Siirry sisältöön

Ohjelma ja puhujat 2024

Top 20 Future Hitmakers -kurssi koostuu kuudesta kurssikerrasta ja yhdestä studiosessiosta. Kurssilla tunnetut musiikintekijät kertovat työskentelytavoistaan, biisiensä synnystä ja urapoluistaan. Lisäksi kustannus- ja levy-yhtiöiden edustajat valottavat alan lainalaisuuksia ja toimintamalleja sekä vinkkaavat, miten aloittelevat tekijät pääsevät mukaan bisnekseen.

MA 15.1. KLO 15.30-19.30: KURSSIN ALOITUS JA ENSIMMÄISET LIIDIT

Järjestäjä: Teosto, Suomen Musiikintekijät, Suomen Musiikkikustantajat Ry, Music Finland

Ensimmäisellä kurssikerralla tutustutaan, keskustellaan yhteisistä työskentelytavoista, pohditaan palautteen antoa ja jaetaan ensimmäiset co-write -tiimit sekä liidit.

Puhuja:

  • Palautetilanne ja sen purkaminen, turvallisen tilan periaatteet: Iisa Pajula, laulaja-lauluntekijä

Paikka: Musiikin Satama

MA 12.2. KLO 15.30–19.30: Biisin tekemisestä ammatti

Järjestäjä: Suomen Musiikintekijät

Kurssikerralla käsitellään biisintekijän ominaisuuksia ja menestyksen edellytyksiä, biisinteon prosessia ja sitä, miten biisinkirjoituksesta tulee ammatti. Puhujat kertovat työskentelymetodeistaan, biisinkirjoittajien rooleista sekä co-write -tekemisen hyödyistä. 

Puhujat:

  • Noora Tuuri, artisti, tuottaja, laulunkirjoittaja
  • Ani Nnebedum, Biisinkirjoittaja

Paikka: Musiikin Satama

MA 11.3. KLO 15.30–19.30: Miten päästä mukaan bisnekseen?

Järjestäjä: Suomen Musiikkikustantajat Ry

Kurssikerralla käsitellään kustantajan roolia ja alalla tehtäviä sopimuksia. Puhujat kertovat mm. miten löytää oikeat verkostot ja yhteistyökumppanit sekä miten lähestyä oikeita tahoja. Lisäksi käydään läpi musiikin kustantamisen perusasioita.

Puhuja:

  • Riku Salomaa, Managing Director, Nordic Music Partners
  • Patric Sarin, Creative Director, HMC Publishing

Paikka: Musiikin Satama

MA 8.4. KLO 15.30–19.30: Biisi palasiksi

Järjestäjä: Teosto

Päivän aikana avataan hitin elinkaarta demosta julkaisuun. Samalla tuodaan esiin biisinteon prosessia erityisesti co-write -näkökulmasta.

Puhujat:

  • Ellinoora, artisti ja lauluntekijä
  • Samuli Sirviö, tuottaja, säveltäjä

Paikka: Musiikin Satama

TI 9.4. KLO 10 alkaen: Vierailu YLEllä

Järjestäjä: Yle

Ylen vieraana kurssilaiset pääsevät mm. tapaamaan Ylen keskeisiä musiikkitoimijoita. Ohjelma tarkentuu.

Paikka: Yle, Helsinki (saapumisohjeet tarkentuvat)

MA 6.5. KLO 15.30-19.30: Kansainvälinen ura

Järjestäjä: Music Finland

Kurssikerralla käsitellään uran rakentamista kansainvälisesti sekä sitä, millaisia reittejä kansainväliseen menestykseen voi olla. Ketkä ovat uran rakennuksen tärkeimmät partnerit ja mihin tekijän kannattaa uran alkuvaiheessa keskittyä, jos tähtäimenä on kansainväliset julkaisut sekä isommat musiikkimarkkinat? 

Puhujat:

  • Wilma Virintie, lauluntekijä
  • Katariina Sorsa, manageri

Paikka: Musiikin Satama

KE 22.5. KLO 15.30–17: Miten toimia musiikintekijänä kuormittumatta liikaa?

Järjestäjä: Teosto, Suomen Musiikintekijät, Suomen Musiikkikustantajat Ry, Music Finland

Psykologi, psykoterapeutti Laura Vallgren avaa luovalle alalle tyypillisiä kuormitustekijöitä sekä antaa kurssilaisille hyviä konkreettisia vinkkejä siihen, miten ennaltaehkäistä kuormitusta.

