Siirry sisältöön

Risto Salminen eurooppalaisen luovan työn tekijöiden kattojärjestö GESAC:n hallitukseen

11.05.2022

Teoston toimitusjohtaja Risto Salminen on nimitetty toiselle kaudelle eurooppalaisten tekijänoikeusjärjestöjen GESAC:n hallitukseen.  Hallituskausi on kaksivuotinen. Salminen valittiin hallitukseen ensimmäisen kerran vuonna 2021.

GESAC (European Grouping of Societies of Authors and Composers) on tekijänoikeusjärjestöjen ja luovan työn tekijöiden kattojärjestö EU-tasolla. Se edustaa kaikkia luovia sektoreita: musiikkia, kuvataiteita ja audiovisuaalisia aloja ja sillä on 32 jäsenjärjestöä eri maissa. Kaikkiaan GESAC edustaa yli miljoonaa luovan työn tekijää kautta Euroopan.

GESAC ajaa luovan työn tekijöiden oikeuksia eurooppalaisella tasolla: se vaikuttaa EU-instituutioihin ja lainsäätäjiin varmistaakseen, että sääntelyssä huomioidaan luovan alan menestymisen edellytykset. Lisäksi se edistää luovan työn ja tekijänoikeuksien arvostusta Euroopassa.

”Luovan työn tekijöiden toimeentuloon ja tulevaisuuteen vaikuttavat linjaukset tehdään tänä päivänä pääosin EU-tasolla. Meille on tärkeää olla vaikuttamassa näihin oikeudenomistajiamme koskeviin päätöksiin jo niiden alkulähteellä. Tässä GESAC on tärkein yhteistyöorganisaatiomme”, sanoo Risto Salminen.

Hallitusvalinnat tehtiin GESAC:n yleiskokouksessa torstaina 5.5.2022. Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Itävallan tekijänoikeusjärjestön AKM/Austro-Mechanan toimitusjohtaja Gernot Graninger. Varapuheenjohtajiksi valittiin Irlannin IMRO:n toimitusjohtaja Victor Finn, unkarilaisen Artisjusin toimitusjohtaja András Szinger sekä saksalaisen GEMA:n toimitusjohtaja Harald Heker. Muita hallituksen jäseniä ovat Risto Salmisen lisäksi liettualaisen LATGA:n toimitusjohtaja Laura Baškevičienė, Italian SIAE:n pääjohtaja Gaetano Blandini, Ranskan SACEM:n varatoimitusjohtaja David El Sayegh sekä Portugalin SPA:n toimitusjohtaja José Jorge Letria.

Lue lisää GESAC:sta ja sen tehtävistä

GESAC kotisivut

GESAC hallitus 2022-2023

Jaa somessa
Lue lisää