Siirry sisältöön
Kirjoittaja: Henna Hietamäki
Kuva: Emma Suominen

Musiikki luo tunnelmaa Siilin tapahtumiin

IT-alan yritys Siilin tilaisuuksissa rokkaavat livebändit ja musiikki ovat tuoneet rentoa ja riehakasta tunnelmaa yrityksen tapahtumiin. Uusien toimitilojen taukohuoneeseen suunnitellaan myös taustamusiikkia luomaan tunnelmaa.

Siili Solutionsissa ollaan keskellä työpäivää. Muutama työntekijä on asettunut näpyttelemään kannettavia tietokoneitaan aulan pitkän pöydän ääreen.

Nyt työpaikan yleisissä tiloissa on hiljaista, mutta pian taustalla saattaa soida musiikki. Toimiston väki on valmistautumassa muuttoon Helsingin Ruoholahdesta Kamppiin ja uusiin toimitiloihin on suunnitteilla isompi, entistä viihtyisämpi taukotila.

”Olemme miettineet, että uudessa taukotilassa voisi soida jokin taustamusiikki kivaa tunnelmaa luomaan. Nyt on jo tehty laitehankinnat ja seuraavaksi mietitään, miten se musiikki valikoitaisiin”, Tanja Hindström kertoo.

Hindstöm vastaa Siilin toimitiloista ja sisäisistä tapahtumista. Helsingin toimitilojen lisäksi hänen vastuualueeseensa kuuluvat myös Siilin toimistot Tampereella ja Seinäjoella.

Monilla työpaikoilla kuunnellaan taustamusiikkia. Spotifyn teettämän selvityksen mukaan musiikki luo rennomman tunnelman ja voi joissain tilanteissa myös auttaa keskittymään.

Musiikki toimii jäänmurtajana tapahtumassa

Heimopäällikkö, eli lähiesimies Marita Klaavu kertoo Siilin tarjoavan asiakkailleen laajasti digitaalisen elinkaaren palveluita. Ala on varsin rento ja nuorekas. ”Tapaamisissa ei tarvitse olla jakkupuku päällä ja jokainen saa olla oma itsensä.”

Siilissä työskentelee yhteensä 700 henkeä, jotka kokoontuvat pari kertaa vuodessa isompiin sisäisiin tapahtumiin: kevätjuhliin ja talvijuhliin.

”Viimeisimmissä juhlissa meillä on ollut esiintymässä livebändit. Toukokuun kevätjuhlissa teemana oli 1980-luku ja sen ajan pelit, ja yhtyeeksi sopi mainiosti kasarihittejä soittava cover-bändi”, Tanja Hindström kertoo.

Talvijuhliin löydettiin tamperelainen punkbändi, jonka lyriikat kertoivat IT-konsulttien arjesta. Keikan jälkeen kollegoilla riitti paljon puhuttavaa esiintymisestä ja bändin humoristisista teksteistä.

“Kyllä elävä musiikki tuottaa paljon elämyksiä ja muuttaa tunnelmaa. Viime juhlissa bändit saivat työkaverit lavan eteen joraamaan täysillä”, Siilin tapahtumista vastaava Hindstöm kertoo.

Musiikki toimii monesti jäänmurtajana, myös yritysten tilaisuuksissa.

“Ihmiset vetäytyvät yhteisissä tilaisuuksissa aina niin helposti omiin kuppikuntiinsa juttelemaan. Mutta kun on tällainen yhteinen ohjelmanumero, se rentouttaa tunnelmaa huomattavasti”, Hindstöm toteaa.

Valitse musiikki tapahtuman luonteen ja brändin mukaan

Musiikkivalinnoilla voi myös rakentaa ja täsmentää organisaation brändiä. Jos yritys järjestää esimerkiksi asiakastapahtumia, niissä esitettävä musiikki viestii siitä, millainen firma on kyseessä. Organisaation tyyli muotoutuu myös sisäisissä tapahtumissa. Esimerkiksi Siilin juhlissa bändit ovat olleet räväköitä ja rentoja, mikä sopii heidän profiiliinsa ja työporukkaansa.

Musiikkiluvan hankinta Teostosta sujui Tanja Hindströmin mukaan kivuttomasti. Ennen tapahtumaa hän hakeutui Teoston nettisivuille ja valitsi edustamalleen yritykselle sopivan musiikinesitysluvan. Isoissa juhlissa lupa tarvittiin myös DJ:tä varten.

“Netissä asioiminen sujui ihan kivuttomasti. Menin Teoston sivustolle, valitsin luvan ja asia oli hetkessä valmis”, Tanja Hindström toteaa.

Hanki lupa tapahtumissa soitettavaa musiikkia ja toimitilojen taustamusiikkia varten

Moni organisaatio hyödyntää musiikkia osana toimintaansa. Yritysten ja yhteisöjen maksamat korvaukset musiikin esittämisestä ovat tärkeää tuloa  kappaleiden tekijöille.

  • Työpaikan etäpikkujouluihin ja muihin verkkotapahtumiin tarvittava lupa on Mediapienlupa.
  • Yritysten livetapahtumiin ja tilaisuuksiin tarvittava musiikinesityslupa on Tapahtumalupa.
  • Työ- ja asiakastilojen taustamusiikkia tarjoaa esimerkiksi Spotifyn aiemman Business-version korvannut Soundtrack Your Brand, Streamec tai suomalaiset Maestro Pro, Audience First ja Mood Media. Taustamusiikkia varten tarvittavat Teoston ja Gramexin musiikinesitysluvat voi hankkia Musiikkiluvat.fi-sivustolta.

Tutustu lupiin sivuillamme.

 

Jaa somessa
Lue lisää