Siirry sisältöön
Tukea asiakkaillemme koronatilanteessa

Musiikkiala kärsii vakavasti koronaviruksen ja sen aiheuttamien kokoontumisrajoitusten seurauksista. Haluamme tukea asiakkaitamme ja koko musiikkialaa vaikeassa tilanteessa. Jaamme tällä sivulla tietoa musiikkia käyttäville sekä musiikkia tekeville asiakkaillemme.

Tavoitat meidät puhelimitse, verkkopalvelussa, sähköpostilla ja nettisivujemme chatissa. Puhelinpalvelumme on toistaiseksi avoinna ma-to klo 10-14, perjantaisin keskitymme ruuhkautuneiden sähköpostiyhteydenottojen käsittelyyn. Asiakas- ja muut tilaisuudet järjestämme striimattuina webinaareina. Aulapalvelumme palvelee ainoastaan Kampin Huipun 1. kerroksessa, jonne voi tarvittaessa jättää postia ja muita lähetyksiä. Ks. Teoston yhteystiedot

Tietoa musiikintekijöille, säveltäjille ja kustantajille

Maksoimme syyskuun tilityksessä 17.9. kaikkiaan 8,5 miljoonaa euroa ja kesäkuun tilityksessä 11.6. kaikkiaan 23,6 miljoonaa euroa  musiikin säveltäjille, sanoittajille, sovittajille ja kustantajille. Nämä korvaukset ovat vielä 2019 kertynyttä tuloa. Seuraava tilitys maksetaan 17.12.   Tilitysten maksupäivät ja tilityskalenterin näet täällä. 

Olemme nopeuttaneet ja helpottaneet tilitysennakoiden hakua. Asiakkaanamme olevat säveltäjät, sanoittajat, sovittajat ja kustantajat voivat hakea itselleen ennakkoa tekijänoikeuskorvausten tilityksestä. Ennakkomaksua haetaan sivuiltamme löytyvillä lomakkeilla. Päätös ennakon maksamisesta ja sen suuruudesta tehdään aina tapauskohtaisesti.
Lue lisää tilitysennakoista täältä.

Tuemme musiikin ammattilaisia koronatuella, jonka kokonaissumma on enintään miljoona euroa. Tilityksiin suhteutettavat tukisummat vaihtelevat 300 ja 10 000 euron välillä.  Haku oli auki 19.10.-6.11.2020.

Päätökset tuesta tehdään marraskuun aikana ja tuet maksetaan joulukuussa. Ilmoitamme kaikille hakijoille päätöksistä henkilökohtaisesti sähköpostilla.

Lisätietoja tuesta voi kysyä arkisin klo 9-17.00.:
09-6810 1112, koronatuki@teosto.fi

Lue lisää koronatuesta

 

Musiikin edistämissäätiö (MES) edistää kotimaisen musiikin monimuotoisuutta tukemalla sen tekijöitä, tuottajia, kustantajia ja julkaisijoita. MESin ovat perustaneet Gramex ja Teosto.
Katso ajankohtaiset haettavat tuet

Teoston rahoittama Music Finland kanavoi kansainvälistymisen tukia suoraan musiikkialan toimijoille erilaisten avustusten muodossa. Katso avoinna olevat tukihaut Music Finlandin sivuilta.

Muusikkojen liiton Korona-apuraha 2:n haku oli auki 26.10.2020 – 6.11.2020. Liiton jäsenistölle tarkoitettua apurahaa on mahdollista saada 1000 € tai 500 €, ja se on haettavissa Muusikkojen liitto -applikaatiossa.  Lue lisää Muusikkojen liiton sivuilta.

