TOP 20 – Future Hitmakers -kurssi

Top 20 – Future Hitmakers on intensiivikurssi nuorille, lupaaville musiikintekijöille. Kurssin tavoitteena on auttaa tekijöitä etenemään urallaan ja verkostoitumaan muiden bii­sintekijöiden ja musiikkialan ammattilaisten kanssa – sekä inspiroida luomaan uutta musiikkia. 

Haku vuoden 2018 kurssille on päättynyt.

Vuoden 2018 kurssilla tunnetut musiikintekijät Mikko Tamminen, Tido, Axel Ehnström ja Michelle Leonard (UK/GER) kertovat omista työskentelytavoistaan, omien biisiensä synnystä ja urapolustaan.

Lisäksi kustannus- ja levy-yhtiöiden edustajat Jarkko Ehnqvist (Universal Music), Jonnaemilia Kärkkäinen (EMI Capitol/The Fried Music) ja Patric Sarin (HMC Publishing) valottavat alan lainalaisuuksia ja toimintamalleja sekä vinkkaavat, miten aloittelevat tekijät pää­sevät mukaan bisnekseen.

Osallistujat pääsevät myös harjoittelemaan biisien tekoa co-write-kotitehtävinä ja saavat biiseistään palautetta alan ammattilaisilta. Kurssi huipentuu studiopäivään, jossa kurssilaiset tekevät co-write-tiimissä biisin päivän aikana.

Kurssilla korostuu käytännönläheisyys ja tiivis yhteistyö musiikkialan eri toimijoiden kanssa.

Kurssin järjestävät Teosto, Music Finland ja Suomen Musiikki­kustantajat.

Aikataulu ja ohjelma

Future Hitmakers koostuu kolmesta kurssikerrasta ja yhdestä studiosessiosta. 

Ma 12.2.2018 klo 15.30-19.30: Minä biisintekijä: biisintekijän edellytykset ja uratarina

Ensimmäisellä kurssikerralla käsitellään biisintekijän ominaisuuksia ja menestyksen edellytyksiä, biisinteon prosessia ja sitä, miten biisinkirjoituksesta tulee ammatti. Puhujat kertovat työskentelymetodeistaan, biisinkirjoittajien rooleista ja työnjaosta sekä co-writesta ja niiden tekemisen hyödyistä. 

Tilaisuutta isännöi Teosto.

Paikka: Kampin Huippu, Urho Kekkosen katu 2 C, 6.krs, Helsinki

Ma 19.3.2018 klo 15.30-19.30: Miten päästä mukaan bisnekseen?

Toisella kurssikerralla käsitellään levy-yhtiön ja kustantajan roolia ja alalla tehtäviä sopimuksia. Puhujat kertovat, miten lähestyä oikeita tahoja ja mistä tekijän tulovirrat muodostuvat.

Tilaisuutta isännöi Suomen Musiikkikustantajat

Paikka: Kampin Huippu, Urho Kekkosen katu 2 C, 6.krs, Helsinki

Ma 9.4.2018 klo 15.30-19.30: Tekijänä meillä ja muualla

Kolmannella kurssikerralla käsitellään toimimista Suomessa ja kansainvälisillä markkinoilla. Puhujat kertovat kuinka suunnata kansainvälisille markkinoille ja minkälaisia mahdollisuuksia kansainvälisillä markkinoilla on. Millaisia kumppaneita ja verkostoja tarvitaan?

Tilaisuutta isännöi Music Finland.

Paikka: Kampin Huippu, Urho Kekkosen katu 2 C, 6.krs, Helsinki

Jokaisen kurssikerran jälkeen kurssilaiset saavat co-write-kotitehtävän. Osallistuminen kurssille edellyttää kurssilaisilta sitoutumista kurssikertojen lisäksi myös co-write-työskentelyyn kevään aikana.

Lisäksi toukokuussa kurssilaisille järjestetään päivän kestävä studio-/kirjoitussessio. Studiosession jälkeen kurssilaiset saavat palautetta biiseistään musiikintekijöiltä ja -kustantajilta.

Hae kurssille

Hakuaika vuoden 2018 kurssille on päättynyt. 

Kerro hakemuksessa taustastasi (koulutus, co-write-kokemus, mahdolliset sopimukset levy-yhtiön ja kustantajan kanssa) ja mitä kaikkea olet jo ehtinyt tehdä (julkaisut, biisiesi esittäminen). Kuulemme mielellämme myös uratavoitteistasi sekä toiveistasi kurssin suhteen.

