Siirry sisältöön

Pitääkö katusoittoon ostaa lupa Teostosta?

Pienimuotoinen eli spontaani, lyhytkestoinen tai satunnainen katusoitto on sisältynyt 1.1.2019 alkaen Teoston ja Kuntaliiton tekemään kuntien ja kaupunkien musiikinkäyttösopimukseen. Siihen ei siis tarvitse ostaa musiikinkäyttölupaa erikseen. Koska kunnat eivät maksa katusoitosta erillistä musiikinesityskorvausta, katusoittajien ei tarvitse tehdä pienimuotoisesta katusoitosta esitysilmoituksia eikä siitä myöskään makseta esityskorvauksia.

Mikäli katusoitto on säännöllistä, usein toistuvaa tai muutoin ammattimaisesti toteutettua (katusoittaja on palkattu soittamaan esim. kaupan tai ravintolan edessä), siihen tulee hankkia erillinen musiikinkäyttölupa. Sopivia lupia ovat Tapahtumalupa tai Kymppilupa (10 soittokertaa) riippuen soittokertojen määrästä.

Luvan hankkimisen jälkeen katusoittajan tulee tehdä esiintymisistään myös esitysilmoitukset Teoston verkkopalvelussa, jotta hänen esittämistään kappaleista voidaan maksaa esityskorvaukset kappaleiden säveltäjille, sanoittajille, sovittajille ja kustantajille. Esitysilmoituksen tekemiseen tarvitset esiintyjän verkkopalvelutunnukset.

Lisätietoa esitysilmoituksista ja esiintyjän verkkopalvelutunnuksista

Annathan meille palautetta!

Kehitämme verkkosivujamme ja otamme mielellämme vastaan palautetta. Vastaaminen onnistuu nopeasti!