Teosto on mukana Anna sen soida -kampanjassa, jossa on Sanoman johdolla kerätty varoja  suomalaisen musiikin ja sen ammattilaisten hyväksi.  Musiikinedistämissäätiön kautta kanavoitava tuki on tarkoitettu alalla aktiivisesti ja ammattimaisesti toimiville tekijöille ja esiintyville taiteilijoille. Lue lisää kampanjasivulta: annasensoida.fi

Teosto on yhdessä muiden musiikkialan järjestöjen kanssa jättänyt hallitukselle ehdotuksen kriisi- ja elvytyspaketista koronarajoitusten aiheuttamien haittojen kompensoimiseksi. Kymmenen järjestön allekirjoittamassa ehdotuksessa vedotaan, että hallitus ryhtyisi pikaisiin toimiin musiikkialan pelastamiseksi sen historian pahimmalta kriisitilanteelta. Lue lisää

MUSIIKKIALAN TILANNEKUVA

Teoston rahoittama Music Finland ylläpitää musiikkialan tilannekuvaa koronakriisissä. Nykyisen arvion mukaan kokonaismenetys musiikkialalle tulee vuonna 2020 olemaan yli 220 miljoonaa euroa.

Lue lisää musiikkialan tilannekuvasta

Tietoa musiikkia käyttäville yrityksille ja yhteisöille

Puhelinpalvelumme on toistaiseksi avoinna ma-to klo 10-14, perjantaisin keskitymme ruuhkautuneiden sähköpostiyhteydenottojen käsittelyyn.

Koska ravintoloiden ja yökerhojen toimintaa ja asiakasmääriä rajoitetaan koronatilanteesta johtuen, huomioimme rajoitukset ravintoloiden ja tanssipaikkojen kiinteähintaisten lupien laskutuksessa 1.11.2020 alkaen antamalla ELMU Kiinteä – ja MEKA Kiinteä -lupien hinnasta 50 % alennuksen.

Hinnanalennus on voimassa koronatilanteen aiheuttamien rajoitusten voimassaolon ajan. Alennusta muutetaan tarvittaessa, jos ravintoloita ja yökerhoja koskevia rajoituksia muutetaan.

 • Jos järjestät verkossa striimattavan keikan, konsertin tai muun musiikkia sisältävän livetapahtuman, tarvitset striimaukseen erillisen luvan.
 • Jos järjestämäsi striimattava keikka, konsertti tai muu musiikkia sisältävä on pääsymaksullinen, tarvitsemasi lupa on Livestriimauslupa. HUOM! Maksullisuutta on myös striimin katsojilta pyydetyt vapaaehtoiset lahjoitukset.
 • Jos järjestämäsi striimattava keikka, konsertti tai muu musiikkia sisältävä on maksuton, tarvitsemasi lupa on Mediapienlupa.
 • Mediapienluvan tarvitset myös, jos laitat verkkoon tarjolle musiikkia sisältäviä tallenteita: joko livestriimistä tehtyjä tai aiemmin tuotettuja.

