Siirry sisältöön
Kirjoittaja: Johanna Laitinen
Kuva: Jussi Helttunen

Teosto-palkintoehdokas 2022: Eevil Stöö – Marsipan Wave

Eevil Stöön ja hänen työryhmänsä loihtimalla Marsipan Wavella jo ennestään briljantti rap-lyyrikko rakentaa kokonaisuuden, jossa yksikään rivi ei mene hukkaan. Levyllä surrealistisen stand up -show’n iloisen häkellyttävät tajunnanvirtapuujalat yhdistyvät  soul- ja jazzsampleja kuhisevaan musiikkiin.

Eevil Stöön persoonallinen sanataide yhdistyy levyllä rentoon äänimaailmaan, josta eri kappaleilla vastaavat Pehmee Goo, Kriso, JV, Koksu Koo ja Sam Ctrl.

”Aiemman soololevyn olen tuottanut Stöölle itse ja olemme tehneet sen kaksin, eikä siinä ollut kauheasti muita ihmisiä tekemässä. Tällä levyllä on ollut mukana isompi porukka kuin yleensä. Ja siinä vahvasti kuuluu Katakombin studioiden sessarimeininki myös koko soundissa ja semmoinen hauska, hyvä tekemisen meininki”, Pehmee Goo kertoo albumin uudenlaisesta tekotavasta.

Eevil Stöö on räppärinä erityinen hahmo, joka ei ole koskaan paljastanut julkisuudessa kasvojaan. Hahmon ja sen sanoitusten taustalla on ollut alusta asti omanlaisensa satumaailma, jossa seikkailee erilaisia hahmoja sekä viittauksia omituisiinkin asioihin.

”On luotu tosi kiehtova tapa käyttää suomen kieltä”, Pehmee Goo kehuu haastatteluissa strategisesti vaitonaista rap-ystäväänsä.

Valon pilkahduksia synkkyydessä

Marsipan Waven soundit ja sanoitukset ovat tekijöidensä mukaan aiempia Eevil Stöö -levyjä värikkäämpiä ja pehmeämpiä, ”ei ehkä enää niin synkkiä kuin aiemmin”. Tuotannossa pehmeämpää soundia on haettu soul- tai jazz-tyylisillä sampleilla sekä orgaanisemmilla rumpusoundeilla.  

”Sanoitukset ovat tällä levyllä henkilökohtaisempia. On referenssejä arkipäiväiseen elämään, päiväkirjamaisuutta, ja referenssejä sarjoihin, joita on katsottu niihin aikoihin.”

Katso ja kuuntele lisää tuottaja Pehmee Goon ajatuksia haastatteluvideostamme! Videossa on mukana toki myös itse Eevil Stöö.

Tämän sisällön tarkastelu edellyttää evästeiden hyväksyntää.

Kuka voittaa Teosto-palkinnon 2022?

Vuoden 2022 Teosto-palkinnon ehdokkaat valittiin poikkeuksellisesti kahden vuoden eli 2020–21 aikana julkaistuista tai kantaesitetyistä kotimaisista sävelteoksista. Myös voittajien kesken jaettava summa on sen historian suurin: jaossa on yhteensä 60 000 euroa. Vuodesta 2003 lähtien, nyt 17. kerran jaettava Teosto palkinto on yksi Pohjoismaiden suurimpia taidepalkintoja. Katso kaikki Teosto-palkintoehdokkaat tästä.

Jaa somessa
Lue lisää