Paikka: Huom! Etänä Teamsin välityksellä

MA 27.5. KLO 9.30–20: Co-write-päivä Fried Musicin studiolla

Järjestäjä: Teosto, Suomen Musiikintekijät, Suomen Musiikkikustantajat Ry, Music Finland

Koko päivän kestävä studio-/kirjoitussessio. Studiosession jälkeen kurssilaiset saavat palautetta biiseistään musiikintekijöiltä ja -kustantajilta. Kuuntelutilaisuus ja kurssitodistusten jako toimivat kurssin päättäjäisinä. 

Paikka: Fried Music, Pursimiehenkatu 26 C, 6. krs, 00150 Helsinki


Lue lisää vuoden 2024 puhujista

Iisa Pajula (s. 1979) on helsinkiläinen laulaja–lauluntekijä, esiintyvä artisti ja kirjoittaja.

Hän on toiminut useissa rooleissa musiikin parissa vuodesta 2005: Regina-yhtyeen solistina, Johanna Kustannukselle, EMI Capitol Finlandille ja Fullsteam Recordsille kiinnitettynä, neljä levyä julkaisseena sooloartistina, ammattisanoittajana sekä erilaisissa koulutus-, mentorointi- ja luottamustehtävissä.

Hän on toiminut 2012–2020 HMC Publishingille kiinnitettynä house writerina sekä opettanut sanoittamista alan oppilaitoksissa ja omilla sanoittamiskursseillaan.

Iisan sanoituksia ovat levyttäneet lukuisat suomalaiset eturivin artistit (mm. Kaija Koo, Paula Koivuniemi, Laura Närhi, Jesse Kaikuranta, Jannika B, Anna Abreu, Irina, Egotrippi, Mitra, Katri Ylander).

Syksyllä 2021 julkaistiin Iisan ensimmäinen, sanoittamista ja tunneherkkyyttä omaelämäkerrallisesti käsittelevä kirja ”-Itke, kirjoita, laula – Kaikki sanoittamani tunteet-” (Nemo).

Noraturi artistinimellä tunnettu Noora Tuuri toimii tällä hetkellä biisintekijänä ja tuottajana Kaiku Entertaimentilla. Noora on tuottanut musiikkia mm. Antti TuiskulleTuure BoeliukselleUniikille ja La Hakalle. Noora on käynyt Top 20 Future Hitmakers -kurssin vuonna 2018 ja vuoden 2022 syksystä asti Tuuri on toiminut myös Ylen Sound Designerina.

Kuva: Tiina Heikkinen

ANI on artisti sekä Emma-ehdokkuudella palkittu biisinkirjoittaja. Biisinkirjoituspuolella ANI on ollut vahvasti mukana mm. Mikael Gabrielin, Nelli Matulan ja Pihlajan levyissä, sekä kirjoittanut mm. Bessille, Ettalle ja MD$:sälle.

Riku Salomaa, Managing Director, Nordic Music Partners

Riku Salomaa, yksi suomalaisen musiikkiviennin ja kustantamisen superammattilaisista, on pyörittänyt toimitusjohtajana musiikkikustannusyhtiö Nordic Music Partnersia (NMP) vuodesta 2020. NMP:n tekijät ovat kirjoittaneet ja tuottaneet menestynyttä musiikkia muun muassa Adam LambertilleJustin BieberilleDua LipalleChris BrownilleFloRidalleDavid GuettalleMikalle ja Kylie Minoguelle.

Patric Sarin vetää HMC Publishing – musiikkikustantamoa tittelillä Creative Director. HMC Publishing on Warner Music Finlandin sisällä toimiva musiikkikustantamo, joka tekee yhteistyötä kaikkien levy-yhtiöiden ja kustantamoiden kanssa. HMC on yksi suurimmista Suomessa toimivista kustantamoista, kustannettuina tekijöinä mm. Janne Rintala (HMC/Mökkitie), tuottaja-duo RollotIlkka WirtanenVilma LähteenmäkiLasse KurkiCledos (HMC/Babyface) ym.

Patricilla on myös 20 vuoden kokemus ammattimaisena biisintekijänä, ja hänet löytää edelleen usein HMC:n studioilta Töölöstä biisisessioista. Hänen uusimpia co-write sävellyksiä ovat mm. Onnellinen Loppu (Kaija Koo), Sytyn (ABREU), Jääkukkia (Lauri Tähkä), Liikaa sussa kii (Isac Elliot & Mikael Gabriel) ja Veitset (Ellinoora).

Ellinoora on neljällä Emma-palkinnolla palkittu artisti ja lauluntekijä. Hän on yhdistänyt orgaanisen pop-musiikin, määrätietoisen oman tiensä kulkemisen ja suuren äänensä luoden niistä menestyksekkään uran.