1. ELMU Kiinteä – ja MEKA Kiinteä -luvat

 • Saat voimassa olevan luvan hinnasta 50 % alennuksen 1.11.2020 alkaen.
 • Jos järjestät tapahtumia 1.11. jälkeen, ilmoita järjestämiesi tapahtumien tiedot verkkopalvelussamme aivan tavalliseen tapaan. Sinun ei tarvitse tehdä muuta: me laskemme alennuksen luvan hintaan automaattisesti.
 • Jos et järjestä tapahtumia, ilmoita ja vahvista kuukausi-ilmoituksiin tavalliseen tapaan ’Ei tapahtumia’, niin laskua ei muodostu.
 • Jos olet vienyt tapahtumia marras- ja joulukuulle jo etukäteen, pääset muokkaamaan jo tekemiäsi ilmoituksia ja esimerkiksi poistamaan tapahtumia klikkaamalla tapahtuman nimeä. Jos olet jo ehtinyt vahvistaa tapahtumat, et voi enää muokata niitä itse. Ota tässä tapauksessa Muutosilmoitus-lomakkeella yhteyttä asiakaspalveluumme, joka tekee tarvittavat muutokset. Valitse lomakkeella yhteydenottosi aiheeksi kohta Ilmoitan muutoksia lupaani.
 • Lupien hinnoittelumalli (prosenttia lipputuloista) huomioi tapahtumien yleisömäärän automaattisesti, joten lupaan ei tarvitse tehdä muutoksia.
 • Jos järjestät tapahtumia 1.11. jälkeen, ilmoita ja vahvista järjestämiesi tapahtumien toteutuneet tiedot verkkopalvelussamme tavalliseen tapaan.
 •  Jos et järjestä tapahtumia, ilmoita ja vahvista kuukausi-ilmoituksiin tavalliseen tapaan ’Ei tapahtumia’, niin laskua ei muodostu.
 • Jos olet vienyt tapahtumia marras- ja joulukuulle jo etukäteen, pääset muokkaamaan jo tekemiäsi ilmoituksia ja esimerkiksi poistamaan tapahtumia klikkaamalla tapahtuman nimeä.
 • Jos olet jo ehtinyt vahvistaa tapahtumat, et voi enää muokata niitä itse. Ota tässä tapauksessa Muutosilmoitus-lomakkeella yhteyttä asiakaspalveluumme, joka tekee tarvittavat muutokset.
 • Jos järjestät tänä vuonna huomattavasti vähemmän tapahtumia, mitä luvan ostohetkellä arvioit, voit muuttaa lupasi tapahtumamäärän pienemmäksi ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme Muutosilmoitus-lomakkeella.  
 • Ilmoita lomakkeen lisätiedoissa myös tilinumerosi, niin hyvitämme sinulle jo maksamasi laskun ja uuden, pienemmän laskun erotuksen.
 • Jos et ole järjestänyt etkä loppuvuoden aikana järjestä voimassa olevalla ja maksetulla Vuosi-luvalla yhtään tapahtumaa, voit ilmoittaa siitä meille Muutosilmoituslomakkeella. Tällöin me perumme luvan tältä vuodelta ja hyvitämme luvan hinnan. Lupasi palaa voimaan alkuperäisellä tapahtumamäärällä 1.1.2021 alkaen.
 • Jos et ole järjestänyt etkä loppuvuoden aikana järjestä voimassa olevalla ja maksetulla Pienluvalla yhtään tapahtumaa, voit ilmoittaa siitä meille Muutosilmoitus-lomakkeella. Me perumme luvan tältä vuodelta ja hyvitämme luvan hinnan. Lupasi palaa voimaan alkuperäisellä tapahtumamäärällä 1.1.2021 alkaen.
 • Jos kuitenkin olet järjestänyt tänä vuonna yhdenkin tapahtuman, lupaa ei voi kokonaan perua.
 • Jos järjestät koko tämän vuoden aikana enintään kaksi tapahtumaa, asiakaspalvelumme voi irtisanoa Pienlupasi ja laittaa samalla voimaan Tapahtumaluvan, jolle jo järjestetyt tapahtumat siirretään: enintään kahden tapahtuman kohdalla tämä ratkaisu on sinulle Pienlupaa edullisempi, jos et enää loppuvuoden aikana järjestä ollenkaan tapahtumia. Voit pyytää asiakaspalveluamme tekemään edellä mainitun siirron ilmoittamalla siitä Muutosilmoitus-lomakkeella.
 • Tapahtumalupa on toistaiseksi voimassa oleva lupa, jolla voit järjestää niin monta tapahtumaa kuin haluat, mutta sinun täytyy ilmoittaa tapahtumien tiedot verkkopalvelussa. Tapahtumaluvan hinnan ja lupaehdot löydät täältä.
 • Jos järjestät koko tämän vuoden aikana enemmän kuin kaksi tapahtumaa, Pienlupa on sinulle edullisin vaihtoehto eikä sinun tarvitse tehdä siihen mitään muutoksia.

Tapahtumalupa laskutetaan verkkopalvelussamme tekemiisi tapahtumailmoituksiin perustuen. Kun et järjestä tapahtumia etkä tee ilmoituksia, laskua ei synny. Sinun ei siis  tarvitse tehdä mitään muutoksia voimassa olevaan Tapahtumalupaasi.

