Siirry sisältöön

Anna Kokkonen ja Saija Tuupanen saivat Kullervo Linna -palkinnot

24.11.2021

Vuoden 2021 Kullervo Linna -palkinnon saajat ovat laulaja-lauluntekijä Anna Kokkonen ja laulaja Saija Tuupanen. Vuosittain Linnan syntymäpäivänä 24.11. julkistettavat palkinnot (2000€) myönnetään tunnustuksina ansioista kotimaisessa viihde- ja tanssimusiikissa.


Palkintoperustelut

Anna Kokkosen musiikki virtaa sydämiin ja valloittaa kuulijoita. Kokkonen on laajentanut omaehtoisella työllään suomenkielisen iskelmän kuulijakuntaa. Hän on luonut tinkimätöntä musiikkia iskelmäperinteestä käsin rikastaen sitä keltti- ja rock- ja folkvaikuttein. Studiopöydän takanakin viihtyvä Kokkonen vastaa pitkälti itse levyjensä taiteellisesta tuotannosta ja pitää langat käsissään laulujen synnystä julkaisuun asti.

Saija Tuupanen on monipuolinen laulaja ja ahkera keikkailija, jonka korkea työmoraali ja ammattimainen ote muusikon työhön on poikinut Teoston merkittävän Vuoden Raportoija -palkinnon. Uupumattoman keikkailun lisäksi Tuupanen on ulottanut osaamisensa myös teatterilavoille. Hän on kantanut upeasti tangokuningattaren kruunua tullen valituksi myös Vuoden tanssittajaksi.

Anna Kokkonen: Riskejä on otettava

”Liikutuin kyyneliin uutisen kuultuani, se oli niin valtava yllätys”, sanoo Anna Kokkonen.

”Olen todella kiitollinen, että tekemääni musiikkia arvostetaan näin paljon. Tunnustus on minulle hyvin merkityksellinen, sillä valitsemani polku on vaatinut suurta rohkeutta ja kärsivällisyyttä. Kun paljastaa oman sydämensä ja pysyy aitona itsenään, se sisältää haavoittumisen riskin. Mutta se riski on otettava, jotta voi aidosti tavoittaa toisten sydämet.”

Saija Tuupanen: Ilman kuuntelijoitani en olisi tässä

”On upeaa, että on tahoja, jotka haluavat antaa nimenomaan iskelmä- ja tanssimusiikin eteen töitä tekeville tunnustuksia”, sanoo Saija Tuupanen.

”Olen todella otettu ja äärimmäisen kiitollinen tästä huomionosoituksesta. Olen sydämestäni tehnyt tätä työtä ja tuntuu todella ihanalle, että tekemäni vuosien työ tanssimusiikin eteen tällä tavalla huomioidaan ja palkitaan. Lämmin ja iso kiitos siis Georg Malmstén -säätiön hallitukselle ja tietenkin yleisölleni ja kuuntelijoille: ilman heitä en olisi tässä.”

Kullervo Linna -palkinnon taustaa

Vuonna 1987 kuollut säveltäjä, kapellimestari ja muusikko Kullervo Linna säätiöi tekijänoikeuskorvauksensa jaettavaksi tunnustuspalkintoina ja apurahoina musiikin tekijöille ja muusikoille. Säätiö on myöntänyt palkintoja vuodesta 1988 saakka.

Vuonna 2019 Kullervo Linnan Säätiö sulautui Georg Malmstén -säätiöön. Linna-palkitut vuonna 2020 valitsi Georg Malmstén -säätiön hallitus.

Jaa somessa
Lue lisää