Siirry sisältöön

Teosto on sitoutunut musiikkialan ilmastotoimiin 

07.02.2024

Teosto on allekirjoittanut elävän musiikin ilmastotiekartan ja sitoutunut tekemään toimenpiteitä musiikkialan vihreän siirtymän tavoitteiden eteen. Haluamme toimia osana musiikkialaa ilmastonmuutoksen torjumiseksi.

Elävän musiikin ilmastotiekartta määrittelee musiikkialan yhteiset ilmastotavoitteet, ilmastotyön teemat sekä keskeisimmät vaikutusmahdollisuudet. Tavoitteena on Pariisin ilmastosopimuksen ja Suomen hiilineutraalisuuden saavuttaminen vuoteen 2035 mennessä. 

Ilmastonmuutoksen vaikutukset näkyvät myös musiikkialan toimintaympäristössä esimerkiksi kallistuvina raaka-aineina ja yleistyvinä sään ääri-ilmiöinä. Suomen musiikkialan toimijat haluavat toimia suunnannäyttäjinä matkalla kohti hiilineutraaliutta. Viime vuonna julkaistun ilmastotiekartan on allekirjoittanut jo lähes sata alan toimijaa. 

Allekirjoituksella Teosto sitoutuu kehittämään toimintaansa musiikkialan ilmastovaikutusten torjumiseksi. Tunnistamme myös, että musiikkiala on vahva mielipidevaikuttaja ja alan vihreä siirtymä on siksi painoarvoltaan merkittävä.  

Teostossa on jo vuodesta 2017 minimoitu hiilidioksidipäästöjä ja mitattu hiilijalanjälkeä vuosittain. Teoston viestinnästä ja yhteiskuntasuhteista vastaava johtaja Vappu Aura kertoo, että ilmastotiekartan allekirjoittaminen oli luonteva jatkumo ilmastovaikutusten huomioimisessa.  

”Olemme tehneet jo useita päästöjä vähentäviä toimenpiteitä, kuten siirtyneet vihreään energiaan, kasvisruokaan tapahtumissamme, vähentäneet jätettä ja matkustamista sekä lisänneet kiertotalouden ratkaisujen hyödyntämistä. Ilmastovaikutusten huomioiminen on meille jatkossa entistäkin jokapäiväisempi osa toimintaamme.” 

Tutustu musiikkialan ilmastotiekarttaan osoitteessa viileamusiikki.fi 

Ympäristövastuu Teoston vastuullisuusraportissa

Lue lisää musiikin ilmastovaikutuksista: 

Jaa somessa
Lue lisää