 • Teoston laskujen maksuaikaa on 14 vrk laskun päiväyksestä. Maksumuistutukset lähtevät normaalisti ellet ota meihin yhteyttä.
 • Tarvittaessa asiakaspalvelumme voi siirtää laskusi eräpäivää ja pidentää maksuaikaa 30 tai 60 päivää alkuperäisestä eräpäivästä, jos laskuja ei ole rästissä ja maksuhistoriasi on kunnossa. Ota meihin yhteyttä heti laskun saatuasi puhelimitse tai Muutosilmoitus-lomakkeella ja pyydä maksuajan pidentämistä.
 • Pisin maksuajan pidennys, mitä voimme erillisellä harkinnalla tehdä on 90 päivää. Pidennys vaatii erillisen neuvottelun kanssamme ja pidennyksen ehtona on, että maksat 30 % laskun summasta heti, sinulla ei ole laskuja rästissä ja maksuhistoriasi on kunnossa. Lähetä neuvottelupyyntö ja omat yhteystietosi meille sähköpostitse osoitteeseen laskutus@teosto.fi.
 • Jos laskusi on jo mennyt perintään perintäyhtiöillemme Svealle tai Intrumille, ota yhteyttä perintäyhtiöön ja sovi lyhennyssuunnitelmasta heidän kanssa. Perintäyhtiön yhteystiedot ja muita ohjeita löydät heiltä saamastasi laskusta.

Jos olet unohtanut tai kadottanut käyttäjätunnukset verkkopalveluumme, voit pyytää uudet asiakaspalvelustamme puhelimitse tai sähköpostilla. Katso asiakaspalvelun yhteystiedot.

Alkuperäiset tunnukset on toimitettu sinulle sähköpostitse, joten tarkistathan ensin sähköpostisi Saapuneet-kansiosta, löytyvätkö sinulle jo aiemmin toimitetut tunnukset sieltä. Tunnukset sisältäneen viestin lähettäjä on Teosto tapahtumat.

Jos toimintasi päättyy kokonaan, voit irtisanoa lupasi ilmoittamalla meille irtisanomisesta Muutosilmoitus-lomakkeella.

Ethän kuitenkaan irtisano lupaasi turhaan: Ennen kuin irtisanot lupaasi selvitä, onko sinun kannattavampaa tehdä muutoksia voimassa olevaan lupaasi. Tarvittaessa voit myös hyödyntää laskutustaukoja.

Työskentelemme yhdessä eri toimijoiden ja viranomaisten kanssa, jotta tukitoimet kohdistuisivat niitä eniten tarvitseville ja olisivat tasoltaan riittäviä.

Muut kulttuuri- ja musiikkialan tukitoimenpiteet

Työttömyysturvaa myös yrittäjille ja freelancereille

Työttömyysturvaa on laajennettu koskemaan väliaikaisesti myös yrittäjiä (ml. toiminimet) ja freelancereita. Työmarkkinatukea voi saada koronavirusepidemian aiheuttaman äkillisen ja yllättävän kysynnän heikkenemisen vuoksi. Työmarkkinatukea haetaan Kelalta senä jälkeen, kun on ilmoittauduttu työttömäksi TE-toimistossa. Lue lisää TE-toimiston sivuilta.

Tukea omalta kotikunnaltasi

Yksinyrittäjät voivat hakea tukea myös kunnilta koronavirustilanteessa. Haku tapahtuu yrityksen sijaintikunnasta. Tuen suuruus on 2000 euroa. Jotkin kaupungit (mm. Helsingin kaupunki) tarjoavat pika-avustuksia edistämään kulttuurin toimintaa poikkeuksellisessa tilanteessa. Tarkista tilanne oman kotikuntasi kulttuuritoimen sivuilta.

