Siirry sisältöön

Musiikin kustantajille

17.08.2012

Musiikin kustantaja huolehtii teoksen kaupallisesta levittämisestä eli siitä, että musiikki on yleisön saatavissa. Tekijänoikeuslaissa ja Teoston asiakassopimuksessa musiikin kustantajaksi kutsutaan henkilöä tai yhtiötä, jolle tekijä on kustannussopimuksella luovuttanut oikeuden monistaa ja julkaista teoksen.

Lisätietoja musiikin kustannustoiminnasta sekä esimerkiksi itsehallinnoinnista saat Suomen Musiikkikustantajat ry:n verkkosivuilta.

Liity asiakkaaksi
Musiikin kustantaja voi liittyä Teoston asiakkaaksi, jos musiikin kustantaminen kuuluu kustantajan vakituiseen toimialaan.

Asiakassopimus koskee kaikkia kustantajan kustantamia sävellyksiä ja sovituksia sekä niihin liittyviä sanoituksia ja käännöksiä.

Sopimus tulee voimaan sopimuksen allekirjoittamisen ja liittymismaksun maksamisen jälkeen. Kustantajan liittymismaksu on 300 euroa + alv 24 %. Muita maksuja asiakkuudesta ei aiheudu.

Sopimuksen voi irtisanoa milloin tahansa. Se on kuitenkin voimassa irtisanomisvuoden loppuun saakka. Liittymismaksua ei palauteta.

Ilmoita Teostolle uudet kustannussopimukset
Teosto rekisteröi teoksen kustantajaksi ja alikustantajaksi Teostolle toimitetussa kustannussopimuksessa ilmoitetut kustantajat.

Oikean tilityksen kannalta on tärkeää, että kaikki kustannussopimukset on rekisteröity Teostoon, koskevat ne sitten teoksen käyttöä Suomessa tai muualla maailmassa.

Kustantajana voit ilmoittaa tiedot kustannussopimuksesta ja siihen liittyvistä teoksista verkkopalvelussamme. Jos et ole vielä verkkoasiakkaamme, voit rekisteröityä käyttäjäksi tekemällä verkkopalvelusopimuksen (pdf).

Musiikinkustantamisen hyvä käytäntö
Musiikinkustantamisen hyvä käytäntö -nimiseen asiakirjaan on kirjattu Suomen Musiikkikustantajat ry:n, Säveltäjät ja Sanoittajat Elvis ry:n sekä Suomen Säveltäjät ry:n yhteisesti hyväksymä näkemys, jonka tarkoituksena on osaltaan turvata toimivat puitteet musiikin tekijän ja kustantajan sopimussuhteelle.

Kyseessä on eräänlainen musiikinkustantamisen ohjenuora. Sitä noudattamalla osapuolet voivat ennaltaehkäistä sopimuksen sisällöstä ja tulkinnasta aiheutuvien erimielisyyksien syntymistä. Tarkoituksena on myös tarjota aineksia sovitteluratkaisun löytämiseen, jos erimielisyyksiä kaikesta huolimatta syntyy.

Jaa somessa