TOP 20 – Future Hitmakers -kurssi

Top 20 – Future Hitmakers on intensiivikurssi nuorille, lupaaville musiikintekijöille. Kurssin tavoitteena on auttaa tekijöitä etenemään urallaan ja verkostoitumaan muiden bii­sintekijöiden ja musiikkialan ammattilaisten kanssa – sekä inspiroida luomaan uutta musiikkia. Kurssi järjestetään ensi vuonna toista kertaa.

Kurssilla tunnetut musiikintekijät Jonas Olsson, Mariska, Jukka Immonen, Jurek Reunamäki ja MGI kerto­vat omista työskentelytavoistaan, omien biisiensä synnystä ja urapolustaan.

Lisäksi kustannus- ja levy-yhtiöiden edustajat Rafael Elivuo (Kaiku), Eero Tolppanen (Elements Music), Saara Konttinen (HMC Publishing) ja Marja Kokko (Universal Music) valottavat alan lainalaisuuksia ja toimintamalleja sekä vinkkaavat, miten aloittelevat tekijät pää­sevät mukaan bisnekseen.

Osallistujat pääsevät myös harjoittelemaan biisien tekoa co-write-kotitehtävinä aitojen toimeksiantojen pohjalta ja saavat biiseistään palautetta alan ammattilaisilta. Kurssi huipentuu studiopäivään, jossa kurssilaiset tekevät co-write-tiimissä biisin päivän aikana.

Kurssilla korostuu käytännönläheisyys ja tiivis yhteistyö musiikkialan eri toimijoiden kanssa.

Kurssin järjestävät Teosto, Music Finland ja Suomen Musiikki­kustantajat.

Aikataulu ja ohjelma

Top 20 – Future Hitmakers koostuu kolmesta kurssikerrasta ja yhdestä studiosessiosta.

Ti 7.2.2017 klo 15.30–19.30: Biisien tekeminen ja co-write

Ensimmäisellä kurssikerralla käsitellään biisinteon prosessia ja sitä, miten biisinkirjoituksesta tulee ammatti. Puhujat kertovat työskentelymetodeistaan, biisinkirjoittajien rooleista ja työnjaosta, sekä co-writesta ja siitä, mitä hyötyjä co-write-tekemisellä on.

Ti 7.3.2017 klo 15.30–19.30: Miten päästä mukaan bisnekseen?

Toisella kurssikerralla käsitellään levy-yhtiön ja kustantajan roolia, alalla tehtäviä sopimuksia sekä major- ja indie-yhtiöiden eroja. Puhujat kertovat myös kansainvälisestä toiminnasta ja siitä, miten lähestyä oikeita tahoja.

Ti 4.4.2017 klo 15.30–19.30: Biisintekijän uratarina

Kolmannella kurssikerralla kuullaan ammattilaisten kokemukseen perustuvaa tietoa siitä, miten päästä musiikkialalle. Puhujat kertovat musiikintekijän tulonmuodostuksesta ja kokemuksistaan yrittäjinä sekä antavat vinkkejä miten kasvattaa omia verkostojaan.

Paikka: Kurssikerrat järjestetään Helsingissä osoitteessa Kampin Huippu, Urho Kekkosen 2 C, 6.krs.

Ma 8.5.2017 klo 9-21: Co-write-päivä studiolla

Koko päivän kestävä studio-/kirjoitussessio. Studiosession jälkeen kurssilaiset saavat palautetta biiseistään musiikintekijöiltä ja -kustantajilta.

Paikka: Grind Studios, Vanha talvitie 13, Helsinki

Kenelle kurssi on tarkoitettu?

Kurssille haetaan nuoria, lupaavia, aloittelevia kirjoittajia, joilla on jo kokemusta biisien tekemisestä  tai musiikkialalla jo osittain toimivia tekijöitä, jotka ovat menestyksen kynnyksellä. Oleellista on halu tehdä biisintekemisestä ammatti ja into luoda uutta musiikkia myös muille artisteille. Hakijan eduksi katsotaan co-write-kokemus ja kiinnostus suunnata kansainvälisille markkinoille pop-musiikin tekijänä.

Haku kurssille on päättynyt.

Kerro hakemuksessa taustastasi (koulutus, co-write-kokemus, mahdolliset sopimukset levy-yhtiön ja kustantajan kanssa) ja mitä kaikkea olet jo ehtinyt tehdä (julkaisut, biisiesi esittäminen). Laita mukaan hakemukseen myös linkki kotisivuille tai tekemääsi musiikkiin. Kuulemme mielellämme myös uratavoitteistasi sekä toiveistasi kurssin suhteen.

Kurssille otetaan 15–20 musiikintekijää. Kurssin osallistujava­linnat tehdään joulukuun puoliväliin mennessä, minkä jälkeen valinnoista ilmoitetaan kaikille hakijoille.

Kurssi on maksuton ja järjestetään Helsingissä. Kurssimatkat ja mahdolliset majoitukset ovat osallistujille omakustanteisia.

Kurssipaikan vastaanottaminen on sitova ja edellyttää osallis­tumista kaikille kurssikerroille ja co-write-sessioon.

 

Kurssista sanottua

”Kurssilta tarttui mukaan monta osaavaa tyyppiä, joiden kanssa parhaillaankin duunataan musaa yhdessä niin muille artisteille, kuin omaan sooloproggiikseen. Pääsin kurssin jälkimainingeissa myös Song Hotel -biisileirille, jonne tuskin olisin edes uskaltanut hakea ilman TOP 20 – Future Hitmakers -kurssin kannustavaa ilmapiiriä!”
Anni Sinilahti/Alba

”Kurssin ansiosta pääsin eteenpäin biisinkirjoittajan urallani. Opin paljon biisintekoprosessista ja pääsin verkostoitumaan muiden musiikintekijöiden kanssa. Suosittelen ehdottomasti kurssia kaikille ammattimaisesta biisinkirjoituksesta kiinnostuneille." 
Anniina Timonen

 

”Itselläni on pitkään ollut palo tehdä muille artisteille biisejä, mutta ajatus ammattilaistasolle pääsystä tuntui todella kaukaiselta, vaikka takana on jo useita vuosia musiikin tekemistä. Kurssin kautta sain runsaasti itseluottamusta ja olenkin sitä myöten päättänyt olla tulevaisuudessa Suomen Top 20 -biisintekijä.”
Arto Mulkahainen

 

LUE LISÄÄ


KURSSIN PUHUJAT

KURSSIN OHJELMA JA AIKATAULU

KYSYTTÄVÄÄ? OTA YHTEYTTÄ!

Lauri Laavakari / Teosto
puh. 050 4009 801
lauri.laavakari@teosto.fi

Minna Auvinen / Suomen Musiikkikustantajat
puh. 040 1973 704
minna.auvinen@musiikkikustantajat.fi

Katariina Sorsa / Music Finland
puh. 040 561 1150
katariina.sorsa@musicfinland.fi