Kurssille otetaan noin 20 musiikintekijää. Kurssin osallistujava­linnat tehdään joulukuun puoliväliin mennessä, minkä jälkeen valinnoista ilmoitetaan kaikille hakijoille.

Kurssi on maksuton ja järjestetään Helsingissä. Kurssimatkat ja mahdolliset majoitukset ovat osallistujille omakustanteisia.

Kurssipaikan vastaanottaminen on sitova ja edellyttää osallis­tumista kaikille kurssikerroille ja co-write-sessioon.

Kenelle kurssi on tarkoitettu?

Kurssille haetaan nuoria, lupaavia, aloittelevia kirjoittajia, joilla on jo kokemusta biisien tekemisestä  tai musiikkialalla jo osittain toimivia tekijöitä, jotka ovat menestyksen kynnyksellä. Oleellista on halu tehdä biisintekemisestä ammatti ja into luoda uutta musiikkia myös muille artisteille. Hakijan eduksi katsotaan co-write-kokemus ja kiinnostus suunnata kansainvälisille markkinoille pop-musiikin tekijänä.

Kurssista sanottua

”Kurssilla hienointa oli nähdä muiden kurssilaisten erilaisia musiikillisia taustoja sekä erilaisia toiveita tulevaisuudesta musiikin parissa. Vierailevilta puhujilta isoin anti oli nähdä eri perspektiivit ja työtavat, joilla musiikkia voi lähestyä ja työstää. TOP20 -kurssi on mielestäni hyvä alusta musiikkimaailman ja -bisneksen hahmottamiseen sekä avaus co-write-kulttuurin arkeen."

Johannes Brotherus & Antti Heiskala / KUUMAA osallistuivat kurssille 2017

 

”Top 20 - Future Hitmakers auttoi hahmottamaan suomalaista pop-musaskeneä ja löytämään mahdollisia väyliä päästä eteenpäin biisinkirjoittajana. Puhujat ovat todella mielenkiintoisia alan ammattilaisia ja kurssilla pääsee myös luomaan kontakteja kustantajiin. Sain paljon uusia työkaluja, hyvää rutiinia pop-biisinkirjoitukseen ja huimasti ymmärrystä suomalaisesta pop-skenestä. Muut kurssilaiset olivat upeita tyyppejä, joitden kanssa musan tekeminen jatkuu kurssin jälkeenkin. Future Hitmakers oli huikea kokemus ja sun kannattaa ehdottomasti hakea mukaan, jos haaveilet urasta pop-biisinkirjoittajana!”

M E R I osallistui kurssille 2017

”Kurssilta tarttui mukaan monta osaavaa tyyppiä, joiden kanssa parhaillaankin duunataan musaa yhdessä niin muille artisteille, kuin omaan sooloproggiikseen. Pääsin kurssin jälkimainingeissa myös Song Hotel -biisileirille, jonne tuskin olisin edes uskaltanut hakea ilman TOP 20 – Future Hitmakers -kurssin kannustavaa ilmapiiriä!”

 

Anni Sinilahti/Alba osallistui kurssille 2016

”Kurssin ansiosta pääsin eteenpäin biisinkirjoittajan urallani. Opin paljon biisintekoprosessista ja pääsin verkostoitumaan muiden musiikintekijöiden kanssa. Suosittelen ehdottomasti kurssia kaikille ammattimaisesta biisinkirjoituksesta kiinnostuneille." 

 

Anniina Timonen osallistui kurssille 2016

 

”Itselläni on pitkään ollut palo tehdä muille artisteille biisejä, mutta ajatus ammattilaistasolle pääsystä tuntui todella kaukaiselta, vaikka takana on jo useita vuosia musiikin tekemistä. Kurssin kautta sain runsaasti itseluottamusta ja olenkin sitä myöten päättänyt olla tulevaisuudessa Suomen Top 20 -biisintekijä.”

 

Arto Mulkahainen/Artzi osallistui kurssille 2016

KYSYTTÄVÄÄ? OTA YHTEYTTÄ!

Antti Rask / Teosto
puh. 050 388 6520
antti.rask@teosto.fi

Minna Auvinen / Suomen Musiikkikustantajat
puh. 040 1973 704
minna.auvinen@musiikkikustantajat.fi

Katariina Sorsa / Music Finland
puh. 040 561 1150
katariina.sorsa@musicfinland.fi

 

TUTUSTU KURSSIN PUHUJIIN

#Futuretop20

Katso aiempien kurssien mentoreiden haastatteluja ja vinkkejä