Siirry sisältöön

Tammikuun uutiskirje tekijäasiakkaille

24.01.2014

Tekijät saavat jatkossa tilitystä myös DJ-keikoilla soitetusta musiikista

Teoston tekijäasiakkaat voivat saada tilitystä myös DJ-keikoilla esitetystä musiikista vuoden 2014 alusta alkaen. Ensimmäiset tilitykset DJ-keikoilla esitetystä musiikista maksetaan tekijöille kesäkuussa 2015.

Teoston tilitys perustuu tietoihin siitä, mitä musiikkia keikoilla on soitettu, joten jotta tilitystä voidaan maksaa, DJ-keikoilla soitetut kappaleet täytyy ilmoittaa Teostolle. Ilmoitukset tehdään Teoston verkkopalvelussa Esitysilmoitukset-kohdassa. Esitysilmoitusten tekemiseen DJ tarvitsee Teoston verkkopalvelutunnukset, jotka voi hankkia maksutta Teoston verkkosivujen kautta.

Lue lisää

Tekijänoikeuksien uudistuksia pohditaan EU:ssa – vaikuta ja vastaa kyselyyn

Euroopan unionissa on käynnissä tekijänoikeussääntelyn uudistamisprosessi, jonka osana Euroopan komissio on käynnistänyt julkisen kuulemisen. Kuulemisella halutaan kerätä mahdollisimman kattavasti eri sidosryhmien näkemyksiä ja toiveita tekijänoikeuksista. Näkemyksiä kerätään verkkokyselyllä, joka löytyy komission verkkosivuilta. Kysely on avoin kaikille asiasta kiinnostuneille.

Kyselyssä käsitellään hyvin laajasti tekijänoikeuteen liittyviä kysymyksiä. Käytännössä kysymykset ja siitä seuraavat mahdolliset lainsäädännön uudistukset muokkaavat tekijöille kertyvien tekijänoikeustulojen määrää sekä tekijänoikeudellista toimintaympäristöä. Siksi onkin tärkeää, että niin tekijänoikeusjärjestöt kuin yksittäiset oikeudenomistavat vastaavat kyselyyn ja ottavat aktiivisesti kantaa tärkeään keskusteluun, jonka vaikutukset heijastuvat lähivuosina niin EU:n kuin Suomenkin tasolle.

Lue lisää

Asiakastilaisuus musiikintekijöille Seinäjoella 30.1.

Tekijäasiakkaiden infotilaisuus järjestetään Seinäjoen Rytmikorjaamon Werstas-salissa 30.1. Tilaisuuden käsitellään Teoston ja YouTuben välistä sopimusta ja sen merkitystä musiikintekijälle. Ilmoittautuminen tekijätilaisuuteen onnistuu täällä.

Tilaisuus järjestetään MARS-tapahtuman yhteydessä, mutta osallistuminen Teoston asiakastilaisuuteen ei edellytä rekisteröitymistä MARS-tapahtumaan. Teoston asiakkaana voit rekisteröityä MARS-tapahtumaan opiskelijahinnalla 25 euroa (seminaaripassi to-pe, normaalihinta 100 e) ilmoittamalla asiakasnumerosi ilmoittautumisen yhteydessä. Lisätietoa MARSista www.marsfestivaali.fi

Tulotodistukset löytyvät helmikuun lopusta alkaen Teoston verkkopalvelusta

Tekijöiden verkkopalveluun aukeaa helmikuun lopussa palvelu, jossa tekijä voi itse katsella, tulostaa tai tallentaa omalle koneelle tulotodistuksia haluamaltaan aikaväliltä. Palvelusta löytyy lisäksi valmiina kahden edellisen kalenterivuoden tulotodistukset. Teosto ei enää aikaisempaan tapaan postita tammikuussa tulotodistuksia tilitystä saaneille asiakkailleen.

Jos tarvitset tulotodistusta esimerkiksi Kelalle tai verotoimistoon ennen helmikuun loppua, saat sen olemalla yhteydessä Teoston asiakaspalveluun.

Vuoden 2014 tilitysaikataulu

maaliskuun tilitys viikolla 15
kesäkuun tilitys (vuoden 2014 päätilitys) viikolla 24
lokakuun tilitys viikolla 43
joulukuun tilitys viikolla 50

Osallistu Music Finlandin bränditutkimukseen

Millaisia kokemuksia tai mielikuvia sinulla on Music Finlandista? Millaisia palveluja haluaisit Music Finlandin jatkossa tarjoavan musiikkialan kansainvälistymisen tueksi? Vastaamalla Music Finlandin brändikyselyyn 3.2. mennessä autat kehittämään Music Finlandin palveluita ja toimintaa.

Kyselyn täyttäminen vie noin 5 minuuttia ja vastaamaan pääset täällä.

Lisätietoja tutkimuksesta: Merja Hottinen, merja.hottinen@musicfinland.fi, +358 (0)50 347 7549

Jaa somessa