Siirry sisältöön

Musiikinkäyttölupiemme hinnat vuonna 2021, muutoksia lupiin 1.1.2021 alkaen

18.11.2020

Teoston musiikinkäyttölupien hinnat muuttuvat 1.1.2021 alkaen. Uudet hinnastot, lupien kuvaukset ja sopimusehdot näet Hanki lupa -sivulla kunkin yksittäisen luvan kohdalta.

Suoraviivaistamme ja selkeytämme tapahtumien musiikinkäyttölupia, muutokset voimaan 1.1.2021 

Suoraviivaistamme ja selkeytämme erilaisiin tapahtumiin tarvittavia musiikinkäyttölupia tekemällä niihin rakenteellisia muutoksia ja muuttamalla lupien nimiä ymmärrettävämmiksi. Muutokset tulevat voimaan vuoden 2021 alussa. 

Kymppilupa

Uusi Kymppilupa korvaa kaikki erilliset tapahtumien Pienluvat. Kymppilupa kattaa ensi vuoden alusta alkaen alle 200 hengen tapahtumissa livemusiikin, mekaanisen tanssimusiikin ja karaoken sekä taustamusiikin esittämisen.

Kymppilupa korvaa nyt käytössä olevat luvat Elävä musiikki: Pienlupa, Mekaaninen tanssimusiikki ja karaoke: Pienlupa ja Musiikki tapahtumassa –vuosilupa, jotka poistuvat käytöstä. 

Asiakkaat, joilla on tällä hetkellä voimassa joku edellä mainituista luvista saavat uuteen lupaan siirtymäajan. Olemme vuoden 2021 aikana yhteydessä nykyisiin pienlupa-asiakkaisiimme ja käymme lupamuutokset läpi. Tutustu Kymppilupaan ja sen hinnastoon.

Tapahtuman taustamusiikkilupa 

Uusi Tapahtuman taustamusiikkilupa korvaa Taustamusiikki tapahtumassa: Pienluvan ja Taustamusiikki tapahtumassa: Vuosiluvan

Ammattimaisille taustamusiikin käyttäjille tapahtumien taustamusiikin esittämiseen tarkoitetut kaksi erillistä lupaa (pienlupa ja sen ”jatke” eli vuosilupa) yhdistetään yhdeksi luvaksi.

Luvan voi hankkia tarvitsemalleen tapahtumamäärälle ja tapahtumien määrää voi tarvittaessa nostaa. Samalla lupaan sisältyvien tapahtumien minimiostomäärä lasketaan 20 tapahtumasta 10 tapahtumaan vuodessa. Tutustu Tapahtuman taustamusiikkilupaan ja sen hinnastoon.

Tapahtumalupaa selkeytetään

Tapahtumalupaa selkeytetään irrottamalla siitä 1.1.2021 alkaen äänitteiden tallentamiseen tarkoitettu Äänitteiden tallentaminen tapahtumassa käytettäviksi ja yksityiseen käyttöön tarkoitettujen tallenteiden käyttö tapahtumassa -lupa. Tarvittaessa luvan voi jatkossa ostaa omana, erillisenä lupanaan, jonka myy Teoston sijaan Musiikkiluvat.fi.

Messujärjestäjän vuosilupa poistuu käytöstä 

Ammattimaisille messujärjestäjille tarkoitetun luvan korvaa jatkossa Tapahtumalupa. Tapahtumalupa on messujärjestäjille poistuvaa lupaa edullisempi, mutta lupaan sisältyy aiempaa tarkempi tapahtumatietojen ilmoittaminen. Jatkossa messujen tapahtumatiedot ilmoitetaan Teoston verkkopalvelussa kunkin messutapahtuman jälkeen.

Olemme vuoden 2021 aikana yhteydessä asiakkaisiin, joilla on voimassa oleva Messujärjestäjän vuosilupa ja käymme lupamuutokset läpi. Tutustu Tapahtumalupaan ja sen hinnastoon.

ELMU- ja MEKA-lupien nimet vaihtuvat 

Niin sanotuille kiinteille esityspaikoille eli ravintoloille, yökerhoille ja tanssipaikoille (mm. tanssilavat)  tarkoitettujen ELMU- ja MEKA-lupien nimet vaihtuvat nykyistä selkeämmiksi. Lupiin ei tule mitään muita muutoksia.

ELMU Vuosi > Ravintolan vuosilupa, live
MEKA Vuosi > Ravintolan vuosilupa, äänite
ELMU Kiinteä > Ravintolan kiinteä lupa, live
MEKA Kiinteä > Ravintolan kiinteä lupa, äänite
ELMU Prossa > Ravintolan prossalupa, live
MEKA Prossa > Ravintolan prossalupa, äänite

Katso lisätietoa luvista Hanki lupa -sivulta.

 

Jaa somessa