujuva yhteistyö musiikki- ja av-alan sidosryhmien kesken.

”Uusi palvelumallimme on jopa kansainvälisesti vertailtuna ainutlaatuinen. AV Music haluaa vastata av-alan tunnistettuun tarpeeseen, jossa musiikkioikeuksien hankkimiselta odotetaan helppokäyttöisyyttä. On ilo kehittää palvelua, joka edistää myös luovien alojen kasvun tavoitteita”, Ogawa kuvailee.

”Haluamme edistää sisältöjen tuottajien ja musiikin oikeuksien haltijoiden yhteistyötä, jotta tuotannoissa soisi laadukas musiikki”, Ogawa kiteyttää.

Palveluun voi tutustua osoitteessa avmusic.fi ja Eveliinaan saa yhteyden soittamalla +358 50 381 1748 tai sähköpostilla eveliina.pitkanen@musiikkiluvat.fi

Lue aiempi tiedote Av Musicista

Katso lisätietoa musiikinkäytöstä elokuvissa ja tv-ohjelmissa

Jaa somessa