Siirry sisältöön

Tiina Vainikainen on Vuoden musiikintekijä

Iskelmä Gaala Tiina Vainikainen
12.03.2022

Kuva: Sanni Isomäki

Säveltäjä, sanoittaja Tiina Vainikaiselle myönnettiin tänään Iskelmä Gaalassa Teoston Vuoden musiikintekijä -tunnustuspalkinto. Vainikainen on tehnyt useita viime vuosina menestyneitä, kotimaisten tähtiartistien tulkitsemia kappaleita, jotka ovat löytäneet tiensä suomalaisten sydämiin.

Teosto jakaa vuosittaisen Vuoden musiikintekijä -palkinnon tunnustuksena erityisistä ansioista monipuolisen iskelmämusiikin tekijänä.

Tiina Vainikaisen kappaleet ovat olleet säännöllisesti Suomen kuunnelluimpien kappaleiden joukossa. Vainikainen on ollut tekijänä lukuisissa Kaija Koon tulkitsemissa kappaleissa kuten Taipumaton, Hullut päivät, Pelkkää voittoo ja Onnellinen loppu. Vuoden 2021 suuria hittejä olivat myös Lauri Tähkän esittämä Aavikko sekä Ressu Redfordin Pieni askel.

Vainikainen on tehnyt yhteistyötä kymmenien suomalaisten huippuartistien ja biisintekijöiden kanssa. Vainikaisen läpimurtokappale, Evelinan esittämä Sireenit julkaistiin vuonna 2016. Samana vuonna hän osallistui myös Teoston, Music Finlandin, Suomen Musiikintekijöiden ja Suomen Musiikkikustantajien järjestämälle nuorten biisintekijöiden TOP20 Future Hitmakers -kurssille. Sittemmin Vainikaisen musiikkia on kuultu muun muassa Erinin, Antti Ketosen, Irinan, Laura Voutilaisen ja Frans Harjun esittämänä.

Tällä hetkellä Vainikaisen kustantajana toimii pohjoismainen kustannusyhtiö Nordic Music Partners, jonka tavoitteena on viedä pohjoismaisia kappaleita myös kansainvälisille kentille. Vainikainen onkin viime vuosina tehnyt yhä enemmän kappaleita myös englanninkielisille markkinoille. Brittilistan top 30:een nousseen, KSI:n esittämän Killa Killa -kappaleen lisäksi hän on ollut tekemässä muun muassa yhdysvaltalaisten KSHMR:n esittämää kappaletta Do Bad Well sekä The Knocks -duon kappaletta Bedroom Eyes.

Vainikainen tekee usein kappaleitaan yhteistyössä muiden biisintekijöiden ja tuottajien kanssa. Hän on ollut viisi kertaa ehdokkaana Suomen musiikkikustantajien Vuoden kevyen musiikin tekijäksi ja on myöhemmin urallaan ollut myös luennoitsijana TOP20 -kurssilla, ohjaamassa uusia, tulevia hittinikkareita.

”Tiina Vainikainen on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt paljon. Hän on uuden ajan monipuolinen musiikintekijä, joka on kuin kotonaan yhteistyöprojekteissa ja co-writing sessioissa. Kappaleissaan hän ylittää rohkeasti genre- ja kielirajoja pitäen kuitenkin kiinni omasta melodisesta tyylistään”, sanoo Teoston toimitusjohtaja Risto Salminen palkinnon perusteista.

Iskelmä Gaalassa jaettavaTeoston Vuoden musiikintekijä -tunnustuspalkinto jaettiin nyt neljättä kertaa. Aiemmin palkittuja ovat Petri Somer (2018), Timo Kiiskinen (2019), Sinikka Svärd ja Juha Tapio (2020) sekä Janne Rintala (2021). Palkinnon saajista päättää Teoston palkintoraati.

Taipumaton
Säv. Tiina Vainikainen, Kalle Mäkipelto
San. Tiina Vainikainen
Kust. HMC Publishing ja M-Eazy Music Publishing Oy
Esittäjä: Kaija Koo

Onnellinen loppu
Säv. Tiina Vainikainen, Patric Sarin
San. Tiina Vainikainen, Kaija Kokkola
Kustantaja: HMC Publishing ja M-Eazy Music Publishing Oy
Esittäjä: Kaija Koo

Aavikko
Säv. Tiina Vainikainen, Lauri Tähkä, Tido Nguyen
San. Tiina Vainikainen
Sov. Jukka Immonen, Lauri Tähkä
Kustantaja Raikuli Productions Oy ja HMC Publishing ja M-Eazy Music Publishing Oy ja Kaiku Entertainment Oy
Esittäjä: Lauri Tähkä

Pieni askel
säv. Tiina Vainikainen, Mäkipelto Kalle
san. Vainikainen Tiina
kust. HMC Publishing ja M-Eazy Music Publishing Oy
Esittäjä: Ressu Redford

Tornado
Säv. Henri Lanz, Kalle Mäkipelto, Eveliina Tammenlaakso, Tiina Vainikainen
San. Henri Lanz, Kalle Mäkipelto, Eveliina Tammenlaakso, Tiina Vainikainen
Kustantaja: HMC Publishing ja M-Eazy Music Publishing Oy
Esittäjä: Evelina

Rankka päivä
Säv. Tiina Vainikainen, Kalle Mäkipelto
San. Tiina Vainikainen
Sov. Miika Colliander
Kust. HMC Publishing ja M-Eazy Music Publishing Oy
Esittäjä: Irina

Lue Tiina Vainikaisen haastattelu Teostory-verkkomediasta: https://www.teosto.fi/teostory/tiina-vainikainen-palava-kiinnostus-hittimusaan/


Kuuntele Tiina Vainikaisen jakso Teoston Säv.San.Sov -podcastista: https://www.teosto.fi/podcastit/tiina-vainikainen/

Jaa somessa
Lue lisää