Siirry sisältöön

Teostolla on sopimus Facebookin, Instgramin ja TikTokin kanssa. Sopimuksen myötä yksityishenkilöt voivat sekä livestriimata musiikkia että ladata musiikkia sisältäviä videoita Facebookiin, Instagramiin ja TikTokiin ilman erillistä lupaa Teostolta.

Teoston ja lisensoitujen somealustojen sopimus kattaa musiikin livestriimauksen myös yritysten ja yhteisöjen (esim. järjestöt) osalta, mutta se ei kata näiden tekemiä tallenteita. Jos yritys tai yhteisö julkaisee Facebookissa, Instagramissa tai TikTokissa etukäteen tehdyn videon tai livestriimistä tehdyn tallenteen (poislukien keikat, konsertit ja musiikkitapahtumat), siihen tarvitaan useimmiten Teoston Mediapienlupa. Jos kyseessä on livestriimastusta keikasta, konsertista tai musiikkitapahtumasta tehty tallenne, Livestriimauslupaan sisältyy oikeus tarjota siitä tehtyä tallennetta 30 vuorokauden ajan.

Jos videolla on käytetty äänitemusiikkia (digitaalisesti tai fyysisellä levyllä julkaistu musiikki), Teoston luvan lisäksi tarvitaan lisäksi lupa myös äänitteen masteroikeuden omistajalta (yleensä levy-yhtiö).

Katso infograafi eri alustoille tarvittavista luvista

Annathan meille palautetta!

Kehitämme verkkosivujamme ja otamme mielellämme vastaan palautetta. Vastaaminen onnistuu nopeasti!