TOP 20 – Future Hitmakers -kurssi

Top 20 – Future Hitmakers on intensiivikurssi nuorille, lupaaville musiikintekijöille. Kurssin tavoitteena on auttaa tekijöitä etenemään urallaan ja verkostoitumaan muiden bii­sintekijöiden ja musiikkialan ammattilaisten kanssa – sekä inspiroida luomaan uutta musiikkia. Kurssi järjestettiin vuonna 2017 toista kertaa.

Vuoden 2017 kurssi on päättynyt. Julkaisemme lisätietoja seuraavasta kurssista syksyllä. 

Vuoden 2017 kurssilla tunnetut musiikintekijät Jonas Olsson, Mariska, Jukka Immonen, Jurek Reunamäki ja MGI kerto­ivat omista työskentelytavoistaan, omien biisiensä synnystä ja urapolustaan.

Lisäksi kustannus- ja levy-yhtiöiden edustajat Rafael Elivuo (Kaiku), Eero Tolppanen (Elements Music), Saara Konttinen (HMC Publishing) ja Marja Kokko (Universal Music) valottivat alan lainalaisuuksia ja toimintamalleja sekä vinkkasivat, miten aloittelevat tekijät pää­sevät mukaan bisnekseen.

Osallistujat pääsivät myös harjoittelemaan biisien tekoa co-write-kotitehtävinä aitojen toimeksiantojen pohjalta ja saavat biiseistään palautetta alan ammattilaisilta. Kurssi huipentui studiopäivään, jossa kurssilaiset tekevät co-write-tiimissä biisin päivän aikana.

Kurssilla korostui käytännönläheisyys ja tiivis yhteistyö musiikkialan eri toimijoiden kanssa.

Kurssin järjestävät Teosto, Music Finland ja Suomen Musiikki­kustantajat.

Kenelle kurssi on tarkoitettu?

Kurssille haetaan nuoria, lupaavia, aloittelevia kirjoittajia, joilla on jo kokemusta biisien tekemisestä  tai musiikkialalla jo osittain toimivia tekijöitä, jotka ovat menestyksen kynnyksellä. Oleellista on halu tehdä biisintekemisestä ammatti ja into luoda uutta musiikkia myös muille artisteille. Hakijan eduksi katsotaan co-write-kokemus ja kiinnostus suunnata kansainvälisille markkinoille pop-musiikin tekijänä.

Kurssista sanottua

”Kurssilta tarttui mukaan monta osaavaa tyyppiä, joiden kanssa parhaillaankin duunataan musaa yhdessä niin muille artisteille, kuin omaan sooloproggiikseen. Pääsin kurssin jälkimainingeissa myös Song Hotel -biisileirille, jonne tuskin olisin edes uskaltanut hakea ilman TOP 20 – Future Hitmakers -kurssin kannustavaa ilmapiiriä!”
Anni Sinilahti/Alba

”Kurssin ansiosta pääsin eteenpäin biisinkirjoittajan urallani. Opin paljon biisintekoprosessista ja pääsin verkostoitumaan muiden musiikintekijöiden kanssa. Suosittelen ehdottomasti kurssia kaikille ammattimaisesta biisinkirjoituksesta kiinnostuneille." 
Anniina Timonen

 

”Itselläni on pitkään ollut palo tehdä muille artisteille biisejä, mutta ajatus ammattilaistasolle pääsystä tuntui todella kaukaiselta, vaikka takana on jo useita vuosia musiikin tekemistä. Kurssin kautta sain runsaasti itseluottamusta ja olenkin sitä myöten päättänyt olla tulevaisuudessa Suomen Top 20 -biisintekijä.”
Arto Mulkahainen

 

LUE LISÄÄ


KURSSIN PUHUJAT 2017

KYSYTTÄVÄÄ? OTA YHTEYTTÄ!

Lauri Laavakari / Teosto
puh. 050 4009 801
lauri.laavakari@teosto.fi

Minna Auvinen / Suomen Musiikkikustantajat
puh. 040 1973 704
minna.auvinen@musiikkikustantajat.fi

Katariina Sorsa / Music Finland
puh. 040 561 1150
katariina.sorsa@musicfinland.fi