Sähköiset kanavat paikkaavat livekeikkojen puutetta

Yleisradio tarjoaa vaikeassa tilanteessa entistä enemmän musiikkia uudessa Olohuone-konseptissaan. Yle on luvannut panostaa myös radiokanavillaan erityisesti kotimaiseen musiikkiin.

Verkkoon on perustettu useita alustoja, joiden kautta musiikin esittäjät voivat tarjota keikkojaan striimattuna – joko maksullisesti tai maksutta. Yksi näistä Rockwayn, Lippu.fi:n ja Muusikkojen liiton perustama Keikalla.fi-livestriimauspalvelu. Tietoa netissä esitettävistä keikoista jakamaan on perustettu myös mm. Koronakonsertit-sivusto.

Seuraa uutisiamme
Annathan meille palautetta!

Kehitämme verkkosivujamme ja otamme mielellämme vastaan palautetta. Vastaaminen onnistuu nopeasti!

Evästeet Teoston verkkosivustolla

Eväste on pieni tekstitiedosto, joka tallentuu tietokoneellesi tai muulle laitteellesi ja tallentaa tietoa käynnistäsi Verkkosivustolla. Evästeiden avulla Teosto parantaa palveluidensa käytettävyyttä.

Evästeillä kerättyjä tietoja ei lähtökohtaisesti yhdistetä tunnistettuun henkilöön liittyviin henkilötietoihin, mutta jotkut evästeillä kerättävät tiedot saattavat olla välillisesti yhdistettävissä tunnistettuun henkilöön liittyviin henkilötietoihin.

Lue lisää tietosuojalausekkeestamme ja evästeselosteestamme.

Evästekategoriat
Välttämättömät evästeet

Nämä evästeet ovat välttämättömiä verkkosivustomme saatavuuden varmistamiseksi. Ne esimerkiksi lataavat osan verkkosivustomme toiminnoista etukäteen nopeuttaakseen verkkosivuston latautumista. Välttämättömiä evästeitä käytetään myös valitsemiesi asetusten määrittämiseen ja muistamiseen. Voit kieltää välttämättömien evästeiden käytön selainasetuksissasi, mutta huomioithan, etteivät verkkosivuston kaikki toiminnot ja osat sen jälkeen toimi välttämättä kunnolla.
Lisätietoja evästeistä

Analytiikkaevästeet

Käytämme analytiikkaevästeitä kehittääksemme verkkosivustomme toimintaa. Analytiikkaevästeillä kerätään tietoa muun muassa siitä, miten käyttäjät käyttävät verkkosivustoamme ja miten he navigoivat verkkosivuston eri välilehtien välillä. Tietoja käytetään lähtökohtaisesti anonyymissä muodossa.
Lisätietoa: tietosuojalauseke ja evästeseloste

Toiminnalliset evästeet

Toiminnallisten evästeiden avulla voimme tarjota verkkosivustollamme erilaisia toimintoja, kuten soittolistoja ja reaaliaikaisen chatin. Jos kiellät toiminnallisten evästeiden käytön, osa tai kaikki näistä toiminnoista ei välttämättä toimi oikein.
Lisätietoa evästeistä

Markkinointievästeet

Markkinointievästeet auttavat meitä räätälöimään markkinointia ja tarjoamaan verkkosivustomme käyttäjille tulevaisuudessa yksilöllisempiä palveluita. Keräämme markkinointievästeiden avulla tietoja esimerkiksi käyttäjän käyttäytymisestä ja mieltymyksistä verkkosivustollamme.
Lisätietoa evästeistä

Käytämme sivustolla omia ja kolmannen osapuolten evästeitä sivuston välttämättömiin toimintoihin, analyyseihin ja seurataksemme palveluiden käyttöä sekä parhaan mahdollisen käyttökokemuksen ja yksilöllisempien palveluiden tarjoamiseksi. Voit hyväksyä kaikki evästeet painamalla ”hyväksy kaikki” tai muokata evästeasetuksia painamalla ”vaihda evästeasetuksia”. Lue lisää evästeistämme.