Nuoresta iästään huolimatta Ellinoora on julkaissut jo kolme menestysalbumia (Villi lapsi 2016, Vaaleanpunainen vallankumous 2019, Viimeinen romantikko 2021), joista kaksi ensimmäistä on striimannut tuplaplatinaa ja viimeisin nousi listaykköseksi ja lähestyy platinarajaa.

Hänen kappaleitaan on striimattu yli 155 miljoonaa kertaa Spotifyssa. Ellinoora on valovoimainen ja väkevä-ääninen live-esiintyjä, jonka konsertit saavat ihon kananlihalle ja suupielet hymyyn. Hän on tuonut albumiensa visuaalisen maailman onnistuneesti festareiden päälavoilta aina loppuunmyydyille klubeille asti.

Viime vuonna Ed Sheeranin kanssa duetoinut Ellinoora on mukana syksyn Vain Elämää -kaudella. Hänen Matkalla-versionsa nousikin Spotifyn neljänneksi soitetuimmaksi kappaleeksi ja kasvoi valtavaksi TikTok-ilmiöksi. Ohjelman myötä Ellinoora aloitti uuden aikakauden, joka tulee jatkumaan ensi vuonna myös uusien omien julkaisujen muodossa.

Ellinoora on palkittu Vuoden kevyen musiikin tekijänä kahdesti, vuosina 2017 ja 2019. Oman tuotantonsa lisäksi Ellinoora on kirjoittanut kappaleita mm. JVG:lle, Kaija Koolle, Juha Tapiolle ja Jesse Kaikurannalle. 

Wilma Virintie aka MENDI MOON on kansainvälinen biisinkirjoittaja ja artisti.

Wilman vahvuuksiin kuuluu monipuolisuus joka kuuluu sekä laulussa että biisinteossa.

Hän on kirjoittanut pop-kappaleita Aasian markkinoille (mm. listahitin Hong Kongissa COLLAR – Off/On), Saksan Songwriting Awards -voittajabiisin (Anica Russo – Once Upon a Dream) sekä Muumit sarjan viralliselle soundtrackille (New Ro – Cloudy Eyes), lopputekstikappaleen Pierce Brosnanin tähdittämään Hollywood-elokuvan Misfits sekä tilausmusiikkia kansainvälisen brändin miljoonia näyttökertoja keränneeseen Tiktok-mainokseen. Suomessa hän työskentelee säännöllisesti mm. Sini Sabotagen ja Hassan Maikalin kanssa.

Tärkeintä Wilmalle kirjoittajana on pitää hauskaa ja tutkia. ‘’Jos haluaa rahaa ja mainetta, sitä saa helpomminkin. Musiikki on upea väylä tutustua maailmaan ja kohdata itsensä.’’

MENDI MOON on ollut myös osana Music Finlandin 2021 artistijalostamoa ja julkaisee pian uutta musiikkia.

Katariina Sorsa on manageri ja musiikkialan yrittäjä. Katariina työskentelee ensisijaisesti kansainvälistä uraa tekevien musiikkituottajien, -tekijöiden sekä mediasäveltäjien kanssa.

Katariinan management-rosteriin kuuluu Jurek Reunamäki (blackbear, Nessa Barrett, Antti Tuisku), Joonas Parkkonen (Blind Channel, Peder Elias), Mendi Moon (Sini Sabotage) ja Jukio Kallio (Fall Guys, Minit). Katariina on myös miksaus- ja masterointiyritys Northsoundin toimitusjohtaja.

Laura Vallgren (ent. Stenroos) on psykologi ja psykoterapeutti, joka on työskennellyt koko työuransa luovien, esiintyvien ja esillä olevien ihmisten kanssa. Kokemusta löytyy niin musa-alan/taiteen opiskelijoista (Sibelius lukio, Sibelius Akatemia, Pop&Jazz Konservatorio, Helsingin Konservatorio, Oopperan balettioppilaitos ammatillinen koulutus) kuin ammattilaisistakin.

Viimeiset vuodet Laura on työskennellyt yksityisenä psykologina ja psykoterapeuttina mm. musa-alan ihmisille. Työ on pitänyt sisällään laaja-alaisesti kaikenlaista kuten UMK artistien taustatukena olemista ja artistien työnohjausta sekä psykoterapiaa.

Kuva: Marja Laasonen

Annathan meille palautetta!

Kehitämme verkkosivujamme ja otamme mielellämme vastaan palautetta. Vastaaminen onnistuu nopeasti!