Siirry sisältöön
Kirjoittaja: Henna Hietamäki
Kuva: Emma Suominen

Musiikki luo tunnelmaa Siilin tapahtumiin

IT-alan yritys Siilin tilaisuuksissa rokkaavat livebändit ovat tuoneet rentoa ja riehakasta tunnelmaa yrityksen juhliin. Uusien toimitilojen taukohuoneeseen suunnitellaan myös taustamusiikkia luomaan tunnelmaa.

Siili Solutionsissa ollaan keskellä työpäivää. Muutama työntekijä on asettunut näpyttelemään kannettavia tietokoneitaan aulan pitkän pöydän ääreen.

Nyt työpaikan yleisissä tiloissa on hiljaista, mutta pian taustalla saattaa soida musiikki. Toimiston väki on valmistautumassa muuttoon Helsingin Ruoholahdesta Kamppiin ja uusiin toimitiloihin on suunnitteilla isompi, entistä viihtyisämpi taukotila.

”Olemme miettineet, että uudessa taukotilassa voisi soida jokin taustamusiikki kivaa tunnelmaa luomaan. Nyt on jo tehty laitehankinnat ja seuraavaksi mietitään, miten se musiikki valikoitaisiin”, Tanja Hindström kertoo.

Hindstöm vastaa Siilin toimitiloista ja sisäisistä tapahtumista. Helsingin toimitilojen lisäksi hänen vastuualueeseensa kuuluvat myös Siilin toimistot Tampereella ja Seinäjoella.

Monilla työpaikoilla kuunnellaan taustamusiikkia. Spotifyn teettämän selvityksen mukaan musiikki luo rennomman tunnelman ja voi joissain tilanteissa myös auttaa keskittymään.

Musiikki toimii myös jäänmurtajana

Heimopäällikkö, eli lähiesimies Marita Klaavu kertoo, että Siili tarjoaa asiakkailleen digitaalisen elinkaaren kaikki palvelut.

”Teemme kaikkea digitaalisten mahdollisuuksien selvittämisestä palveluiden toteutukseen ja ylläpitoon”, Klaavu kuvailee.

Klaavu kertoo viihtyvänsä alalla, joka on yleisesti ottaen rento ja nuorekas. ”Tapaamisissa ei tarvitse olla jakkupuku päällä ja jokainen saa olla oma itsensä.”

Siilissä työskentelee yhteensä 700 henkeä, joista noin 500 Helsingin toimipisteessä. Iso yhteisö kokoontuu pari kertaa vuodessa isompiin sisäisiin tapahtumiin: kevätjuhliin ja talvijuhliin.

”Viimeisimmissä juhlissa meillä on ollut esiintymässä livebändit. Toukokuun kevätjuhlissa teemana oli 1980-luku ja sen ajan pelit, ja yhtyeeksi sopi mainiosti kasarihittejä soittava cover-bändi”, Tanja Hindström kertoo.

Talvijuhliin löydettiin tamperelainen punkbändi, jonka lyriikat kertoivat IT-konsulttien arjesta. Keikan jälkeen kollegoilla riitti paljon puhuttavaa esiintymisestä ja bändin humoristisista teksteistä.

“Kyllä elävä musiikki tuottaa paljon elämyksiä ja muuttaa tunnelmaa. Viime juhlissa bändit saivat työkaverit lavan eteen joraamaan täysillä”, Siilin tapahtumista vastaava Hindstöm kertoo.

Musiikki toimii monesti jäänmurtajana, myös yritysten tilaisuuksissa.

“Ihmiset vetäytyvät yhteisissä tilaisuuksissa aina niin helposti omiin kuppikuntiinsa juttelemaan. Mutta kun on tällainen yhteinen ohjelmanumero, se rentouttaa tunnelmaa huomattavasti”, Hindstöm toteaa.

Musiikkivalinnoilla voi myös rakentaa ja täsmentää organisaation brändiä. Jos yritys järjestää esimerkiksi asiakastapahtumia, niissä esitettävä musiikki viestii siitä, millainen firma on kyseessä. Organisaation tyyli muotoutuu myös sisäisissä tapahtumissa. Esimerkiksi Siilin juhlissa bändit ovat olleet räväköitä ja rentoja, mikä sopii heidän profiiliinsa ja työporukkaansa.

Miten Siilin tapauksessa musiikin esitysluvan hankinta Teostosta sujui?

Ennen livebändien esiintymistä Tanja Hindström hakeutui Teoston nettisivuille ja valitsi edustamalleen yritykselle sopivan musiikinesitysluvan. Isoissa juhlissa lupa tarvittiin myös DJ:tä varten.

“Netissä asioiminen sujui ihan kivuttomasti. Menin Teoston sivustolle, valitsin luvan ja asia oli hetkessä valmis”, Tanja Hindström toteaa.

Musiikinesityslupa tulee hankkia elävää musiikkia ja toimitilojen taustamusiikkia varten

Moni organisaatio hyödyntää musiikkia osana toimintaansa. Yritysten ja yhteisöjen maksamat korvaukset musiikin esittämisestä ovat tärkeää tuloa luovasta työstä kappaleiden tekijöille, esimerkiksi säveltäjille ja sanoittajille.

Työpaikan tapahtumiin ja tilaisuuksiin tarvittava musiikinesityslupa on Tapahtumalupa. Tutustu lupiin sivuillamme.

Työ- ja asiakastilojen taustamusiikkia tarjoaa esimerkiksi Spotifyn aiemman Business-version korvannut Soundtrack Your Brand, Streamec tai suomalaiset Maestro Pro, Audience First ja Mood Media. Taustamusiikkia varten tarvittavat Teoston ja Gramexin musiikinesitysluvat voi hankkia Musiikkiluvat.fi-sivustolta.

Jaa somessa
Lue lisää
17.10.2019
Musiikkimuseo Famessa kävijä tempautuu keikkalavalle
15.10.2018
Teleoperaattorin uudet vaatteet – mitä muutos tarkoittaa musiikintekijän kannalta?
17.09.2018
Kotimainen musiikki kiinnostaa yritysten markkinoinnissa
Annathan meille palautetta!

Kehitämme verkkosivujamme ja otamme mielellämme vastaan palautetta. Vastaaminen onnistuu nopeasti!