Siirry sisältöön

Vuoden musiikintekijä -palkinto Antti ”RZY” Riihimäelle

16.02.2024

Teoston Vuoden musiikintekijä -palkinto on myönnettiin tänään Iskelmä Gaalassa Antti ”RZY” Riihimäelle. Myös tuottajana tunnettu Riihimäki on tehnyt hittejä maamme ykkösrivin artisteille aina hip hopista iskelmään.

Teosto myöntää Vuoden musiikintekijä -palkinnon erityisistä ansioista kevyen musiikin saralla. Palkinnolla halutaan osoittaa tunnustusta pitkäjänteiselle, laaja-alaiselle ja monipuoliselle kevyen musiikin tekijälle. Palkinto ojennetaan vuosittain Iskelmä Gaalassa, jota vietettiin jälleen perjantaina 16.2.2024 Tampereen Nokia Arenalla.

Antti Riihimäen kädenjälki elää suomalaisen musiikin historiassa erityisesti hip hopin legendojen kautta. Hänen kappaleitaan ovat muun muassa Cheekin Timantit on ikuisia ja Sillat sekä JVG:n Tarkenee ja Vamos. Riihimäki on ollut mukana tekemässä myös sellaisia kevyen musiikin helmiä kuin Antti Tuiskun Hyökyaalto, Ida Paulin ja Kalle Lindrothin Vuonna Nolla tai Erinin Yhtenä sunnuntaina. Elastiselle ja Jenni Vartiaiselle tehty kappale Epäröimättä hetkeekään oli koko vuoden 2020 soitetuin kappale.

Biisinteon lisäksi Riihimäki tunnetaan laaja-alaisena tuottajana, dj:nä ja muusikkona. Hänen tekemistään yhdistää urbaani soundi mutta myös musikaalisuus, joka kumpuaa useiden soittimien soittotaidosta. Tekemisestä näkyy vahva sitoutuminen kaikkein tärkeimpään eli musiikkiin.

”Antti Riihimäki on tyyppiesimerkki henkilöstä, joka on kuin taikuri suurten kevyen musiikin nimien takana. Hän on musiikilliselta osaamiseltaan hyvin monipuolinen, mitä osoittaa menestyskappaleiden takominen vuosi toisensa jälkeen. Hän pystyy myös mukauttamaan tyyliään erinomaisesti kulloiseenkin artistiin ja tilanteeseen sopivaksi.”, kertasi Teoston toimitusjohtaja Risto Salminen palkinnon perusteita.

Riihimäki on tehnyt musiikkia ammatikseen jo viisitoista vuotta. Nykyisessä yhtiössään Fried Musicissa hän toimii luovana johtajana ja tehtäviin kuuluu myös uusien luovien kykyjen kasvattaminen.

”Arvostukseni musiikkia ja musiikintekijöitä kohtaan on valtava ja haluan osaltani olla vaikuttamassa myös siihen, että uusia tekijöitä nousee alalle. Siksi on erityisen suuri kunnia saada tällainen tunnustus”, Riihimäki totesi palkintopuheessaan.

Vuoden musiikintekijä -tunnustuspalkinto jaettiin nyt seitsemättä kertaa. Aiemmin palkittuja ovat Petri Somer (2018), Timo Kiiskinen (2019), Sinikka Svärd ja Juha Tapio (2020), Janne Rintala (2021), Tiina Vainikainen (2022) sekä Saara Törmä (2023). Palkinnon saajista päättää Teoston palkintoraati.y

ANTTI RIIHIMÄEN KAPPALEITA

TIMANTIT ON IKUISIA
Säv. Riihimäki Antti, San. Tiihonen Jare
Esittäjä: Cheek

EPÄRÖIMÄTTÄ HETKEEKÄÄN,
Säv/san. Korhonen Kaisa, Laiho Kimmo, Riihimäki Antti, Vartiainen Jenni, Immonen Jukka
Kust. Sony/ATV Music Publishing Scandinavia Kb, Jenique Oy, EMP Elements Music Publishing, Nordic Music Partners Oy
Esittähä: Elastinen (feat. Jenni Vartiainen)

TARKENEE
Säv. Brunila Teemu, Immonen Jukka, Riihimäki Antti
San. Brand Jare, Galle Ville-Petteri, Riihimäki Antti
Kust. Sony/ATV Music Publishing Scandinavia Kb, HMC Publishing, Pinnacle Helsinki Oy, B Publishing Oy, Fried Publishing Oy
Esittäjä: JVG

ENKELTEN KAUPUNKI
Säv/san. Immonen Jukka, Haber Samu, Riihimäki Antti.
Kust. Sony/ATV Music Publishing Scandinavia Kb
Esittäjä: Samu Haber

VUONNA NOLLA
Säv/san. Riihimäki Antti, Brunila Teemu, Paul Ida, Lindroth Kalle
Kust. B Publishing Oy, HMC Publishing, Nordic Music Partners Oy
Esittäjä: Ida Paul & Kalle Lindroth

YHTENÄ SUNNUNTAINA
Säv/san. Anttila Erin
Sov. Riihimäki Antti, Anttila Vesa, Lehto Kukka, Immonen Jukka
Kust. Kaiku Entertainment Oy
Esittäjä: Erin

HYÖKYAALTO
Säv/san. Tamminen Mikko, Törmä Saara, Rannila Aku
Sov. Lindroth Kalle, Riihimäki Antti, Sirviö Samuli
Kust. Sony/ATV Music Publishing Scandinavia Kb, Elements Music Oy, Sepon Huone Oy, Tamun Musiikki Oy
Esittäjä: Antti Tuisku

Kuva: Joël Petzold

Jaa somessa
Lue lisää