Siirry sisältöön

Uudet soundit -kisan voittajat valittu: wherismike, Nupu ja rock band from hell nähdään ensi kesänä isoilla festarilavoilla

07.12.2023

Teoston ja Nelonen Media Liven järjestämä ’Uudet soundit’ -kampanja on valinnut kolme tuoretta esiintyjää ensi kesän festivaaleille. Tuomariston valitsemien esiintyjien whereismike, Nupu ja rock band from hell uskotaan olevan tulevaisuuden merkittäviä tekijöitä, jotka saavuttavat vielä paljon!

Uudet soundit -kampanjan tavoitteena oli etsiä uusia, tulevaisuuden lupauksia ja antaa heille mahdollisuus päästä suuren yleisön tietoisuuteen. Kampanjaan saatiin lokakuussa yli 4500 ehdotusta, joiden joukosta tuomaristo valitsi viisi ehdokasta jokaisen festivaalin shortlistalle.

Voittajiksi valittiin kolme esiintyjää, joista jokaisella on omintakeinen, yleisöön vahvasti vetoava soundi ja ammattimainen ote musiikin tekemiseen. Kampanjan alullepanijat Teosto ja Nelonen Media Live ovat tyytyväisiä kisan laajaan skaalaan, joka toi esiin hienon kattauksen tuoreimpia kotimaisia musiikintekijöitä.

”Vaikka seuraamme alaa aktiivisesti, menee osa laajasta tarjonnasta aina auttamattomasti ohi. Kilpailun myötä löysimme monia kiinnostavia nimiä, joita seuraamme varmasti tulevaisuudessakin. On hienoa, että voimme tarjota joillekin heistä foorumin esillepääsyyn ja avata toivottavasti uusia ovia, sanoo tuomariston puheenjohtaja, Nelonen Media Liven promoottori Janne Tamminen.

Whereismike esiintyy Raumanmeren juhannuksessa 20.-22.6.2024

Raumanmeren juhannus -festivaaleille esiintyjäksi valikoitui 630 ehdotuksen joukosta elektronisen musiikin kentälle viimeisen vuoden aikana murtautunut whereismike. Nykyisin levy-yhtiön kautta julkaiseva Mikael Åman on tehnyt musiikkia omakustanteisesti jo useamman vuoden. Haapajärveltä ponnistavan artistin kappaleissa kuuluu vaikutteita niin emoräpistä, hyperpopista, kuin punkistakin. Itse artisti odottaa jo innolla kesää.

”Huikee fiilis voitosta! Mun unelma on aina ollut et pääsisin esiintymään festareille ja nyt se on tapahtumassa! Ens vuodesta on tulossa siisti!”, kommentoi Åman.

Whereismiken musiikissa tuomariston vakuutti ammattimainen ja viimeistelty ote. Artistin lahjakkuus kuului, ja taustalla on myös monipuolinen ja osaava tiimi, joten hänelle on helppoa veikata pitkäjänteisestä ja nousujohteista uraa.  Whereismiken nopeatempoinen elektromusiikki sopii täydellisesti Raumanmeren Juhannuksen profiiliin.

Nupu valloittaa lavan Jyväskylän Suomipop-festivaalilla 11.-13.7.2024

Jyväskylän Suomipop-festivaalille ehdotuksia tuli kaiken kaikkiaan 1600. Niiden joukosta tuomaristo valitsi ’Uudet soundit’ esiintyjäksi helsinkiläisen Nupu-yhtyeen. Suomenkielistä poppia soittava yhtye on perustettu pandemia-aikana ja sen viisihenkiseen kokoonpanoon kuuluvat vokalisti Venla Lankisen lisäksi kitaristi Axel Liljeblad, kitaristi, kosketinsoittaja Aukusti Arjas, basisti Aapo Lankinen ja rumpali Aaro Ruohonen. Viime vuonna julkaistu debyyttialbumi Valheet, tupakka ja reivit sai hyvin huomiota sekä radiosoittoa. Bändi kiittää valinnasta sekä faneja että tuomaristoa.  

”Ollaan niin fiiliksissä, tää on meille eka kerta isoilla festareilla! Kiitos tuomaristolle ja meitä kisaan ehdottaneille – luvataan tarjoilla sellanen show, että ette tule katumaan!”

Tuomariston mukaan Nupun musiikista kuuluu, että he suhtautuvat musiikin tekemiseen vakavissaan ja ovat valmiit näkemään vaivaa menestyksen eteen. Musiikissa palaset ovat kohdallaan, yhtyeellä on laaja materiaali ja kokonaisuus toimii. Tulleissa ehdotuksissa näkyi, että myös yleisö on löytänyt tanssittavaa ja tunnetäyteläistä musiikkia soittavan yhtyeen.

Rock band from hell räjäyttää pankin Kuopiorockissa 25.-27.7.2024

Kuopiorockiin kiinnitetyn rock band from hell -yhtyeen musiikki on pelkistettyä ja trendikästä bändivetoista rockia, jossa voi kuulla aineksia aina punkista ja popista nykypäivän jenkki-trapiin. Lähes 2000 ehdotuksen joukosta valikoituneeseen oululaislähtöiseen bändiin kuuluvat laulaja-kitaristi Jani Tillman, rumpali Mikko Nykänen sekä kitaristi Jere Siivikko. Tänä syksynä debyyttialbuminsa julkaissut trio lähtee ensi keväänä massiiviselle Euroopan kiertueelle Blind Channelin kanssa. Bändi oli iloisen yllättynyt voitosta.

”Uskomatonta, että tuhansien joukosta just me voitettiin tää. Arvostamme suuresti! Nähdään kesällä, tulee liekehtivä show!”, kommentoi Jani Tillman voittouutista.

Tuomaristo kiitteli bändin kappaleita kansainvälisen tason rockmusiikiksi, joilla on kyky vangita yleisönsä. Vaikka yhtye on vasta aloitellut keikkauraansa, sen energiasta saatiin jo paljon viitteitä tulleista ehdotuksista.  Tavoitteet ovat korkealla eikä ole mitään syytä, etteikö nuorella yhtyeellä olisi kaikki mahdollisuudet myös kansainväliseen läpimurtoon.

Uudet soundit -voittajat valitsi asiantuntijatuomaristo

Lokakuussa kerätyissä 4500 ehdotuksessa esitettiin kaiken kaikkiaan 1250:ä eri esiintyjää. Valittavalta esiintyjältä edellytettiin julkaistua, itsetehtyä musiikkia, faneja ja ammattimaista otetta keikkailuun. Voittajat valitsi tuomaristo, johon kuuluu musiikin pitkän linjan ammattilaisia: puheenjohtajana toimivan Nelonen Media Liven Janne Tammisen lisäksi radiotoimittaja Laura Vähähyyppä, tuottaja Riku Mattila sekä musiikkikustantaja ja A&R Manager Semira Ketroussi Elements Musicilta sekä ja A&R Heikki Puhakainen Kaiku Recordingsilta.

Jaa somessa
Lue lisää