Siirry sisältöön
Keikka konsertti

Ilmoita keikat ja konsertit

Tarvitsemme esitysilmoitukset, jotta voimme maksaa korvaukset musiikin säveltäjille, sanoittajille, sovittajille ja kustantajille.

Konserteista ja muista musiikkipitoisista tapahtumista maksettavat korvaukset ovat tärkeää tuloa musiikin tekijöille. Esitysilmoituksia meille tekevät esimerkiksi bändit, orkesterit ja kuorot. Itse omaa musiikkiaan esittävät voivat tehdä esitysilmoitukset verkkopalvelussamme.

Voidaksemme maksaa korvaukset, tarvitsemme tiedot siitä, mitä musiikkia on esitetty. Esitysilmoituksista saatavien tietojen avulla pystymme maksamaan tekijänoikeuskorvauksia niille säveltäjille, sanoittajille, sovittajille ja musiikkikustantajille, joiden musiikkia lavoilla, klubeilla, konserteissa ja striimatuissa tapahtumissa on esitetty.

Myös itse omaa musiikkiaan esittävien tekijöiden on tehtävä esitysilmoitukset, jotta he saavat korvaukset omista esiintymisistään. Esitysilmoitukset voi tehdä verkkopalvelussamme.

Läheisen perhe- ja ystäväpiirin tilaisuuksista – kuten häistä, syntymäpäivä- tai valmistujaisjuhlista, ristiäisistä tai hautajaisista – esitysilmoituksia ei tarvitse tehdä. 

Monet säveltäjät ja sanoittajat eivät esiinny itse lainkaan, joten heidän esityskorvauksensa riippuvat muiden antamista esitystiedoista.

Vaikka et itse olisi musiikin tekijä, tee silti esitysilmoitukset keikoistasi. Sinusta riippuu, saavatko esittämäsi musiikin tekijät esityksistä korvauksia.

Kotimaan esitysilmoitukset

Tee esitysilmoitukset mahdollisimman pian esitystapahtuman jälkeen, sillä tilaisuuden järjestäjältä joudutaan mahdollisesti pyytämään tietoja laskutusta varten ja laskuttamaan korvaukset – joka vie oman aikansa.

Esitysilmoituksessa kerrotaan muun muassa esityksen päivä, paikka, tapahtuman järjestäjä ja esitetyt teokset.

Jotta korvaukset saadaan mahdollisimman sujuvasti ja nopeasti tilitykseen, olethan tarkkana järjestäjätietoa ilmoittaessasi: tapahtuman vastuullinen järjestäjä ei välttämättä ole se konserttitalo tai ravintola, jossa esiintyminen tapahtuu, vaan vastuullinen järjestäjä on voinut vain vuokrata tilan esiintymistä varten. Vastuullisen järjestäjän yksi tehtävä on hankkia tapahtumaansa musiikinesityslupa ja maksaa korvaukset Teostolle. Kanssasi esiintymissopimuksen tehnyt taho yleensä tietää myös, kuka tapahtuman vastuullinen järjestäjä on.

Ilmoita esityksesi viimeistään seuraavasti

  • esiintymiset ajalla tammi-maaliskuu: 30.04. mennessä
  • esiintymiset ajalla huhti-kesäkuu: 31.08. mennessä
  • esiintymiset ajalta heinä-syyskuu: 31.10. mennessä
  • esiintymiset ajalta loka-joulukuu: seuraavan vuoden 31.01. mennessä

Hanki tunnukset verkkopalvelun käyttöön

Katso video: Musiikintekijä Joel Alex kertoo esitysilmoitusten perusasiat.

Ulkomaan esitysilmoitukset

Ulkomailla tapahtuvia esityksiä voit ilmoittaa vielä kolmen vuoden ajan siitä kun esiintyminen on tapahtunut. Ilmoitus kannattaa kuitenkin tehdä esitysvuoden aikana, jotta korvaukset kulkeutuvat esiintymismaasta ilman turhia viiveitä tilitykseemme. Lue lisää: Esitykset ulkomailla

keikka esitysilmoitus konsertti
Ilmoita live-striimatut esitykset

Musiikkia esitetään ja suoratoistetaan runsaasti myös netin välityksellä. Lue ohjeet, miten voit tehdä ilmoitukset näistä esityksistä.

Lue lisää
Lue lisää
Tee esitysilmoitus keikoista ulkomailla
Oletko esiintynyt Yhdysvalloissa?
Verotus ja ansaintamallit
Annathan meille palautetta!

Kehitämme verkkosivujamme ja otamme mielellämme vastaan palautetta. Vastaaminen onnistuu nopeasti!