Siirry sisältöön

Vuoden musiikintekijä -palkinto jaetaan jälleen Iskelmä Gaalassa 12.3.2022

18.01.2022

Teosto jakaa ansioituneelle biisintekijälle myönnettävän Vuoden Musiikintekijä -palkinnon jälleen tämän vuoden Iskelmä Gaalassa. Jo viidettä kertaa jaettavalla palkinnolla halutaan kiinnittää huomiota suomalaisten säveltäjien ja sanoittajien merkittävään työhön. Gaala on tarkoitus järjestää Tampereen Nokia-Areenalla perjantaina 12.3.2022.

Vuoden Musiikintekijä -tunnustuspalkinnolla Teosto haluaa huomioida monipuolisia säveltäjiä ja sanoittajia, jotka ovat ansioituneita erityisesti iskelmämusiikin tekijöinä.  Aiempina vuosina palkinnon ovat voittaneet Petri Somer, Timo Kiiskinen, Juha Tapio, Sinikka Svärd sekä Janne Rintala.

Iskelmä Gaala järjestetään koronatilanteen salliessa Tampereen uudella Nokia Areenalla suurempana kuin koskaan. Gaalassa jaetaan myös Iskelmän vuosiäänestyksen palkinnot ja esiintymässä on upea kattaus maamme suosituimpia artisteja. Vuoden Iskelmä -kappaleen äänestys on auennut osoitteessa iskelma.fi/kilpailut.

Teoston kumppanuuteen sisältyy myös Iskelmän sivuilla 7.2. alkaen järjestettävä kilpailu, jolla kiinnitetään huomiota musiikin tekijöihin – säveltäjiin ja sanoittajiin – kappaleiden takana. Huomattava osa suomalaisen kevyen musiikin artisteista ei tee kappaleitaan itse vaan käyttävät ammattimaisia säveltäjiä ja sanoittajia. Myös vuoden iskelmä -äänestyksen kappaleiden taustalta löytyy monipuolinen joukko suomalaisen musiikkialan ammattilaisia.

Kilpailuun osallistuneita palkitaan striimilipuilla gaalaan, jossa esiintyvät Lauri Tähkä, Juha Tapio, Haloo Helsinki!, Tuure Kilpeläinen, Kaija Koo, Suvi Teräsniska, Erika Vikman, Neljä Ruusua, Samu Haber sekä Mikael Gabriel.

Iskelmä Gaalan sivuille


Jaa somessa
Lue lisää